Různé

Jitrnicový prejt pečený se zelím v listovém těstě, šťouchané brambory se škvarky a růžičkovou kapustou na česnekovém bůčku

Listové těsto 250 g
Jitrnice 2 kusy
Zelí sterilované 300 g
Sůl, pepř, majoránka
Mouka na podsypání
Vejce 1 kus

Velké brambory 4 kusy
Škvarky 100 g
Petržel 1 pl
Sůl podle chuti

Růžičková kapusta 200 g
Uzený česnekový bůček 8 plátků

Do misky vymačkáme jitrnice a smícháme ji s jemně nasekaným zelím, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Listové těsto rozválíme jako na závin a na něj rozprostřeme připravenou jitrnici se zelím a dobře zavineme. Dáme na vymazaný plech, potřeme vejcem a v troubě zapečeme dozlatova.

Oloupané brambory uvaříme doměkka, scedíme a rozmačkáme. Škvarky na pánvi rozpálíme a vmícháme je do brambor s nasekanou petrželkou, dochutíme solí.

Růžičkovou kapustu očistíme spaříme a v osolené vroucí vodě, scedíme a zchladíme ve studené vodě, poté rozpůlíme. Na pánvi opečené plátky bůčku přendáme na talíř a na vypečené šťávě ohřejeme kapustičky.

Upravujeme na talíř s nařezaným závinem z jitrnic, se šťouchanými brambory a opečeným bůčkem.

Další recepty