Panang karí
1 kg masa dle vašeho výběru (hovězí, kuřecí, vepřové)
1 plechovka kokosového mléka
20 dkg karí pasty
2 polévkové lžíce rybí omáčky
2 polévkové lžíce kafírových limetových listů, nakrájených na kousky
čerstvá bazalka
2 polévkové lžíce cukru
Nakrájíme maso na kostičky. Osmahneme na pánvi doměkka a vyjmeme z pánve. Do šťávy po masu přidáme 4 pol.lžíce kokosového mléka a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme 2-3 pol.lžíce karí pasty a orestované maso a mícháme do doby než je řádně uvařené. Za neustálého míchání přidáme polovinu zbylého kokosového mléka a rybí omáčku a cukr. Pak dolijeme zbytek kokosového mléka.
Když kokosové mléko zhoustne, přidáme bazlaku a limetové listy. Dochutíme, dle vlastního zvážení přídáme více rybí omáčky nebo cukru.
Podáváme s vařenou rýží.