Saláty

Okurkový salát

6 středně velkých okurek
čerstvý kopr
0,1 l starší kombuchy
sůl
pepř
bylinkový olej
2 plátky želatiny

4 okurky oloupeme (slupky nevyhazujeme, můžeme je usušit). Pokrájíme a přendáme do mixeru. Osolíme, opepříme a podlijeme 0,1 l vody. Umixujeme a procedíme přes pláténko, abychom měli jen čirou tekutinu. Plátky želatiny rozpustíme a vmícháme k přecezeným okurkám. Přendáme do sifonové lahve /(dvě bombičky) a necháme důkladně vychladit.

Jednu okurku nakrájíme na drobnější kostičky, promícháme s posekanými bylinkami, bylinkovým olejem, solí a pepřem. Zbylou okurku nakrájíme na dlouhé podlouhlé tenké plátky a necháme hodinu marinovat ve starší kombuše. Stočíme do válečků.

Do hlubokého talíře servírujeme ochucené kostičky okurek, okurku nakyselo a ze sifonové láhve doplníme okurkovou pěnu.

Další recepty Celý díl