Moučníky a cukroví

Brownies s kadeřávkem

1 velký svazek kadeřávku, kapusty nebo kedlubnového listí
1 a 1/4 hrnku hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
1 lžička soli
225 g másla
1 hrnek čokoládových peciček
100 g tmavé čokolády
4 vejce
1 a 1/2 hrnku krupicového cukru
1/2 hrnku tmavého třtinového cukru muscovado
1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
moučkový cukr na posypání (nemusí být)

Lupení omyjte, vyřežte stonky a listy povařte cca 5 minut v páře. Poté je rozmixujte na pyré. Slijte přebytečnou tekutinu a odměřte cca 1 hrnek. V misce promíchejte mouku, kakaový prášek a sůl.

V žáruvzdorné misce rozpusťte máslo, čokoládové pecičky a tmavou čokoládu, promíchejte, aby se vše spojilo. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu a přidejte vejce, pyré z lupení, oba cukry, vanilkový extrakt a promíchejte. Přidejte moučnou směs a už jen zlehka zapracujte.

Vlijte do pekáčku o hraně 22 x 27 cm vyloženého pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 175 °C asi 35 minut. Podávejte ještě teplé, s kopečkem zmrzliny, nebo nechte zchladnout. Pocukrujte, chcete-li, ale není to nutné.

Další recepty Celý díl