Moučníky a cukroví
Opera
Mandlový plát
90 g bílků
120 g žloutků
100 g mandlové moučky
100 g cukru moučka
20 g másla
15 g cukru krystal
30 g mouky
V misce smícháme žloutky, mandlovou moučku a cukr moučku. Přidáme rozpuštěné máslo. Vyšleháme bílky s cukrem a postupně přidáme do žloutkové směsi. Nakonec zapracujeme mouku. Pečeme 10 až 12 min na 180 °C.
Kávový rozvar
125 g vody
125 g cukru krystal
5 g kávy
Vše svařit.
Kávový krém
6 g kávy
50 g cukru moučka
60 g smetany
100 g másla
Lehce zahřejeme smetanu s kávou (30 °C). Máslo povolíme v mikrovlnné troubě. Vše spojíme dohromady a prošleháme metličkou.
Ganache
100 g 70% čokolády
150 g smetany
20 g glukózy
50 g másla
Svaříme smetanu s glukózou, nalijeme na čokoládu a promixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo a znovu promixujeme.