Mandlový plát

90 g bílků
120 g žloutků
100 g mandlové moučky
100 g cukru moučka
20 g másla
15 g cukru krystal
30 g mouky

V misce smícháme žloutky, mandlovou moučku a cukr moučku. Přidáme rozpuštěné máslo. Vyšleháme bílky s cukrem a postupně přidáme do žloutkové směsi. Nakonec zapracujeme mouku. Pečeme 10 až 12 min na 180 °C.

Kávový rozvar

125 g vody
125 g cukru krystal
5 g kávy

Vše svařit.

Kávový krém

6 g kávy
50 g cukru moučka
60 g smetany
100 g másla

Lehce zahřejeme smetanu s kávou (30 °C). Máslo povolíme v mikrovlnné troubě. Vše spojíme dohromady a prošleháme metličkou.

Ganache

100 g 70% čokolády
150 g smetany
20 g glukózy
50 g másla

Svaříme smetanu s glukózou, nalijeme na čokoládu a promixujeme ponorným mixérem. Přidáme máslo a znovu promixujeme.

Další recepty Celý díl