Různé

Rajčatová marmeláda

na cca 450 ml marmelády

300 g zralých rajčat
200 g jablek
150 g krystalového cukru
na špičku lžičky skořice
1 lžička kyseliny citronové

Jablka oloupejte, odjádřete a nakrájejte na kostičky, rajčata nakrájejte na půlky či čtvrtiny. Přemístěte do hrnce (či pomalého hrnce) a zasypte cukrem a skořicí. Vařte do změknutí. Na sporáku bude vaření trvat přibližně hodinu a budete jej muset občasně hlídat a promíchat, v pomalém hrnci si nastavte na 4 hodiny low a bez obav hrnec nechte pracovat bez kontroly.

Až bude směs uvařená, přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a rozmixujte na pyré. Pokud chcete, můžete jej před nalitím do sklenic ještě propasírovat, nebo naopak můžete nechat v marmeládě kousky. Ještě horkou marmeládu nalijte do sklenic a postavte na pár minut na víčko. Pro delší konzervaci můžete marmelády ještě zavařit.

Další recepty Celý díl