38 minut

21. září 2020

Část: Válka s vraky

Obsah dílu

Pád — Válka s vraky — Vyskladněný Zrzavý

Části dílu

00:52
Pád
    Dnes, tedy v pondělí ráno, rezignoval na svou funkci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Z vlády odchází v situaci, kdy se Česká republika v nárůstu nových případů onemocnění koronavirem stala nejhorší zemí v Evropě. Vojtěch odstoupil poté, co ho opakovaně premiér označil za viníka. Odborníci se ale shodují v tom, že byl jen otloukánkem premiéra Andreje Babiše, který ministrova rozhodnutí svévolně měnil a měl vždy poslední slovo. Co předcházelo, se podívejte v naší reportáži.
    16:51
    Válka s vraky
      Výzkumný areál v Běchovicích je už z minulosti známý tím, že v něm svoje sídlo mají významné technologické firmy. V posledních měsících to tu ale vypadá, jako kdyby se čas vrátil do divokých devadesátých let. Příjezdové silnice blokují desítky vraků návěsů. Podle zdejších firem je tímto způsobem majitel cest vydírá, aby od něj komunikace odkoupily za desítky milionů. Natáčel Ondřej Golis.
      26:39
      Vyskladněný Zrzavý
        Bezmála před sto třiceti lety se narodil jeden z nejvýznamnějších českých malířů – Jan Zrzavý. Své dětství prožil ve škole v Okrouhlici na Vysočině, kde jeho otec působil jako ředitel. K tomuto výročí zde chystal místní spolek příznivců slavného malíře výstavu Zrzavého fotografií a ilustrací. Výstava se ale nekoná a připravené exponáty nechalo vedení obce ze školy vystěhovat. Radnice totiž rozhodla, že místo památníku svého rodáka v někdejší škole zřídí zázemí pro místní sklárnu. Více v reportáži Karla Vrány.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        5. října 2020

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám