29 minut

4. září 2006

Část: Strážník na neonacistické demonstraci

Obsah dílu

Sicilský mafián Bernardo Provenzano — Strážník na neonacistické demonstraci — Uprchlíci před spravedlností

Části dílu

00:54
Sicilský mafián Bernardo Provenzano
    Byl nejhledanějším mužem Itálie. V hierarchii obávané sicilské mafie vyšplhal až na nejvyšší místo. Cosa Nostra mu ležela u nohou. Třiačtyřicet let ho policie hledala, a když už nikdo nevěřil v jeho nalezení, konečně ho dopadla. Jak dokonale se boss všech bossů Bernardo Provenzano ukrýval, a kde ho speciální tým dopadl, natáčela Lucie Chvojková.
    07:50
    Strážník na neonacistické demonstraci
      Minulý týden zaskočila vedení městské policie v Praze informace, že jejich strážník byl zadržen na neonacistické demonstraci. Osm let jeho nadřízení nezpozorovali, že by policista fandil krajní pravici. Nakonec policie Milana Tobiáše kvůli jeho názorům vyhodila. Kdo to vlastně udržoval pořádek na pražských ulicích? To zjišťovali Karel Vrána a David Macháček.
      15:28
      Uprchlíci před spravedlností
        Byli odsouzeni a měli by sedět za mřížemi. A přitom si klidně užívají svobody. Jen v hlavním městě jde o pět set kriminálníků. Jak říkají policisté - jsou v pátrání. My jsme ale zjistili, že to ještě neznamená, že po nich někdo skutečně pátrá. Příběh jednoho z takových uprchlíků natočila Markéta Dobiášová.
        Přehrát celé video
        Stopáž29 minut
        Další díl
        11. září 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám