28 minut

5. června 2006

Část: Jak žijí odebrané děti v Argentině?

Obsah dílu

Příbor oslavuje Freudovo výročí. — Topolánkova šunka, Paroubkova dechovka, Kalouskovo pivo. Ohlédnutí za kampaní. — Jak žijí odebrané děti v Argentině?

Části dílu

00:55
Příbor oslavuje Freudovo výročí
    V Příboře na Moravě před týdnem oslavili 150. výročí narození zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda. Zrekonstruovali jeho rodný domek, pořídili kopii jeho psychoanalytického lehátka, prodávali Freudovo pivo, Freudovy doutníky, Freudův likér. Po létech komunistického zapomnění tak slavný vídeňský doktor opět ožil, aby malé moravské městečko zviditelnil ve světovém měřítku. I když jeho teorie mnozí vědci vášnivě popírají, v Příboře stále platí: Freude, Freude, vždycky na tě dojde!
    07:46
    Topolánkova šunka, Paroubkova dechovka, Kalouskovo pivo. Ohlédnutí za kampaní.
      Všichni už známe výsledky voleb. Jak tyto výsledky vznikaly a co o nich rozhodlo? Jistě i volební kampaň, která měla podobu hororu i pouťové frašky. My jsme si vybrali jediné náměstí na Vysočině, přes které se celý ten politický cirkus přehnal a na chvíli ho vytrhnul z lehce podřímlé nálady.
      18:40
      Jak žijí odebrané děti v Argentině?
        Je to právě měsíc, kdy soudní úředníci odebrali Marcele Krajníkové její dvě děti a poslali je s otcem do Argentiny. Drastické záběry zápasu o šestiletou Sofii, které jsme vysílali, ve vás vzbudily neobvylou míru rozhořčení a solidarity. Takřka každý den dostáváme dopisy nebo přijímáme telefonáty, ve kterých se ptáte, jak se případ vyvíjí a jestli můžete pomoci. Tady je odpověď. Nadace naše dítě zřídila konto, jehož číslo můžete vidět na obrazovce a na které můžete přispět.
        Přehrát celé video
        Stopáž29 minut
        Další díl
        12. června 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám