29 minut

30. ledna 2006

Část: Katastrofa v polských Katovicích

Obsah dílu

Kam utíkají bezdomovci před zimou? — Katastrofa v polských Katovicích — Jak propaganda zvítězila nad spravedlností

Části dílu

00:57
Kam utíkají bezdomovci před zimou?
    Na pražské Letné vyrostlo stanové městečko. Nebo lépe - nevyrostlo, nechal jej postavit magistrát a několik neziskových organizací. Útulek před mrazem, který si za letošní zimu vyžádal už sedmnáct životů, v něm každou noc najde až 250 bezdomovců. Jak se jim žije v mínus patnácti stupních pod nulou si na jeden den vyzkoušel i reportér Lukáš Landa.
    09:35
    Katastrofa v polských Katovicích
      Málokdo by tušil, že i taková mírumilovná záliba jako je chování holubů by mohla být životu nebezpečná. Ukázalo se to tuto sobotu v polských katovicích. V hale, kde probíhala výstava holubů se zřítila střecha. Pohřbila desítky lidí, mezi nimi i dva Čechy. Nešťatsný příběh zaznamenal reportér Miroslav Karas.
      18:17
      Jak propaganda zvítězila nad spravedlností
        Byl to únos, který - kdyby se nestal - musela by si ho propaganda asi vymyslet. Tři zarostlí desperáti unesli v roce 1978 autobus plný nevinných středoškoláků a chtěli uprchnout na Západ. Únosci po vyjednávání s pohraničníky děti propustili, šoféra si ponechali. Jenže jistý Jan Novák byl příliš malou kartou ve vysoké hře. Kvůli jeho smrti měli nedávno stanout před soudem vysocí funkcionáři pohraničníků včetně nejvyššího velitele Františka Šádka. Předseda plzeňského soudu však rozhodl, že případ je promlčený. Nicméně šance na soudní projednání kauzy ještě existuje, státní zástupce se totiž proti rozhodnutí odvolal.
        Přehrát celé video
        Stopáž29 minut
        Další díl
        6. února 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám