Různé

Burek z divokých bylin

Burek z divokých bylin patří mezi nejoblíbenější pokrmy turistů, hlavně v jarním období, protože divoké byliny kvetou na kopcích kolem měst a obsahují velké množství výživných hodnot.

7 druhů divokých bylin: kopřivu, ranou cibulku, vlčí mák, lebedu zahradní (Atriplex hortensis), ptačí jazyk, čekanku obecnou a špenát
800 g hladké mouky
Olivový olej
Kopr
Petržel
Jedlá soda
Sůl
Pepř

Všechny byliny opláchneme, nakrájíme a lehce osmahneme na olivovém oleji po dobu asi dvacet minut. Přidáme sůl, pepř a další koření jako kopr a petržel.

Pro zpracování těsta potřebujete mouku, špetku soli, trochu olivového oleje, jedlou sodu a teplou vodu. Těsto připravíme dostatečně měkké pro vyválení. Před samotným vyválením ho ponecháme přibližně 30 minut odstát.

Vyválíme placku jednu po druhé a umísťujeme je na pekáč, kde je potřeme olivovým olejem. Jakmile vyválíme 10 placek, přidáme divoké byliny a tímto způsobem vrstvíme 10 placek prokládaných směsí z divokých bylin.

Abychom dosáhli speciální chuti, pečeme burek v sači na starobylý albánský tradiční způsob. Hospodyňky, které nemají sač, mohou burek péct v elektrické nebo plynové troubě při teplotě 180°C.

Další recepty Celý díl