Ryby a mořské plody

Carpaccio z mořské ryby

tučná mořská ryba
mořská sůl
limetka
olivový olej
směs chilli
rukola
okurka
petržel

Na rybí carpaccio se obzvlášť hodí tuční šupináči jako losos, mořský pstruh, tuňák, treska královská nebo makrela. Některé ryby je třeba napřed zbavit kostí. To se dělá kleštičkami nebo pinzetou. Pak se půlky ryb krájí na tenoučké plátky, jí se totiž syrové – jako sushi.

Plátky uložíte na talíř po jednom vedle sebe, posypete mořskou solí, pokapete limetkovou šťávou. Polijte olivovým olejem se směsí chili. Olej pěkně rozetřete, znovu posolíte, ještě postrouháte kůrou z limetky (pokud není chemicky ošetřená) a ozdobíte. Hodí se rukola, okurka, petrželka.

Další recepty Celý díl