Maso

Kotopoulo kokkinisto – kuře na rajčatech

1 cibule
4 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky
400 g kuřecího masa
1 malá plechovka rajského protlaku
400 g sekaných rajčat
300 g zelených fazolových lusků
citronová šťáva
sůl
pepř

Cibuli i česnek oloupejte a obojí nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej a nasypte do něj cibuli. Smažte asi 5 minut, poté přisypte česnek a po chvilce ještě papriku, vše promíchejte a vložte na kostky nakrájené maso. Osmažte ho ze všech stran.

K masu vmíchejte protlak i sekaná rajčata a zalijte hrnkem vody. Osolte, opepřete a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu. Dávejte pozor, aby se nevydusila všechna tekutina. Pokud se tak stane, maso znovu mírně podlijte.

Do kastrolu nasypte omyté fazolky zbavené stopek a ještě zalijte asi 100 ml vody. Duste dalších 15 minut.

Omáčku dochuťte trochou citronové šťávy a případně dosolte. Podávejte s bílým chlebem.

Další recepty Celý díl