2–3 cibule
250 g rýže
3 dcl oleje
půl šálku zelené petrželky
2 lžíce nasekaného kopru
trochu máty
2 citrony
1/2 kg mladých vinných listů
sůl
pepř

Vinné listy opereme a spaříme. Musejí být vláčné, takže je necháme dvakrát přejít varem. Pak je vyndáme a položíme na sebe na prkénko. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme k ní rýži. Podlijeme 2 sklenkami vody a přidáme byliny a koření. Když se voda vyvaří, je směs připravená.

List si položíme na dlaň stopkou k sobě a lícem nahoru. Lžičku směsi dáme doprostřed a list stočíme od stopky do středu. Pak uzavřeme ruličku ze stran a domotáme.

Samotnými listy vyložíme dno hrnce a na ně klademe zámotky. Zalejeme trochou vody, citronovou šťávou a olejem. Posolíme, opepříme, a přiklopíme talířem. Dusíme, dokud se voda neodpaří a nezbude jen hustá šťáva.

Další recepty Celý díl