55 minut

10. října 2023

Část: Boje u Gazy

Obsah dílu

Boje u Gazy — Přípravy na pozemní ofenzívu — Boje o pozice v Aškelonu — Pozadí útoku Hamásu a role zpravodajců — Izolace Pásma Gazy — Debaty o přesunutí ambasády do Jeruzaléma — Turisté z Česka v Izraeli — Růst cen zpomaluje — Kauza obviněných v IKEMu — Nedožité osmdesátiny Karla Černocha — Opozice vyvolá hlasování o nedůvěře vládě — Povolební vyjednávání na Slovensku — Zemětřesení na Slovensku — Odhad růstu české ekonomiky — Měření emisí u aut v provozu — Zlevňování potravin — Zářijový růst cen — Soutěž o dostavbu elektrárny v Dukovanech — Zahájení stavby Českého onkologického centra ve FN Motol — Policie dopadla podvodníka po 18 letech — Výzkum sršně asijské chycené v Česku — Otřesy v polské armádě — Opilý řidič kamionu — Mezinárodní strojírenský veletrh — Péče o veterány a hroby — Den duševního zdraví — Ocenění za záchranu životů — Jazz Goes to Town v Hradci Králové

Části dílu

00:45
Boje u Gazy
    Izrael znovu kompletně zabezpečil hranici s Pásmem Gazy. V její blízkosti napočítal na 1500 těl bojovníků Hamásu, které jeho jednotky od soboty zlikvidovaly. Gaza zůstává odříznutá od dodávek potravin, energií i vody. I v noci pokračovalo její ostřelování.
    02:18
    Přípravy na pozemní ofenzívu
      Teroristi ovšem hrozí, že pokud Izrael neukončí raketové údery na jejich základny, začnou vraždit unesená rukojmí. Ozbrojenci Hamásu zavlekli do pásma až 150 lidí. Přesné číslo pořád není k dispozici.
      05:38
      Boje o pozice v Aškelonu
        Živý vstup zpravodaje Jana Šilhana.
        10:05
        Pozadí útoku Hamásu a role zpravodajců
          Objevují se další podrobnosti rozsáhlého útoku teroristů z Hamásu. Navzdory tomu, že zpravodajské a bezpečnostní složky židovského státu mají pověst jedněch z nejlepších na světě, palestinští teroristé je zaskočili svou koordinací a rychlostí.
          12:47
          Izolace Pásma Gazy
            Totální blokáda Pásma Gazy zvyšuje tlak nejen na teroristickou organizaci Hamás. Na dodávkách elektřiny, pohonných hmot i pitné vodu jsou přímo závislí všichni obyvatelé.
            13:53
            Debaty o přesunutí ambasády do Jeruzaléma
              Útok Hamásu na Izrael byl i tématem pro českou sněmovnu. Na začátku schůze poslanci minutou ticha uctili oběti. Zároveň schválili usnesení, které vyjadřuje podporu Izraeli.
              15:08
              Turisté z Česka v Izraeli
                České cestovní kanceláře pro nejbližší týdny zrušily zájezdy do Izraele. Podle jejich asociace tam ročně odcestuje několik tisíc tuzemských turistů. Momentálně v zemi podle ministerstva zahraničí zůstává 171 českých občanů, kteří se registrovali v systému DROZD.
                17:25
                Růst cen zpomaluje
                  Zdražování zpomaluje. Inflace v září klesla na 6 celých a devět desetin procenta. Byla nejnižší od předloňského prosince, což překvapilo Českou národní banku i analytiky.
                  19:48
                  Kauza obviněných v IKEMu
                    Náměstek ředitele pro strategii a rozvoj IKEM Jiří Malý rezignoval. Společně s bývalým ředitelem nemocnice Michalem Stiborkem čelí obvinění. Vyšetřovatelé je podezřívají z toho, že vydírali lékaře - mimo jiné kardiochirurga Jana Pirka.
                    20:49
                    Nedožité osmdesátiny Karla Černocha
                      Skladatel, zpěvák a herec Karel Černoch by se v těchto dnech dožil osmdesáti let. Nedožité jubileum připomenou hned čtyři koncerty. První dnes večer v Hradci Králové. Nejznámější písně z jeho repertoáru zazpívají Bára Basiková, Leona Machálková nebo Matěj Ruppert.
                      23:17
                      Opozice vyvolá hlasování o nedůvěře vládě
                        Po několikadenní pauze se sešla sněmovna a kvůli dlouhým projevům opozice jedná i teď večer. Třeba o zvýšení rodičovského příspěvku. Jasněji je po dnešku taky o termínech dalších důležitých bodů: finální hlasování o vládních úsporách se může konat už v pátek, schůze k vyslovení nedůvěry vládě příští úterý.
                        26:02
                        Povolební vyjednávání na Slovensku
                          Na Slovensku se rýsuje vládní koalice složená z vítězného Směru expremiéra Fica, Hlasu a nacionalistické Slovenské národní strany. 10 dní po předčasných parlamentních volbách oznámil šéf Hlasu Pellegrini, že jeho strana už nebude jednat s jinými uskupeními.
                          26:22
                          Zemětřesení na Slovensku
                            Východní Slovensko zasáhlo zemětřesení. Nejméně tři vesnice kvůli rozsáhlým škodám vyhlásily mimořádný stav. Otřesy poničily rodinné domy, školy i kostely.
                            27:55
                            Odhad růstu české ekonomiky
                              Česká ekonomika se letos podle Mezinárodního měnového fondu nakonec vyhne recesi. Instituce výrazně vylepšila prognózu a nově pro letošek očekává růst HDP o dvě desetiny procenta.
                              28:16
                              Měření emisí u aut v provozu
                                Měření emisí rovnou na silnici. Policisti teď mají s techniky pravidelně prověřovat, zda auta nevypouštějí nadměrné množství škodlivin. Požadavek vzneslo Ministerstvo životního prostředí.
                                30:47
                                Zlevňování potravin
                                  Avizovaný návrat k tématu inflace: v září ceny ve srovnání s předchozím měsícem poprvé od jara klesly - skoro o třičtvrtě procenta.
                                  33:34
                                  Zářijový růst cen
                                    Ve srovnání s minulým rokem byly v září ceny sice skoro o 7 procent vyšší, oproti letošnímu srpnu se ale posunuly směrem dolů - zhruba o třičtvrtě procentního bodu.
                                    36:55
                                    Soutěž o dostavbu elektrárny v Dukovanech
                                      Stát bude v soutěži na stavbu nového jaderného bloku v Dukovanech vybírat ze 3 společností. Finální nabídky odevzdá ČEZu americká Westinghouse, francouzská EDF a jihokorejská KHNP. Termín podání se už dvakrát posunul.
                                      38:43
                                      Zahájení stavby Českého onkologického centra ve FN Motol
                                        Položením základního kamene začala stavba Českého onkologického institutu v pražské fakultní nemocnici v Motole. Jde o největší zdravotnický projekt financovaný z Národního plánu obnovy. Evropské peníze pokryjí většinu ze čtyř a půl miliardové investice.
                                        39:22
                                        Policie dopadla podvodníka po 18 letech
                                          Kriminalisté objasnili jeden z pomníčků – po 18 letech dopadli muže z Jihlavy odsouzeného za podvody a neoprávněné podnikání. V letech 2004 a 5 připravil 160 lidí bezmála o 90 milionů korun. Muž měnil identity a místa pobytu.
                                          39:44
                                          Výzkum sršně asijské chycené v Česku
                                            Hnízdo asijských sršní, které včera hasiči zlikvidovali v Plzni teď zkoumají přírodovědci z tamního muzea. Podle odborníků jde o první podobný výskyt tohoto invazního druhu v Česku. Výzkum má teď posloužit i k prevenci pro příští sezonu.
                                            41:49
                                            Otřesy v polské armádě
                                              Dva nejvyšší generálové - náčelník generálního štábu a velitel operací - podali rezignaci. Důvodem má být to, že ministr obrany je údajně obcházel při řízení ozbrojených složek.
                                              44:34
                                              Opilý řidič kamionu
                                                Podivným chováním na sebe minulé pondělí upozornil řidič kamionu u Pasohlávek na Brněnsku – odbočil na čerpací stanici, tu však jen projel a pokračoval dál na Mikulov.
                                                44:57
                                                Mezinárodní strojírenský veletrh
                                                  Živý vstup redaktorky Kateřiny Švédové.
                                                  46:58
                                                  Péče o veterány a hroby
                                                    V Česku žije už jen 85 vojáků, kteří bojovali ve 2. světové válce. Právě jejich postupným odchodem vysvětluje ministerstvo obrany potřebu reformovat péči o veterány.
                                                    47:44
                                                    Den duševního zdraví
                                                      Psychické zdraví dětí a dospívajících je čím dál křehčí. 40 procent deváťáků vykazuje známky střední až těžké deprese. Zhruba třetina trpí úzkostí. Výsledky přinesla první ucelená studie tohoto druhu. Pořídili ji vědci z Národního ústavu duševního zdraví.
                                                      50:08
                                                      Ocenění za záchranu životů
                                                        Pomoc druhému s nasazením vlastního života. Prezident Petr Pavel ocenil výjimečné činy laiků i profesionálů Zlatými záchranářskými kříži.
                                                        52:16
                                                        Jazz Goes to Town v Hradci Králové
                                                          Jazz Goes to Town – v Hradci Králové začal úvodní koncert mezinárodního hudebního festivalu. Až do soboty nabídne vystoupení více než 70 hudebníků.
                                                          Přehrát celé video
                                                          Stopáž54 minut
                                                          Další díl
                                                          11. října 2023

                                                          Přehled dílů

                                                          8319 dostupných
                                                          Stopáž55 minut

                                                          18. července

                                                          18. 7. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž55 minut

                                                          18. července

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          18. 7. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž54 minut

                                                          17. července

                                                          Dostavba jaderných bloků v Česku — Tendr na dostavbu jaderných bloků — Jaderné elektrárny v Česku — Reakce opozice na průběh a výsledek tendru — Model financování dostavby Dukovan — Okolnosti tendru na dostavbu Dukovan — Firmy o výsledku tendru — Nikki Haleyová na sjezdu republikánů — Pokles cen u zemědělců — Sporný německý rozpočet — Starostka Paříže plavala v Seině — Výstava děl Jana Zrzavého v Humpolci — První zasedání nového britského parlamentu — Fronty na doklady na poslední chvíli — Předčasný konec tábora kvůli nákaze — Hasiči a vrtulníky do Bulharska — Letní omezení provozu nemocnic — Omezený provoz nemocnic — Záchranáři jako pacienti — Sklizeň a cena okurek — Požár na českém velvyslanectví v Paříži — Rezoluce o trvalé podpoře Ukrajině — Munice pro vrtulníky — Češi jako první na vrcholu Muchu Chhisch — Vyšetřování úmrtí Vientnamců v Bangkoku — Film o pokořitelce La Manche — 10 let od sestřelení letu MH17 — Oprava menších silnic — Ochrana ohroženého tetřeva hlušce — Zpvačka zkazila hymnu — Záplavy v Torontu — První den Colours of Ostrava — Prezidentův dík za rozvoj regionů

                                                          17. 7. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž54 minut

                                                          17. července

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          17. 7. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž54 minut

                                                          16. července

                                                          Společné jednání vlád Česka a Ukrajiny — Podpora napadené země — Memoranda o spolupráci ČR s Ukrajinou — Vývoz z Česka na Ukrajinu — Nominační sjezd Republikánů v Milwaukee — Trumpův výběr viceprezidenta — Kdo je J. D. Vance — Zájem o fotovoltaiku — Stávková pohotovost pracovníků letiště — Konec tištěných Lidových novin — Ustavující schůze Evropského parlamentu — Vrtulníky do Bulharska — Debata o růstu platů ve veřejné sféře — Závěry jednání tripartity — Střelba na Sokolovsku — Výdej léků na předpis v zahraničí — Výročí přistání na Měsíci — Čím se letí k Měsíci — Přistávací moduly — Detaily mise Apollo 11 — Vzpomínky astronauta Charlieho Duka — Mýty kolem přistání na Měsíci — Návrat na Měsíc — Demise francouzské vlády — Zpoždění na železnici — Soudní rehabilitace zastřeleného rybáře — Odsouzený senátor — Nedostupnost domácí péče — Letní slavnosti staré hudby — Konec lhůty pro kandidátní listiny do krajských voleb — Nebezpečné jezy — Rudí skřítci na nebi — Kroužkování ptáků — Nový seriál ČT — Kolekce oblečení pro české olympioniky — Aktualita ze Štrasburku

                                                          16. 7. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž54 minut

                                                          16. července

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          16. 7. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž54 minut

                                                          15. července

                                                          Útok na Donalda Trumpa — Vyšetřování útoku — Na místě útoku sobotního atentátu — Šance na znovuzvolení Donalda Trumpa — Nominační sjezd — Sjezd republikánské strany — Vyšetřování atentátu na Donalda Trumpa — Chyby tajné služby — Státní podpora na penzijní spoření — Možnosti penzijního spoření — Vzdání se mandátu — ÚS vyhověl stížnosti disidenta Wonky — Trestní novela na Slovensku — Videohry jako umělecká forma — Návrh na zavedení tzv. klouzavého mandátu — NKÚ o zrušení EET — Počasí zpomalilo žně — Případ vraždy ve Slopném — Škody po bouřkách — Jak nahlásit škodu — Štěnovice po deštích — Škody po bouřkách v lesích — Dražba aut i jízdních kol — Náhradní mzda pro pracovníky Liberty — Čínská ekonomika — Kaja Kallasová podala demisi — Padla překážka při dostavbě D11 — Trest za vraždu na nádraží v Hradci Králové — Československá stopa v Projektu Manhattan — Evakuační šestikolky pro Ukrajinu — Oprava mostů v Týně nad Vltavou — Olympijský oheň v Paříži — Olympijský festival v Mostě — Dotace na likvidaci černých skládek

                                                          15. 7. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž54 minut

                                                          15. července

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          15. 7. 2024 na ČT24
                                                          Stopáž50 minut

                                                          14. července

                                                          Atentát na Donalda Trumpa — Trump je lehce zraněn, útočník mrtvý — Americký prezident Biden odsoudil politické násilí — Střelba na předvolební mítinku Trumpa v Pensylvánii — Vyšetřování střelby a rekce amerických politiků — Otázky kolem postupu ochranné služby — Kroky prezidenta Bidena a reakce světových politiků — Policie identifikovala střelce — Atentáty na americké prezidenty a osobnosti — Reakce českých politiků — Vliv atentátu na prezidentskou kampaň — Fotografie z mítinku — Přípravy státního rozpočtu na příští rok — Spory v koalici kvůli snižování schodku — Jednání o příměří v Gaze — Problémy se ztracenými a zapomenutými kufry — Následky lijáků — Platy ve veřejné sféře — Agresor v zahrádkářské kolonii v Přerově — Objasněnost trestných činů — Problémy s viděním na dálku — Krátkozrakost — Vražda v Německu — Končí fotbalové EURO — Projekt létající vnučka — Nový zdroj energie ve Vraňanech u Mělníka — Vory na Šumavě — Zemřela herečka Shannen Doherty — Přípravy olympijských her v Paříži — Plíseň na plodinách — Sledovanost ženského finále Wimbledonu — Příběh herečky Judy Garlandové ve Studiu Dva

                                                          14. 7. 2024 na ČT1
                                                          Stopáž50 minut

                                                          14. července

                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                          14. 7. 2024 na ČT24

                                                          Události na sociálních sítích

                                                          Napište nám