54 minut

26. září 2023

Část: Razie na ministerstvu průmyslu

Obsah dílu

Vývoz obilí z Ukrajiny přes Evropu — Nízké výkupní ceny obilí — Vývoz ukrajinského obilí — Volby na Slovensku — Jednání o uprchlících s předsekyní Evropské komise — Kůrovcová kalamita na Broumouvsku — Petr Kott na svobodě — Prezidentova návštěva na jižní Moravě — Německé kontroly na hranicích — Prevence násilí mezi dětmi — Výzva Evropské komise k potírání dezinformací — Protesty kvůli financování kultury — Dlouhá debata ve sněmovně — Počty podnikatelů v Česku — Razie na ministerstvu průmyslu — Odhalení gangu pašeráků konopí — Úspěšná sbírka pro nemocného Martina — Dotace na opravu starých domů — Oprav dům po babičce — Státní dotace pro sport — Výzva senátorů k udělení státních poct skupině bratří Mašínů — Čínsko-filipínský spor — Boje o Náhorní Karabach — Hromadná nevolnost žákyň zdravotnické školy v Plzni — Dostavba D3 u Tábora — Pokuta pro řetězec Globus — Dražba nepojízdných aut v Prostějově — Tání ledu u Antarktidy — Otevření případu Vidkun — Česká škola v Paříži — Uber taxislužbou letiště — Samoobslužný prodej květin v kvítkomatu — Století českých zednářů

Části dílu

00:40
Vývoz obilí z Ukrajiny přes Evropu
    Nadbytek obilí v Evropě snižuje jeho výkupní ceny, i kvůli dovozům z Ukrajiny. Na první pohled dobrá zpráva v době nebývale drahých potravin. Zemědělci si ale stěžují, že při prodeji sklizně nezískají zpět ani výrobní náklady.
    01:25
    Nízké výkupní ceny obilí
      Obvyklé námořní cesty pro vývoz ukrajinských komodit teď blokuje ruská agrese. Plné sklady obilí mají po žních i čeští pěstitelé. Mnozí ho prodávat nechtějí a čekají na lepší výkupní ceny. Některé podniky odbyt vůbec nesehnaly .
      04:41
      Vývoz ukrajinského obilí
        Letos v září Ukrajinci zatím vyvezli o polovinu míň obilí než před rokem. Vyplývá to z dat ukrajinského ministerstva zemědělství. Podle expertů za to může hlavně situace v Černém moři a ruské útoky na ukrajinské přístavy na Dunaji v Oděské oblasti.
        05:45
        Volby na Slovensku
          Volební kampaň na Slovensku vrcholí. Zbývá poslední den do tzv. moratoria. Od čtvrtka už nelze vést kampaň ani zveřejňovat průzkumy. Favority zůstávají Směr Roberta Fica a Progresivní Slovensko.
          08:33
          Jednání o uprchlících s předsekyní Evropské komise
            Česko by mohlo získat víc peněz na pomoc ukrajinským uprchlíkům. Evropská komise chce navýšit částku pro země, které běžencům po vypuknutí ruské agrese pomohly, o zhruba 366 miliard korun. V Praze to po jednání s premiérem Petrem Fialou prohlásila předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
            09:43
            Kůrovcová kalamita na Broumouvsku
              Lesníci na Broumovsku bojují s dalším náporem kůrovce. Kalamita tam pokračuje už třetím rokem a letošní suché léto ji ještě podpořilo. Smrky teď v tamních lesích kácí dřevorubci i harvestory. Z nepřístupných skalních lokalit je přibližuje vrtulník.
              11:53
              Petr Kott na svobodě
                Petr Kott, odsouzený za korupci spolu s Davidem Rathem a Kateřinou Kottovou, je venku z vězení. Kott si odpykal polovinu osmiletého trestu. U soudu dnes řekl, že je mu hanba a že se poučil. Soudce upozornil na jeho příkladné chování a výkon povolání lékaře i za mřížemi.
                12:31
                Prezidentova návštěva na jižní Moravě
                  Živý vstup redaktorky Veroniky Červinkové.
                  14:37
                  Německé kontroly na hranicích
                    Německo připravuje stálé kontroly na hranici s Českem. Podle spolkové ministryně vnitra Nancy Faeserové doplní nová opatření proti převaděčům a nelegálním běžencům stávající hlídky. Němečtí policisté budou moct chránit hranice po celé délce společně se zahraničními kolegy, a to i na území sousedního státu.
                    15:05
                    Prevence násilí mezi dětmi
                      Přibývá násilí mezi dětmi a mladistvými. Nejde jen o drobné šarvátky. Třeba policisté na Děčínsku za jeden měsíc řeší dva případy, kdy oběti skončily v nemocnici. Školy proto začínají s novými programy prevence.
                      17:18
                      Výzva Evropské komise k potírání dezinformací
                        Evropská komise vyzvala internetové giganty jako Google, Facebook nebo Tiktok, aby důsledněji potíraly dezinformace zejména v menších státech. Obává se ovlivnění voleb kremelskou propagandou - včetně těch na Slovensku, které se uskuteční v sobotu.
                        18:10
                        Protesty kvůli financování kultury
                          "Hraju forte!" - slogan iniciativy Nenechme kulturu utichnout. Právě jejím prostřednictvím vyjadřují své protesty odborové a profesní svazy umělců. Podle nich je nedostatečná finanční podpora státu.
                          20:52
                          Dlouhá debata ve sněmovně
                            Živý vstup redaktorky Elišky Záleské.
                            22:54
                            Počty podnikatelů v Česku
                              V srpnu se zastavil letošní úbytek podnikatelů - poprvé jich víc vzniklo, než skončilo. Už tak ustoupil jejich hromadný zánik způsobený povinným zaváděním datových schránek. Celkem od ledna do konce srpna zmizelo 260 tisíc převážně neaktivních živností.
                              23:21
                              Razie na ministerstvu průmyslu
                                Živý vstup redaktorky Jevhenijy Vachničenko.
                                24:26
                                Odhalení gangu pašeráků konopí
                                  Detektivové a celníci z Česka a Polska společně rozkryli mezinárodní organizovanou skupinu, která pašovala marihuanu po Evropě. Skupina nejméně deseti Poláků za poslední tři roky rozvezla přes jeden a čtvrt tuny konopí.
                                  24:57
                                  Úspěšná sbírka pro nemocného Martina
                                    Rekordní suma pro nemocného chlapce - na léčbu dvouletého Martina se vzácným genetickým onemocněním lidé darovali přes 120 milionů. Na zhruba tolik totiž vyjde speciální terapie, kterou pojišťovna nehradí.
                                    28:47
                                    Dotace na opravu starých domů
                                      Majitelé rodinných domů můžou opět žádat o dotace na úpravy, které jim sníží spotřebu energií. Nová zelená úsporám ode dneška přichází i s jednou novinkou.
                                      31:37
                                      Oprav dům po babičce
                                        Oprav dům po babičce rozšiřuje nabídku dotací z Nové zelené úsporám - stát je teď - po letní pauze - začal znovu rozdělovat. Domácnosti můžou získat až milion korun na zateplení - a k tomu další bonusy.
                                        35:07
                                        Státní dotace pro sport
                                          Státní dotace na sport mají být příští rok stejné jako letos. A to necelých sedm miliard korun. Sumu potvrdil premiér. Původně se mluvilo o nižší částce - zhruba pěti miliardách pro Národní sportovní agenturu.
                                          36:14
                                          Výzva senátorů k udělení státních poct skupině bratří Mašínů
                                            Senátoři zesilují výzvu prezidentovi, aby vyznamenal členy odbojové skupiny bratří Mašínů. Po formálně schváleném návrhu teď přidali i petici. Petr Pavel už před svým zvolením řekl, že by měl s vyznamenáním Mašínů problém.
                                            39:10
                                            Čínsko-filipínský spor
                                              Peking varoval Manilu před vyvoláváním problémů. Čínské úřady tak reagovaly na prohlášení Filipín, že pobřežní stráž odstranila plovoucí bariéru ve sporné části Jihočínského moře. Peking ji tam instaloval v neděli.
                                              39:37
                                              Boje o Náhorní Karabach
                                                Už téměř pětina ze sto dvaceti tisíc etnických Arménů opustila území Náhorního Karabachu. Z oblasti začali prchat minulý týden poté, co Ázerbájdžán spustil vojenskou operaci s cílem získat region poprvé od rozpadu Sovětského svazu pod kontrolu.
                                                42:10
                                                Hromadná nevolnost žákyň zdravotnické školy v Plzni
                                                  Desítky studentek s příznaky otravy ošetřili záchranáři v areálu plzeňské střední zdravotnické školy. 22 lidí skončilo v nemocnici, nikdo ale není v přímém ohrožení života. Příčinou nevolnosti mohl být podle vyšetřovatelů únik neznámé látky.
                                                  42:31
                                                  Dostavba D3 u Tábora
                                                    Ředitelství silnic a dálnic vybírá firmu, která dostaví dálnici D3 u Tábora. Právě tam se včera stala vážná nehoda dvou kamionů. Úsek se státu nepodařilo doposud dokončit kvůli sporům o vyvlastnění majetku, který k dálnici přiléhá.
                                                    44:31
                                                    Pokuta pro řetězec Globus
                                                      Pokuta ve výši až dvě a půl miliardy korun hrozí obchodnímu řetězci Globus - antimonopolní úřad ho podezírá z dlouhodobé diskriminace dodavatelů.
                                                      44:51
                                                      Dražba nepojízdných aut v Prostějově
                                                        Nejmíň tisíc korun za vrak, který měsíce překážel v ulicích Prostějova - tamní radnice uspořádala první veřejnou dražbu aut bez technické kontroly, ke kterým se jejich původní majitelé nehlásí. Do aukce se dostalo šest vozů. Prodaly se všechny.
                                                        46:57
                                                        Tání ledu u Antarktidy
                                                          Mořského ledu u Antarktidy je nejméně v historii měření. Jeho ztráta ohrožuje celý kontinent. Maximální rozloha ledové pokrývky je letos poprvé menší než 17 milionů kilometrů čtverečních. Experti upozorňují, že by mohlo jít o začátek dlouhodobého trendu.
                                                          47:22
                                                          Otevření případu Vidkun
                                                            Olomoucký krajský soud dnes znovu otevřel případ Vidkun, kauzu mu vrátil odvolací soud. V jedné z největších korupčních afér v Olomouckém kraji už jednou dostali podmíněné tresty podnikatel Ivan Kyselý, někdejší hejtman Jiří Rozbořil a bývalý náměstek policejního ředitele Karel Kadlec.
                                                            48:13
                                                            Česká škola v Paříži
                                                              Pařížská česká škola bez hranic slaví dvacet let. Chodí do ní vícejazyčné děti vyrůstající ve Francii, které se v ní neučí jen samotný jazyk, ale také české reálie. Před deseti lety podepsala s ministerstvem školství smlouvu, která ji opravňuje hodnotit své žáky a vydávat osvědčení platné i v České republice.
                                                              49:53
                                                              Uber taxislužbou letiště
                                                                Taxislužbu na pražském letišti Václava Havla ode dneška zajišťuje společnost Uber - smlouvu má na pět let. Podle podmínek tendru musí cestující nově znát cenu za svezení předem - zároveň se nesmí změnit ani v případě čekání v koloně nebo při změny trasy.
                                                                50:19
                                                                Samoobslužný prodej květin v kvítkomatu
                                                                  Skříň, ve které není oblečení, ale kytice. Květiny z neobvyklého stánku si mohou lidé koupit v Opavě. Takzvaný kvítkomat provozuje nezisková organizace Kapradí. Výtěžek pak podporuje ekologické pěstování rostlin a další aktivity spolku.
                                                                  52:22
                                                                  Století českých zednářů
                                                                    Svobodné zednářství očima svobodných zednářů. Výstava chce přiblížit historii i současnost a ukázat autentické zednářské předměty. K vidění bude od zítřka na pražské Novoměstské radnici.
                                                                    Přehrát celé video
                                                                    Stopáž54 minut
                                                                    Další díl
                                                                    27. září 2023

                                                                    Přehled dílů

                                                                    8327 dostupných
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    22. července

                                                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    22. července

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    22. 7. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    21. července

                                                                    Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                                                    21. 7. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    21. července

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    21. 7. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    20. července

                                                                    Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                                                    20. 7. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž49 minut

                                                                    20. července

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    20. 7. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    19. července

                                                                    Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž54 minut

                                                                    19. července

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    19. 7. 2024 na ČT24
                                                                    Stopáž55 minut

                                                                    18. července

                                                                    Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                                                    Stopáž55 minut

                                                                    18. července

                                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                    18. 7. 2024 na ČT24

                                                                    Události na sociálních sítích

                                                                    Napište nám