55 minut

16. března 2022

Část: Charitativní akce ruské galeristky

Obsah dílu

Boje na Ukrajině — Český premiér v Kyjevě — Třetí týden války na Ukrajině — Schůzka politiků v ostřelované metropoli — Zkáza přístavního města Mariupol — Ruské útoky na Ukrajině — Jasný verdikt z Haagu — Dění na Ukrajině ve fotografiích — Složitý začátek života — Výzva Ukrajiny vůči Spojeným státům — Posilování pozic NATO v Evropě — Společnost E.ON přerušuje obchod s Ruskem — Platební morálka Ruské federace — Majetek významných Rusů v Česku — Solidarita s běženci — Počet uprchlíků v ČR — Rozkládací postele z Německa pro uprchlíky v Česku — Příběhy Ukrajinek z českého azylu — Porod a skrývání na předměstí Kyjeva — Vyčerpané děti z Ukrajiny — Běženci z Ukrajiny ve Francii a Británii — Události tlumočené do ukrajinštiny — Ceny pohonných hmot — Zdravotní péče o uprchlíky — Vyrovnání s klienty Sberbank — Propojení ukrajinské sítě s evropskou — Charitativní akce ruské galeristky — Benefiční koncert pro Ukrajinu — Zemětřesení v Japonsku — Kompenzace pro energetické firmy — Dotace pro kraje za útlum těžby uhlí — Vývoj počtu nakažených — Přesun amerického vojenského konvoje přes ČR — Obžaloby v kauze otrávené Bečvy — Závěry GIBS v kauze úmrtí muže v Teplicích — Nový rektor Mendelovy univertizy v Brně

Části dílu

00:40
Boje na Ukrajině
    Tři týdny bojů na Ukrajině. Sílí ostřelování měst, ale i snahy diplomatů. V Kyjevě celý den platil zákaz vycházení - další obytný dům skončil po náletu v plamenech. Podle médií Rusové zabili ve městě Černihiv deset lidí ve frontě na chléb.
    01:48
    Český premiér v Kyjevě
      Z návštěvy u prezidenta Zelenského přímo v Kyjevě se dnes vrátili premiéři Polska, Česka a Slovinska. Ukrajincům vyjádřili jednoznačnou podporu a ocenili jejich hrdinství.
      02:55
      Třetí týden války na Ukrajině
        Takto to vypadalo v ukrajinské metropoli dnes, jen několik hodin po odjezdu středoevropských politiků včetně premiéra Fialy. Se Zelenským trojice premiérů probírala i možné rozšíření sankcí proti Rusku, stejně jako koordinaci další materiální a humanitární pomoci.
        07:37
        Schůzka politiků v ostřelované metropoli
          Živý vstup zpravodaje Václava Černohorského z Kyjeva.
          10:59
          Zkáza přístavního města Mariupol
            Kritická situace dál panuje v Mariupolu. Ruští vojáci tam podle zástupce starosty obsadili nemocnici. Na čtyři sta pacientů a lékařů mají držet jako rukojmí. Z obléhaného města se podařilo ujet asi dvaceti tisícům lidí.
            13:38
            Ruské útoky na Ukrajině
              Rusko dál útočí v několika hlavních směrech. Hlavně na severu ale podle západních expertů výrazně nepostoupilo. Ukrajina tvrdí, že v některých částech zahájila protiútok.
              17:24
              Jasný verdikt z Haagu
                Mezinárodní soudní dvůr v Haagu nařídil Rusku, aby vojenské operace na Ukrajině okamžitě zastavilo. Vyhověl tak stížnosti Kyjeva. Zároveň přikázal, aby obě strany dál nezvyšovaly napětí.
                17:51
                Dění na Ukrajině ve fotografiích
                  I dnešek přinesl silné momenty. Tady je výběr. Nejprve následky dalšího ostřelování Kyjeva. Obytný dům muselo opustit 37 lidí. Ani hasičům nedovolil stav budovy jít dovnitř. Požár museli likvidovat zvenčí.
                  19:06
                  Složitý začátek života
                    21 novorozených dětí čeká v provizorní podzemní nemocnici v Kyjevě na svoje rodiče. Ti musejí přijet z ciziny. Jejich potomci se totiž narodili náhradním matkám. Ukrajinské zákony tuto praxi povolují.
                    21:39
                    Výzva Ukrajiny vůči Spojeným státům
                      Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj promluvil prostřednictvím videopřenosu k oběma komorám amerického Kongresu. Požádal o další pomoc ve válce s Ruskem.
                      24:17
                      Posilování pozic NATO v Evropě
                        Živý vstup zpravodaje Lukáše Dolanského.
                        25:48
                        Společnost E.ON přerušuje obchod s Ruskem
                          Energetický gigant se tak přidává k dalším firmám. Už nebude kupovat plyn od podniků ruského koncernu Gazprom.
                          25:56
                          Platební morálka Ruské federace
                            Rusko dnes podle slov ministra financí Antona Siluanova vydalo příkaz k vyplacení úroků ze státních dluhopisů. Věřitelé mají dostat v přepočtu přes 2,5 miliardy korun. Podle ruského ministra financí teď bude záležet na Spojených státech, jestli Rusko bude moct svoje závazky vyplatit v dolarech.
                            27:10
                            Majetek významných Rusů v Česku
                              Ministerstvo financí se snaží vypátrat český majetek ruských podnikatelů spojených s Putinovým režimem. Řada lukrativních nemovitostí ale skončila ve vlastnictví firem s anonymními vlastníky.
                              29:36
                              Solidarita s běženci
                                Podle dat mobilních operátorů je už v Česku kolem dvou set sedmdesáti tisíc uprchlíků z Ukrajiny. Oznámil to ministr školství. Víc než polovina běženců jsou děti. Vláda dnes schválila několik opatření, které mají pomoci zajistit další ubytování pro tyto lidi - ministerstva a jim podřízené organizace musí uvolnit všechny hromadné ubytovací kapacity.
                                32:24
                                Počet uprchlíků v ČR
                                  Ministerstvo vnitra vydalo ukrajinským uprchlíkům už 171 tisíc speciálních pobytových víz, jen včera to bylo skoro 9900. Registrovaných lidí z Ukrajiny je téměř 95 tisíc – za úterý jich přibylo 4200. Děti do 15 let se ale registrovat nemusí.
                                  33:00
                                  Rozkládací postele z Německa pro uprchlíky v Česku
                                    Německo nabídlo České republice rozkládací postele pro uprchlíky. České televizi to potvrdil mluvčí Evropské komise v Bruselu. Vláda požádala o materiální pomoc státy Unie v rámci společného Mechanismu civilní ochrany sedmadvacítky.
                                    33:23
                                    Příběhy Ukrajinek z českého azylu
                                      Tři generace žen na útěku před válkou – první kroky u nás jsou také pro babičku, matku a dceru rodiny Tromsových z Kyjeva ty nejtěžší. I když jim s příchodem do Čech pomáhají příbuzní, úřady i firmy, začátek života v nové práci a mezi novými lidmi musí zvládnout každá sama.
                                      35:09
                                      Porod a skrývání na předměstí Kyjeva
                                        Někteří Ukrajinci naopak svou zemi opustit nechtějí. Aspoň prozatím se k tomu nechystá ani Marija Šostaková. Den po začátku ruské invaze přivedla na svět syna - první společné chvíle prožili v krytu.
                                        37:19
                                        Vyčerpané děti z Ukrajiny
                                          Pacienty z řad ukrajinských uprchlíků stále častěji ošetřuje záchranná služba. Ta z jihomoravského kraje uvedla, že nejčastěji jde o vyčerpané děti s vysokými horečkami nebo bolestmi břicha.
                                          37:38
                                          Běženci z Ukrajiny ve Francii a Británii
                                            Uprchlíci z Ukrajiny míří i dál na západ Evropy. Třeba přes Francii do Velké Británie. Ta upravila imigrační politiku a pouští bez víz všechny, kteří mají za kanálem La Manche rodiny.
                                            39:45
                                            Události tlumočené do ukrajinštiny
                                              Události je nově možné sledovat a poslouchat i v ukrajinštině.
                                              40:07
                                              Ceny pohonných hmot
                                                Ceny pohonných hmot dál ustupují z rekordních hodnot. Litr Naturalu včera zlevnil o 82 haléřů na průměrných 45,70 Kč za litr.
                                                41:08
                                                Zdravotní péče o uprchlíky
                                                  Speciální centra pro zdravotní péči o ukrajinské uprchlíky. Plán ministerstva zdravotnictví počítá s tím, že vzniknou ve fakultních nemocnicích napříč Českem.
                                                  43:20
                                                  Vyrovnání s klienty Sberbank
                                                    Víc než 15 miliard korun, tedy 63 procent vkladů už vyplatila Komerční banka klientům, kteří měli účet u Sberbank. Ta po vpádu Ruska na Ukrajinu uzavřela české pobočky. Z pojištění vkladů teď klienti získají zpět nejvýše 2,5 milionu. Samosprávy ale na takovou garanci nárok nemají.
                                                    44:09
                                                    Propojení ukrajinské sítě s evropskou
                                                      Ukrajinská elektrická síť se definitivně připojila k evropské síti. Na Twitteru to oznámil ukrajinský prezident Zelenskyj. Podle šéfa hlavní energetické společnosti by země mohla získávat z EU až 15 % energie, pokud by její výrobní kapacitu Rusko zasáhlo.
                                                      44:52
                                                      Charitativní akce ruské galeristky
                                                        Ukrajině dál pomáhají i umělci. Včetně těch výtvarných. Několik galerií pořádá v těchto dnech benefiční aukce. Takzvaný charitativní salon otevřela v Praze i ruská galeristka Alexandra Karpuchina.
                                                        46:41
                                                        Benefiční koncert pro Ukrajinu
                                                          Benefiční koncert na pomoc ukrajinským dětem z Charkova a Lvovské oblasti. Začal v podvečer na náměstí Svobody v Brně.
                                                          47:19
                                                          Zemětřesení v Japonsku
                                                            Silné zemětřesení zasáhlo severovýchodní pobřeží Japonska. Otřesy zaznamenala i metropole Tokio, kde zůstaly statisíce domácností bez proudu. Místní úřady v zasažené oblasti vyhlásily varování před vlnou tsunami vysokou až 1 metr.
                                                            47:44
                                                            Kompenzace pro energetické firmy
                                                              Evropská komise schválila Česku režim částečného odškodnění energeticky náročných podniků v přepočtu za víc než 34,5 miliardy korun. Jde o náhradu za vyšší ceny elektřiny, které firmám vznikly v důsledku nepřímých nákladů na emise v rámci systému EU pro obchodování s emisemi.
                                                              48:08
                                                              Dotace pro kraje za útlum těžby uhlí
                                                                Víc než 41 miliard se rýsuje pro 3 kraje, kterých se nejvíc dotkne útlum těžby uhlí. Vláda s ním podle programového prohlášení počítá nejpozději do roku 2033.
                                                                50:08
                                                                Vývoj počtu nakažených
                                                                  Epidemie covidu v Česku dál mírně zrychluje. Včera přibylo 10 700 nově nakažených – o 230 víc než před týdnem. Laboratoře přitom opět provedly o něco méně testů.
                                                                  50:34
                                                                  Přesun amerického vojenského konvoje přes ČR
                                                                    Konvoj americké armády se od zítřka do úterý bude vracet přes české území do Německa. Stejně jako v únoru při přesunu na cvičení na Slovensko - i teď pojede v noci a brzo ráno. Čtyři skupiny postupně překročí hranice u Břeclavi a dojedou do Rančířova na Jihlavsku, kde přenocují.
                                                                    50:57
                                                                    Obžaloby v kauze otrávené Bečvy
                                                                      Jednu právnickou a jednu fyzickou osobu navrhla policie obžalovat v kauze předloňské otravy řeky Bečvy. Spis vyšetřovatelé předali okresnímu státnímu zastupitelství.
                                                                      52:32
                                                                      Závěry GIBS v kauze úmrtí muže v Teplicích
                                                                        Vyšetřování loňského zákroku policie v Teplicích. Podle Generální inspekce bezpečnostních sborů nemělo úmrtí muže žádnou souvislost se zásahem hlídky, která tak nespáchala trestný čin. Jak uvedl posudek, mladík zemřel na předávkování drogami.
                                                                        52:59
                                                                        Nový rektor Mendelovy univertizy v Brně
                                                                          Mendelova univerzita v Brně má nového rektora. Akademický senát dnes zvolil dosavadního děkana Agronomické fakulty Jana Mareše. Na místo nastoupí po Vojtěchu Adamovi, který na post rezignoval kvůli pochybnostem souvisejícím s jeho publikační činností.
                                                                          Přehrát celé video
                                                                          Stopáž55 minut
                                                                          Další díl
                                                                          17. března 2022

                                                                          Přehled dílů

                                                                          8283 dostupných
                                                                          Stopáž50 minut

                                                                          30. června

                                                                          Headlines — Nový stavební zákon — Žádosti o stavební povolení — Poplatky za stavební povolení — Digitalizace stavebního řízení — Předčasné volby ve Francii — Francouzi volí nový parlament — Prezident bude jednat s Jurečkou o revizi sociálních dávek — Energetická chudoba v Česku — Železniční úseky s povinným ETCS od 1. 8. — Karlovarský festival přivítal režiséra Stevena Soderbergha — Uvedení filmu Mr. Kneff — Nová frakce europarlamentu — Volební model — Zelené autobusy na Šumavě — Hasiči posilují protipožární hlídky — Česko zasáhly bouřky — Bouřky na Přerovsku — Nedostatek řemeslníků v Česku — Všesokolský slet — Začal všesokolský slet — Program sletového týdne — Sokol v proměnách času — Nebezpečné železniční přejezdy — Pieta v Kobyliské střelnici — Přísnější zdanění pro prodej investičních bytů a domů — Ruský útok na Ukrajinu — Česká mise v Sýrii — Sdílení elektřiny se posouvá — Konec medvědů na hradech a zámcích — Omezení vjezdu ve Varšavě — Začala Šrámkova Sobotka — Opravy katedrály svatého Víta v Praze

                                                                          30. 6. 2024 na ČT1
                                                                          Stopáž50 minut

                                                                          30. června

                                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                          30. 6. 2024 na ČT24
                                                                          Stopáž50 minut

                                                                          29. června

                                                                          Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hořící fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                                                          29. 6. 2024 na ČT1
                                                                          Stopáž50 minut

                                                                          29. června

                                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                          29. 6. 2024 na ČT24
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          28. června

                                                                          Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                                                          28. 6. 2024 na ČT1
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          28. června

                                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                          28. 6. 2024 na ČT24
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          27. června

                                                                          ČNB snížila sazbu na 4,75 % — Nižší úrokové sazby — Guvernér ČNB k současným sazbám — České automobilky a dodavatelé v r. 2023 — Unijní summit v Bruselu — Summit EU — V počernické škole se zřítil strop — Náhradní mzdy pro zaměstnance Liberty — Debata Bidena s Trumpem — Areál Vincentinum opět patří státu — Karlovy Vary ožívají — Policie prohledává pražský byt Bystroně z AfD — Ostrava bude mít nejvyšší mrakodrap — Následky bouřek na Olomoucku — Předpověď počasí — Prázdninový provoz na D1 — Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou — Policejní kontroly autobusů — Návrhy na státní vyznamenání — Vycházení domácností s příjmem — Český rychlík narazil na Slovensku do autobusu — Hrozba války mezi Izraelem a Hizballáhem — Den památky obětí komunistického režimu — Stavební úřady jsou zavalené žádostmi — Předvolební kampaň v Británii — ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu — Pokus o převrat v Bolívii — Ve Strážnici začíná Mezinárodní folklorní festival — Zařízení pro návrat a zničení ISS — Turistická sezona v Českém Krumlově — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                                                                          27. 6. 2024 na ČT1
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          27. června

                                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                          27. 6. 2024 na ČT24
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          26. června

                                                                          Nový slovenský prezident v ČR — Pellegrini jednal s Pavlem i Fialou — Návštěva slovenského prezidenta v ČR — Vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické fakultě — Výměna zajatců mezi Ukrajinou a Ruskem — Rozhodující zápas české reprezentace na EURO — Sledovanost fotbalových zápasů — Výměna v čele NATO — Návrh na další vzdělávání soudců — Začínají Shakespearovské slavnosti — Návrh na omezní vlivu laických soudců — Pieta na Ďáblickém hřbitově — Investice Volkswagenu do společnosti Rivian — Příprava horských středisek na turistickou sezonu — Do vedení fakulty VŠE se možná vrátí Miroslav Ševčík — Oprava záchytného plotu nad Hřenskem — Regulace prodeje pyrotechniky — Regulace v evropských zemích — Místa ve školách — Přihlášky na střední školy — Nový místopředseda sněmovny — Předvolební debata ve Francii — Julian Assange je na svobodě — Ochrana lidí s mentálním hendikepem nebo autismem — Žně letos začaly dříve — Obnova přírodní krajiny — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Americký novinář vězněný v Rusku — Protesty proti vyšším daním v Keni — Monitoring rostlin v rybníku pomocí dronu — NSS řeší stížnost na evropské volby — Koncert České filharmonie

                                                                          26. 6. 2024 na ČT1
                                                                          Stopáž55 minut

                                                                          26. června

                                                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                          26. 6. 2024 na ČT24

                                                                          Události na sociálních sítích

                                                                          Napište nám