54 minut

14. března 2022

Část: Protest dopravců kvůli cenám paliv

Obsah dílu

Ruské útoky na Ukrajině — Jednání o příměří — Ruské útoky na Ukrajině — Spekulace o čínské pomoci Rusku — Devatenáctý den války na Ukrajině ve fotografiích — Jednání o příměří — Příspěvek na ubytování uprchlíků — Počet ukrajinských uprchlíků v Česku — Polsko pod náporem běženců — Ukrajinští uprchlíci a zdravotní pojištění — Majetek vlivných Rusů v Evropě — Ruské kroky proti Západu — Obavy obyčejných Rusů z dopadu sankcí — Izrael jako azyl pro ruské oligarchy? — Podezřelí ze špionáže pro Rusko — Protest dopravců kvůli cenám paliv — Léky pro Ukrajinu — Děti z Česka a Ukrajiny v jedné lavici — Podvodnící zneužívají uprchlíky z Ukrajiny — Koncert SOČR pro Ukrajinu — Na většinu míst bez repirátorů a roušek — Vývoj počtu nakažených koronavirem — Útraty v obchodech a e-schopech — Růst maloobchodních cen — Rekonstukce libereckých mostů — První změny důchodového systému — Dotace pro chovatele prasat — Mimořádně suchý vzduch — Zdražování materiálu brzdí veřejné zakázky — Neoda autobusu a osobního auta — Francie ruší opatření proti covidu-19 — Ceny BAFTA

Části dílu

00:43
Ruské útoky na Ukrajině
    Rusové pokračují v masivním ostřelování ukrajinských měst. Lidé znovu umírali v ulicích i bytových domech napříč celou zemí včetně metropole Kyjeva, na východě v Charkově i na jihu země v Mariupolu.
    01:53
    Jednání o příměří
      Ukrajinští a ruští zástupci znovu jednali o ukončení války – tentokrát přes videokonferenci. Poradce prezidenta Zelenského zopakoval, že pozice Kyjeva zůstávají neměnné: stažení ruských vojsk a příměří
      02:30
      Ruské útoky na Ukrajině
        Varovné sirény - jak jsme ostatně řekli - dnes opět zněly po celé Ukrajině - od ruských hranic na východě až po Karpaty na západě. Kyjev hlásí několik mrtvých po ostřelování severozápadních částí metropole, bomby dopadaly na bytové komplexy.
        05:48
        Spekulace o čínské pomoci Rusku
          Americká média s odkazem na své zdroje v administrativě uvedla, že Rusko požádalo o vojenskou a zřejmě i ekonomickou podporu Čínu. Mělo by jít o dodávky zbraňových systémů a pomoc s obcházením uvalených sankcí.
          08:18
          Devatenáctý den války na Ukrajině ve fotografiích
            Torzo ohořelého auta ve městě Brovary zachytil náš zpravodaj Václav Černohorský, s nímž jsme před okamžikem mluvili.
            11:17
            Jednání o příměří
              Živý vstup Václava Černohorského z Kyjeva.
              15:24
              Příspěvek na ubytování uprchlíků
                Podle odhadů uteklo do Česka před válkou už přes 200 tisíc Ukrajinců. O vládních opatřeních, která na uprchlickou vlnu reagují, právě jedná Asociace krajů.
                18:10
                Počet ukrajinských uprchlíků v Česku
                  V Česku už se zaregistrovalo skoro 85 tisíc ukrajinských uprchlíků, jen za včerejšek 3 a půl tisíce. Lidem zasaženým ruskou invazí vydalo ministerstvo vnitra 150 tisíc speciálních víz, v neděli jich vystavilo 7 a půl tisíce.
                  21:17
                  Polsko pod náporem běženců
                    Živý vstup zpravodaje Andrease Papadopulose.
                    23:37
                    Ukrajinští uprchlíci a zdravotní pojištění
                      Do veřejného zdravotního pojištění se v Česku přihlásilo už více než sto padesát tisíc ukrajinských uprchlíků. Ukazují to data VZP, která registruje valnou většinu příchozích. Situace se liší podle regionů. Nejvíce jich pojišťovna eviduje v Praze – zhruba třicet devět tisíc.
                      24:51
                      Majetek vlivných Rusů v Evropě
                        Česko už zmrazilo první konta lidí napojených na Putinův režim. ČT to potvrdil ministr financí Zbyněk Stanjura. Podezřelé účty zkoumá Finančně analytický úřad.
                        27:42
                        Ruské kroky proti Západu
                          Ruské úřady zablokovaly Instagram. Podle nich se na sociální síti šířily nenávistné komentáře vůči Rusům. Podobně už dřív skončil v zemi Facebook. Moskva také hodlá zabavit letadla zahraničních firem, která si pronajímají ruské aerolinky.
                          28:04
                          Obavy obyčejných Rusů z dopadu sankcí
                            Sankce a rozhodnutí firem opustit tamní trh ovlivňují život Rusů – hlavně těch ve městech. Česká televize mluvila s jedním z obyvatel Moskvy. Ten má obavy například o pracovní trh. Kvůli bezpečnosti vystupuje anonymně a se změněným jménem.
                            29:57
                            Izrael jako azyl pro ruské oligarchy?
                              Izrael zatím nezavedl sankce proti Rusku a snaží se i díky tomu nabízet diplomatické prostředkování mezi Moskvou a Kyjevem. Spojené státy ale varují před tím, aby se Izrael nestal útočištěm pro ruské oligarchy.
                              32:15
                              Podezřelí ze špionáže pro Rusko
                                Slovenská policie zadržela podle Deníku N nejméně 3 lidi podezřelé ze špionáže pro Rusko. Údajně jsou mezi nimi zaměstnanec ministerstva obrany a příslušník tajné služby, kteří brali úplatky od pracovníka ruské ambasády.
                                32:41
                                Protest dopravců kvůli cenám paliv
                                  Zdražování pohonných hmot v Česku zmírnilo - jejich ceny jsou ale stále rekordní. Problémy to dělá hlavně podnikatelům, kterým se prodražuje provoz.
                                  34:50
                                  Léky pro Ukrajinu
                                    První dodávka léčiv na předpis pro Ukrajinu za víc než 10 milionů korun odjede z Česka tento týden. Povezou ji dva kamiony a obsahuje třeba silné léky na bolest nebo antibiotika.
                                    35:13
                                    Děti z Česka a Ukrajiny v jedné lavici
                                      Do českých škol přicházejí další děti ukrajinských uprchlíků. Jen v Brně jich dnes usedlo do lavic asi 250. První 3 měsíce není školní docházka pro utečence povinná, pak je ale nutné děti přihlásit.
                                      37:19
                                      Podvodnící zneužívají uprchlíky z Ukrajiny
                                        Na přílivu ukrajinských uprchlíků do Česka se chtějí přiživit i podvodníci – hlavně zpoplatněním registrací k pobytu, ke zdravotnímu pojištění či na Úřad práce. Ty jsou přitom zdarma, jak upozorňuje třeba policie ve videu uveřejněném v uplynulých dnech na sociálních sítích.
                                        37:47
                                        Koncert SOČR pro Ukrajinu
                                          Symfonický orchestr Českého rozhlasu hraje v pražském Rudolfinu pro Ukrajinu. Hudebníci uvedou díla ukrajinských autorů i Dvořákovu Novosvětskou.
                                          39:58
                                          Na většinu míst bez repirátorů a roušek
                                            Zrušení povinnosti nosit respirátory ve vnitřních prostorech schválila vláda ve středu, lidé je budou muset dál nosit jen v hromadné dopravě, zdravotnictví a sociálních službách.
                                            41:57
                                            Vývoj počtu nakažených koronavirem
                                              Epidemie covidu v Česku stagnuje. Přestože se výrazně méně testuje, testy včera potvrdily 2700 nově nakažených – o skoro dvě stovky víc než před týdnem. Když se k tomu přičtou opakované infekce, odhalily laboratoře nemoc u 3170 lidí, to je v součtu o 40 víc než minulou neděli.
                                              42:25
                                              Útraty v obchodech a e-schopech
                                                Domácnosti víc utrácejí. Maloobchodní tržby v lednu proti loňsku stouply o 8 a půl procenta. Polepšily si hlavně prodejny, které byly minulý rok kvůli covidovým restrikcím zavřené.
                                                44:30
                                                Růst maloobchodních cen
                                                  Inflace může podle guvernéra České národní banky vystoupat až na 14 procent. Jiří Rusnok to řekl serveru Seznam Zprávy. Snižování se podle něj dá čekat až příští rok.
                                                  44:57
                                                  Rekonstukce libereckých mostů
                                                    Dopravní omezení v Liberci. Začala tam kompletní rekonstrukce dvou mostů na hlavním tahu městem. Doprava na nejvytíženější silnici je ze směru od Turnova na Děčín svedena do jednoho jízdního pásu. Řidiči musí počítat s objížďkami a uzavírkami - uzavřený je například sjezd na Jablonec nad Nisou.
                                                    45:30
                                                    První změny důchodového systému
                                                      Do letošního června chce vláda předložit první úpravy důchodového systému. Mělo by jít o možnost dřívějšího odchodu do penze u náročných profesí. Širší systémové změny mají přijít příští rok - a shodu chce kabinet hledat i s opozicí.
                                                      48:00
                                                      Dotace pro chovatele prasat
                                                        Až 100 milionů navíc pro chovatele prasat - Ministerstvo zemědělství začalo přijímat žádosti o speciální dotace. Na jedno ustájovací místo poskytne až 80 tisíc.
                                                        49:03
                                                        Mimořádně suchý vzduch
                                                          Auta ráno nemají na oknech námrazu a dohlédnout se dá až desítky kilometrů daleko – může za to mimořádně suchý vzduch. Místy dosahuje relativní vlhkost jen 10 procent, běžně to přitom je 70 procent. Takto nízké hodnoty byly v takovém rozsahu naposledy před 10 lety.
                                                          49:25
                                                          Zdražování materiálu brzdí veřejné zakázky
                                                            Veřejné zakázky váznou - ať už jsou to opravy cest nebo budování škol či kanalizací. Kvůli prudce zdražujícímu materiálu, palivům i práci odstupují vybraní dodavatelé od smluv.
                                                            51:23
                                                            Neoda autobusu a osobního auta
                                                              Celkem devět lidí utrpělo zranění při srážce autobusu a osobního auta v pražských Satalicích. Tři lidé jsou ve vážném stavu.
                                                              51:34
                                                              Francie ruší opatření proti covidu-19
                                                                Ve Francii dneškem končí všechna významná protiepidemická opatření. Děti ve školách už nemusí nosit roušky, které nejsou povinné ani ve většině vnitřních prostor s výjimkou hromadné dopravy.
                                                                52:07
                                                                Ceny BAFTA
                                                                  Snímek Síla psa opanoval ceny Britské akademie filmového a televizního umění Bafta. Autorka psychologického westernu Jane Campionová si zároveň odnesla i trofej za režii. Nejlepším britským titulem je drama Belfast.
                                                                  Přehrát celé video
                                                                  Stopáž55 minut
                                                                  Další díl
                                                                  15. března 2022

                                                                  Přehled dílů

                                                                  8297 dostupných
                                                                  Stopáž49 minut

                                                                  7. července

                                                                  Volby ve Francii — Francouzi volí parlament — Předvolební průzkumy — Výsledky francouzských voleb — Silné bouřky v Česku — Pojišťovny a škody po bouřkách — Válka na Ukrajině — Návrat dětí na Ukrajinu — Pieta s prezidentem — Ceny českého ovoce — Tropická bouře Beryl — Závěr filmového festivalu v Karlových Varech — Přibývá lidí v předčasné penzi — Nová pravidla pro předčasné důchody — Vývoj inflace — Hromadná nehoda na dálnici D1 u Bělotína — Zavřená Brána gigantů — Letní výprodeje táhnou — Nákupní centra v ČR — Pravidla pro slevové akce — Možné personální změny ve vládě — Izraelský raketový úder — Česko jako antivirová velmoc — Oslavy svátku svatého Fermína — Nová opoziční koalice v Rusku — Jízda králů — Čeští archeologové v Izraeli

                                                                  7. 7. 2024 na ČT1
                                                                  Stopáž49 minut

                                                                  7. července

                                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                  7. 7. 2024 na ČT24
                                                                  Stopáž48 minut

                                                                  6. července

                                                                  Kurz koruny — Slabá česká koruna — Vývoj kurzu — Volby ve Francii — První jednání Starmerova kabinetu — Léky na předpis online — Památka mistra Jana Husa — Šance na zvolení Joea Bidena — Násilné útoky proti syrským uprchlíkům — Zneužívání podob známých lidí — Opravy Pražského okruhu — Sociálně vyloučené lokality — První Projev premiéra Fica po útoku — Jaká je životní úroveň vaší domácnosti? — Odbavování zavazadel — Varování před bouřkami — Závěr filmové festivalu v Karlových Varech — České filmy v Karlových Varech — Poslední červený koberec — Návrat filmové Ameriky — Jednání o propuštění izraelských rukojmí — Odpor mezi obyvateli Gazy — Silné bouřky — Írán má nového prezidenta — Jednodušší žádosti o příspěvek na péči — Požár zásobníku na asfalt — Bezpečnost během filmového festivalu — Do Třemešné dorazil Legiovlak — Ukrajinské děti na všesokolském sletu

                                                                  6. 7. 2024 na ČT1
                                                                  Stopáž48 minut

                                                                  6. července

                                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                  6. 7. 2024 na ČT24
                                                                  Stopáž49 minut

                                                                  5. července

                                                                  Británie po volbách — Historický úspěch labouristů — Británie po volbách — Výsledky voleb — Nálada v Británii — Reakce na výsledky voleb — Zrušení takzvané windfall tax — Zisk bank v Česku — Spotřeba dat během prázdnin — Tvrdé střety v Gaze — Střelba na Západním břehu — Viktor Orbán v Rusku — Clive Owen v Karlových Varech — Celovečerní dokument o kapele Tata Bojs — Národní pouť ve Velehradu — Svátek věrozvěstů — Meteorologové varují před silnými bouřkami a vysokými teplotami — Přemnožení slimáci ohrožují úrodu — Vrchol Všesokolského sletu — Konec 17. Všesokolského sletu — Historie Sokola — Soklové z tzv. věrné grady — Francie před druhým kolem parlamentních voleb — Zdravotní stav ruského opozičního politika — Zájemci o sdílení elektřiny — Hlídky v Českém Švýcarsku — Pronásledování Ujgurů — Vodáci na řekách — Obnova památné zámecké aleje — Betas for love

                                                                  5. 7. 2024 na ČT1
                                                                  Stopáž50 minut

                                                                  5. července

                                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                  5. 7. 2024 na ČT24
                                                                  Stopáž54 minut

                                                                  4. července

                                                                  Volby v Británii — Předvolební vzkazy — Britské volby - předvolební průzkum — Výsledky britských voleb — Útraty v obchodech dál posilují ekonomiku — Schůzka Martina Dvořáka s prezidentem — Lesní požáry v Řecku — Sklizeň obilovin — Bidenova kandidatura — Vyšetřování útoku na Roberta Fica — Mezinárodní festival v Karlových Varech — Ivan Trojan — Komedie o závisti i pomstě — Detaily ke státnímu rozpočtu — Posílení zahraničních misí armády — Průměrné ceny pohonných hmot — Zpožděná zavazadla — Podezření na vzpouru ve valdické věznici — Odjezdy na dovolené — Předpověď počasí — Prodloužený prázdninový víkend — Cla na čínské elektromobily — Útok na Izrael — 17. všesokolský slet — Stíhání uprchlíků v Německu — Kontrola hráze v povodí Ohře — Vyhlášení CHKO — Erupce sopky — Vojenské kurzy pro civilisty na Ukrajině — Cesta mezi Ústím na Labem a Libercem — Dny lidí dobré vůle ve Velehradu — Plastiky lidských rukou

                                                                  4. 7. 2024 na ČT1
                                                                  Stopáž54 minut

                                                                  4. července

                                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                  4. 7. 2024 na ČT24
                                                                  Stopáž55 minut

                                                                  3. července

                                                                  Změny v sociálních dávkách — Změny v sociálních dávkách — Dávky pro uprchlíky — Izraelský zábor půdy na Západním břehu — Slovenský ÚS o změnách v trestním právu — Zpožděné lety a čekání na zavazadla — Aktuální počty letů nad Evropou — Předvečer voleb ve Velké Británii — Francie před volbami — Hybridní hrozby v Česku — Útok na Dnipro — Kultura v ostřelovaném Chersonu — Zbraně z Česka pro Ukrajinu — Zahraniční hvězdy v Karlových Varech — Zahradníkův rok režiséra Jiřího Havelky — Geoffrey Rush v porotě festivalu — Soud s dobrovolníkem kvůli rabování na Ukrajině — Prodej dálničních známek — Obvinění ženy podezřelé z podvodů — Úrazy o prázdninách — Víčka lahví uchycená napevno — Omezování plastového odpadu — Snižování plastového odpadu — ÚS soud o výrocích Andreje Babiše vůči společnosti Imex — Poslední rozloučení se Zbyňkem Čeřovským — Zatýkání v Německu a Švédsku — Zkáza po hurikánu Beryl — Dostavba D6 — Závislost na nikotinu — Prace na zkrácený úvazek — Rekonstrukce Brány Gigantů — Nový spor v jihočínském moři — 170 let od narození skladatele Leoše Janáčka — Sokolové cvičí hromadné skladby — Večerní nácviky Sokolů

                                                                  3. 7. 2024 na ČT1
                                                                  Stopáž55 minut

                                                                  3. července

                                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                  3. 7. 2024 na ČT24

                                                                  Události na sociálních sítích

                                                                  Napište nám