50 minut

11. července 2021

Část: Medúzy v Izraeli

Obsah dílu

Počet nakažených — Šíření nákazy — Růst reprodukčního čísla — Testování ve firmách — Britský miliardář u hranice kosmu — Modlitba z nemocnice — Výstraha před bouřkami — Posprejovaná památka — Technopárty v Krušovicích — Bulharské volby — Smrt kameramana — Bádání o smrti Julia Fučíka — Poslední schůze před prázdninami — Ze Senátu do sněmovny — 50 let D1 — Nebezpečná klíšťata — Útěk zubrů — Následky bouřek — Zdražování ojetin — Prodej aut — Rizika nákupu — Odhad voleb v Bulharsku — Výročí genocidy — Nakažená dvěma kmeny koronaviru — Jízda králů v Kunovicích — Dotace na solární panely — Kontroly motorkářů — Medúzy v Izraeli — Levandulová pole — 30 let českého rapu

Části dílu

01:00
Počet nakažených
    Tento týden potvrdil rizikový obrat v šíření koronaviru. V Česku včera laboratoře potvrdily 159 nových případů. O čtvrtinu víc než minulou sobotu. Ve všechny všední dny tohoto týdne hodnota vystoupala k hranici tří set.
    02:28
    Šíření nákazy
      Pokračující očkování ale také důslednější kontroly stávajících pravidel jsou teď těmi hlavními plány, které politici zmiňují. Epidemiologové upozorňují na podobnost současné situace s tou před rokem.
      05:34
      Růst reprodukčního čísla
        Aktuální vývoj zítra posoudí vláda a ve čtvrtek sněmovna na mimořádné schůzi. Sílící epidemii potvrzuje i reprodukční číslo - aktuálně se dostalo na hodnotu 1,35. Už zmíněná týdenní incidence je přibližně 12 případů na 100 tisíc obyvatel.
        06:48
        Testování ve firmách
          Firmy ale upozorňují na nejasnosti kolem prokazování testů u zaměstnanců po dovolené. Některé podniky raději dál testují všechny pracovníky jako před prázdninami.
          09:08
          Britský miliardář u hranice kosmu
            Necelé 4 minuty ve stavu blízkém beztíži na hraně kosmu. Svůj první let do výšky přes 80 kilometrů dnes absolvoval britský miliardář Richard Branson a dalších 5 členů posádky.
            11:20
            Modlitba z nemocnice
              Papež František se poprvé po operaci objevil na veřejnosti. Pravidelnou nedělní modlitbu přednesl z balkonu římské nemocnice. Čtyřiaosmdesátiletému papeži lékaři před týdnem odebrali část tlustého střeva.
              11:43
              Výstraha před bouřkami
                Živý vstup Věry Hofmanové.
                13:32
                Posprejovaná památka
                  Příští týden policisté rozhodnou o obvinění mladíka, který se přiznal, že posprejoval Karlův most. Neplnoletý se přihlásil po zveřejnění záběrů z bezpečnostních kamer.
                  15:21
                  Technopárty v Krušovicích
                    Neohlášená technoparty v Krušovicích na Rakovnicku po třech dnech skončila. Účastnilo se jí asi 700 lidí. Organizátoři ji uspořádali na pozemku se souhlasem majitele, povolení od obce k pořádání takové akce ale neměli.
                    16:12
                    Bulharské volby
                      Bulhaři dnes vyrazili k předčasným volbám do parlamentu. Dubnové skončily patem a následným kolapsem jednání o většinové vládě.
                      18:42
                      Smrt kameramana
                        Zemřel kameraman gruzínské televize Alexandr Laškarava. V pondělí ho při plánovaném pochodu hrdosti sexuálních menšin v metropoli Tbilisi napadli ultrapravicoví aktivisté.
                        19:09
                        Bádání o smrti Julia Fučíka
                          Nová fakta o životě a smrti Julia Fučíka – objevila se v dokumentech, uložených ve Vojenském ústředním archivu. Je mezi nimi i dosud nepublikovaná žádost o milost, kterou jeho rodiče poslali soudu v Berlíně.
                          21:59
                          Poslední schůze před prázdninami
                            Příští týden se sněmovna sejde naposled před poslaneckými prázdninami. Vrátí se třeba ke zvyšování důchodů. Na programu je i stavební zákon, vrácený Senátem.
                            24:53
                            Ze Senátu do sněmovny
                              Ze zákonů vrácených Senátem se budou poslanci příští týden zabývat navýšením přídavků na děti nebo pravidly pro předjíždění cyklistů.
                              25:36
                              50 let D1
                                D1 je nejen nejdelší, ale také nejstarší na území Česka. Zítra to bude přesně 50 let, co silničáři otevřeli její první úsek z Prahy do Mirošovic v délce skoro 23 kilometrů.
                                27:48
                                Nebezpečná klíšťata
                                  Aktivita klíšťat dnes vystoupala na nejvyšší pátý stupeň. Meteorologové varují, že jde o mimořádné riziko nákazy lymskou boreliózou nebo klíšťovou encefalitidou.
                                  28:08
                                  Útěk zubrů
                                    Ze zoologické zahrady v Táboře utekli zubři. Sedm sudokopytníků uniklo do sousedního lesa poté, co plot výběhu poničil strom spadlý po bouřce. Pět kusů se podařilo zahnat zpátky do zahrady. Volně v přírodě ale zůstávají ještě dva.
                                    28:36
                                    Následky bouřek
                                      Víkend plný práce po silné bouřce mají za sebou lidé z Havlíčkova Brodu. Jedním z nejvíc zasažených míst byla chatová oblast u rybníka Cihlář. Na zahrady i střechy tam popadaly staré lípy.
                                      30:18
                                      Zdražování ojetin
                                        Turbulentní období na trhu s ojetými vozy. Autobazary zažívají po konci koronavirových restrikcí a opětovném otevření rekordně vysokou poptávku. Nabídka je ale výrazně nižší. I proto zánovní vozy zdražují.
                                        32:17
                                        Prodej aut
                                          Zájem oproti loňsku vzrostl i u nových vozů. V letošním prvním pololetí jich lidé a firmy koupili skoro 113 tisíc - bezmála o 19 procent víc než před rokem.
                                          32:59
                                          Rizika nákupu
                                            S ojetými vozy jsou spojená také rizika. Podle firmy Cebia se většinou zákazník nedozví o tom, že auto v minulosti bouralo. Každý třetí vůz má stočený tachometr.
                                            36:02
                                            Odhad voleb v Bulharsku
                                              V předčasných volbách v Bulharsku podle prvních odhadů těsně vítězí středopravé hnutí GERB bývalého premiéra Bojka Borisova. Má přes 22 procent hlasů.
                                              36:26
                                              Výročí genocidy
                                                Tisíce lidí v Bosně a Hercegovině uctily památku obětí genocidy v Srebrenici z roku 1995. Při šestadvacátém výročí v rámci pietního pochodu lidé pochovali devatenáct nově identifikovaných těl.
                                                38:53
                                                Nakažená dvěma kmeny koronaviru
                                                  V Belgii v březnu zemřela 90letá žena, která se nakazila dvěma novými variantami koronaviru současně. Jde o první takový doložený případ. Lékaři našli u neočkované ženy variantu viru alfa, poprvé objevenou v Británii, i variantu beta, která pravděpodobně pochází z Jihoafrické republiky.
                                                  39:19
                                                  Jízda králů v Kunovicích
                                                    Kunovicemi na Slovácku dnes projela Jízda králů. Tradiční slavnost je od roku 2011 zapsaná na seznamu světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO.
                                                    41:17
                                                    Dotace na solární panely
                                                      Čtyři a půl miliardy rozdělí stát na stavbu nových solárních elektráren z takzvaného Modernizačního fondu. Zítra začne resort životního prostředí přijímat žádosti o podporu.
                                                      42:22
                                                      Kontroly motorkářů
                                                        Táhlé zatáčky, dlouhé rovinky i hladký asfalt. Důvody proč teď desítky motorkářů během víkendů projíždějí silnici I. třídy přes Červenohorské sedlo v Jeseníkách. Policisté se tam dnes proto ve spolupráci s BESIP zaměřili na jejich kontroly.
                                                        43:06
                                                        Medúzy v Izraeli
                                                          Izraelské pláže bojují v posledních letech s nepříjemným úkazem. V červenci se u nich objevuje velké množství medúz. Dostaly se tam nejspíš přes Suezský průplav z Indického oceánu.
                                                          45:35
                                                          Levandulová pole
                                                            Rozkvetla levandulová pole na Moravě - třeba k tomu u Staroviček na Břeclavsku zamíří každý den i tisícovka lidí. Většina z nich kvůli fotografiím, levanduli si tam ale můžou i sami nasbírat.
                                                            46:13
                                                            30 let českého rapu
                                                              Rap jako hudební žánr, ale také životní styl. V Česku se začal rozvíjet před třiceti lety. První publikace teď mapuje jeho vývoj.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž56 minut
                                                              Další díl
                                                              12. července 2021

                                                              Přehled dílů

                                                              8285 dostupných
                                                              Stopáž55 minut

                                                              1. července

                                                              České priority před summitem NATO — Schůzka nejvyšších ústavních činitelů před summitem NATO — Průzkum o válce na Ukrajině a konfliktu v Pásmu Gazy — Francie po volbách — Strategie před 2. kolem voleb ve Francii — Nová stavební pravidla — RTVS se mění na STVR — Soud o imunitě Donalda Trumpa — Úroda ovoce v ČR — Zvýšení příspěvku na péči o děti a dospělé — Premiéra dokumentu o Ivě Janžurové — Premiéra dokumentu o Ivě Janžurové — Ceny filmové nadace — Rozpočet v půlce roku — Střelba u D35 — Rok od zavření tří set pošt — Nová výše státního příspěvku na penzijní spoření — Cvičný zásah IZS ve sněmovně — Bleskové povodně na východě republiky — Velká voda na Moravě — Stoletá voda ve Fryštáku — Obec vyplavená dvakrát v jednom týdnu — E-občanka platí na dalších stovkách míst — Nouzové přistání v Brazílii — Strategické investice v Česku — Španělské velení mnohonárodního bojového uskupení NATO — Maďarské předsednictví EU — Dění na Ukrajině — Pomoc českých firem napadené Ukrajině — Výpadek webů finanční správy — Sklizeň česneku — Nová pravidla pro dárcovství krve — Steve Bannon do vězení — Honkong 27 let pod čínskou správou — Robot s úsměvem — Prsteny Petra Voka a Kateřiny z Ludanic — Měsíc autorského čtení

                                                              1. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              1. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              1. 7. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              30. června

                                                              Nový stavební zákon — Žádosti o stavební povolení — Poplatky za stavební povolení — Digitalizace stavebního řízení — Předčasné volby ve Francii — Francouzi volí nový parlament — Prezident bude jednat s Jurečkou o revizi sociálních dávek — Energetická chudoba v Česku — Železniční úseky s povinným ETCS od 1. 8. — Karlovarský festival přivítal režiséra Stevena Soderbergha — Uvedení filmu Mr. Kneff — Nová frakce europarlamentu — Volební model — Zelené autobusy na Šumavě — Hasiči posilují protipožární hlídky — Česko zasáhly bouřky — Bouřky na Přerovsku — Nedostatek řemeslníků v Česku — Všesokolský slet — Začal všesokolský slet — Program sletového týdne — Sokol v proměnách času — Nebezpečné železniční přejezdy — Pieta v Kobyliské střelnici — Přísnější zdanění pro prodej investičních bytů a domů — Ruský útok na Ukrajinu — Česká mise v Sýrii — Sdílení elektřiny se posouvá — Konec medvědů na hradech a zámcích — Omezení vjezdu ve Varšavě — Začala Šrámkova Sobotka — Opravy katedrály svatého Víta v Praze

                                                              30. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              30. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              30. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              29. června

                                                              Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hořící fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                                              29. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              29. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              29. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              28. června

                                                              Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                                              28. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              28. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              28. 6. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. června

                                                              ČNB snížila sazbu na 4,75 % — Nižší úrokové sazby — Guvernér ČNB k současným sazbám — České automobilky a dodavatelé v r. 2023 — Unijní summit v Bruselu — Summit EU — V počernické škole se zřítil strop — Náhradní mzdy pro zaměstnance Liberty — Debata Bidena s Trumpem — Areál Vincentinum opět patří státu — Karlovy Vary ožívají — Policie prohledává pražský byt Bystroně z AfD — Ostrava bude mít nejvyšší mrakodrap — Následky bouřek na Olomoucku — Předpověď počasí — Prázdninový provoz na D1 — Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou — Policejní kontroly autobusů — Návrhy na státní vyznamenání — Vycházení domácností s příjmem — Český rychlík narazil na Slovensku do autobusu — Hrozba války mezi Izraelem a Hizballáhem — Den památky obětí komunistického režimu — Stavební úřady jsou zavalené žádostmi — Předvolební kampaň v Británii — ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu — Pokus o převrat v Bolívii — Ve Strážnici začíná Mezinárodní folklorní festival — Zařízení pro návrat a zničení ISS — Turistická sezona v Českém Krumlově — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                                                              27. 6. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. června

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              27. 6. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám