44 minut

9. února 2019

Část: Nejistota obyvatel z EU ve Spojeném království

Obsah dílu

Spor o výjimky z emisních limitů — Podíl paliv na výrobě tepla a elektřiny — Ceny za uhlí v Polsku — Setrvání Čechů na misi v Afghánistánu — Místo nové schůzky Trumpa s Kimem — Výstraha před silným větrem — Ministerstvo obrany má problém s firmou Huawei — Proplácení péče v mobilních hospicech — Nejistota obyvatel z EU ve Spojeném království — Žluté vesty opět v ulicích — Státní sbírka hudebních nástrojů — Nová jednání o tzv. klouzavém mandátu — Potíže při přistání dopravního letadla — Šedesát let legendy mezi samopaly — Zemřel Petr Oliva — Zpoždění kvůli pracím na D1 — Na startu Jizerské 50 — Bezpečnost při lyžování — Pády a zranění kvůli agresivním lyžařům — Boj o nominace na prezidentskou kandidaturu v USA — Zkrácení pracovní doby na 37,5 hodiny? — Poslední bitva proti IS — Koně místo pluhů — Vězeň při útěku propadl stropem — Poslední ročník Berlinale pro jeho současného ředitele

Části dílu

00:33
Spor o výjimky z emisních limitů
    Hnědouhelné elektrárny připravují žádosti o výjimky z přísnějších emisních limitů, které začnou platit od roku 2021. Problém by mohly mít hlavně s hodnotami rtuti a oxidů dusíku. Na návrhu, který by udělování výjimek zakázal, pracují Piráti.
    03:35
    Podíl paliv na výrobě tepla a elektřiny
      Teplo se v Česku vyrábí hlavně z hnědého uhlí – podle statistik z roku 2017 si drželo podíl přes čtyřicet procent. Zhruba pětina připadá na zemní plyn, desetina pak na černé uhlí a podobný podíl drží biomasa.
      04:16
      Ceny za uhlí v Polsku
        Největší podíl na výrobě elektřiny má uhlí i v sousedním Polsku. Země ho ale nemá dostatek a musí čím dál víc nakupovat. Tamní vláda teď připravuje novelu zákona, kterým na konci roku pomocí miliardových intervencí zmrazila ceny elektřiny.
        07:04
        Setrvání Čechů na misi v Afghánistánu
          Pokud se USA rozhodnou stáhnout své vojáky z Afghánistánu, tak čeští vojáci odejdou také – v rozhovoru pro Právo to řekl ministr obrany Lubomír Metnar.
          08:19
          Místo nové schůzky Trumpa s Kimem
            Dalším místem setkání amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokorejského vůdce Kim Čong-una bude vietnamská metropole Hanoj. Šéf Bílého domu to napsal na Twitteru po třídenní schůzce diplomatů USA a KLDR v Pchjongjangu.
            08:42
            Výstraha před silným větrem
              Živý vstup Dušana Gavendy
              12:07
              Ministerstvo obrany má problém s firmou Huawei
                Další reakce na varování před technologiemi čínské firmy Huawei – Ministerstvo obrany nařídilo odstranit ze služebních telefonů této značky aplikaci AirWatch. Ta slouží pro zabezpečení přístupu do interního informačního systému armády.
                12:36
                Proplácení péče v mobilních hospicech
                  Loni vůbec poprvé proplácely zdravotní pojišťovny péči v mobilních hospicech. Tato služba je v úhradové vyhlášce od loňského ledna. Podle zjištění České televize smlouvu uzavřely všechny zdravotní pojišťovny.
                  14:51
                  Nejistota obyvatel z EU ve Spojeném království
                    Irský premiér Varadkar po schůzce s britskou premiérkou Mayovou věří, že se schválí dohoda o podmínkách vystoupení Londýna z EU. Tvrdý brexit přitom hrozí už za 48 dní, mimo jiné právě kvůli tzv. irské pojistce.
                    17:24
                    Žluté vesty opět v ulicích
                      Slzným plynem i obušky dnes francouzská policie rozháněla už třinácté demonstrace protestního hnutí žlutých vest a dalších skupin. Několik lidí včetně policistů bylo zraněno.
                      18:05
                      Státní sbírka hudebních nástrojů
                        Od devadesáti tisíc do sto milionů korun – takový je teď rozdíl mezi nejnižší a nejvyšší pojistnou hodnotou historických hudebních nástrojů ve státní sbírce. Vznikla v roce 1953.
                        21:02
                        Nová jednání o tzv. klouzavém mandátu
                          Neslučitelnost funkcí ministrů a poslanců – politici opět mluví o možném zavedení takzvaného klouzavého mandátu – na místo člena vlády by ve sněmovně usedl náhradník.
                          23:22
                          Potíže při přistání dopravního letadla
                            Záběry z Velké Británie ukazují dopravní letoun, který se ve vilmi silném větru snaží přistát na letišti Heathrow. Pilot se stroj pokoušel srovnat do osy s dráhou, to se mu ale nedařilo v potřebné vzdálenosti.
                            23:51
                            Šedesát let legendy mezi samopaly
                              Před 60 lety, 10. února 1959, zavedla Československá lidová armáda do své výzbroje legendární samopal vzoru 58. Je to jedna z nejslavnějších českých zbraní v historii, lidově zvaná kosa.
                              26:15
                              Zemřel Petr Oliva
                                Zemřel Petr Oliva. Herci a dabérovi bylo 75 let. Jeho hlasem promlouvaly postavy stovek filmů a seriálů. Daboval třeba Lewise Collinse alias Bodieho v seriálu Profesionálové.
                                26:56
                                Zpoždění kvůli pracím na D1
                                  Silničáři z vysočinské části D1 odstraňují betonová svodidla. Zůstala tam i po začátku zimy a kvůli omezení několikrát úplně zkolabovala doprava. Řidiči na místě nárazově stáli i dnes.
                                  29:23
                                  Na startu Jizerské 50
                                    Tisíce lidí míří do Bedřichova. Horská obec hostí největší sportovní svátek roku – Jizerskou 50.
                                    31:57
                                    Bezpečnost při lyžování
                                      Lyžaři o víkendu znovu zaplnili hory po celém Česku. Už několikátý týden v řadě jsou dobré sněhové podmínky. Navíc pokračují jarní prázdniny.
                                      32:51
                                      Pády a zranění kvůli agresivním lyžařům
                                        Jako největší problém vidí záchranáři a instruktoři bezohlednost lyžařů a snowboardistů. Lidé také často přeceňují své schopnosti a nerespektují pravidla. Leckdy je na vině i alkohol.
                                        35:14
                                        Boj o nominace na prezidentskou kandidaturu v USA
                                          Americká senátorka Elizabeth Warrenová oficiálně zahájila boj o demokratickou nominaci na hlavu státu ve volbách v roce 2020. Nejen prezident Trump ji kritizuje kvůli tvrzením o indiánském původu.
                                          35:42
                                          Zkrácení pracovní doby na 37,5 hodiny?
                                            Zkrácení pracovní doby na 37,5 hodiny týdně by chtěl zhruba každý čtvrtý zaměstnanec. Vyplývá to z průzkumu Asociace malých a středních podniků a živnostníků. Podle odborů to tak funguje už teď ve víc než 70 % hlavně výrobních podniků.
                                            38:04
                                            Poslední bitva proti IS
                                              Arabsko-kurdská koalice v Sýrii oznámila na dnešní večer začátek poslední bitvy proti teroristické organizaci Islámský stát. Její obklíčené území už mají tvořit jen dvě vesnice u hranice s Irákem.
                                              38:27
                                              Koně místo pluhů
                                                Pluh tažený koňským spřežením – tak se tento týden vypořádali s přívaly sněhu lidé ve Štichově na Domažlicku. Technické služby se tam totiž mohly dostat až ve večerních hodinách.
                                                40:01
                                                Vězeň při útěku propadl stropem
                                                  Video z americké Indiany baví sociální sítě. Podezřelý muž uprchl při přesunu do vazební cely. Vběhl do uzavřené místnosti, kterou za sebou zamkl. Jediná cesta na svobodu vedla skrz větrací šachty u stropu.
                                                  40:24
                                                  Poslední ročník Berlinale pro jeho současného ředitele
                                                    Berlinale a genderová vyváženost. Vedení filmového festivalu si přeje, aby už příští rok byla polovina filmové produkce na přehlídce dílem žen. Jde o jeden posledních kroků dlouholetého a mimořádně oblíbeného ředitele Berlinale Dietera Kosslicka.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž45 minut
                                                    Další díl
                                                    10. února 2019

                                                    Přehled dílů

                                                    8341 dostupných
                                                    Stopáž53 minut

                                                    29. července

                                                    Headlines — Změny v portále stavebníka — Klíčové funkce dál chybí — Další plánované úpravy — Netanjahu slibuje odvetu za útok na Golanech — Sabotáže ve Francii — Uzavřené pobočky Često pošty — Kontroly NKÚ — Venezuela po volbách — Havárie osobního vlaku v Rusku — Výpovědi v Liberty Ostrava — Nelegální migrace v ČR — Výročí knihy Společenstvo prstenu — Předvolání českého charge d'affaires v Rusku — Jednání sněmovny — Požár lesa na Mělnicku — Turisté v Santorini — Výpadek systémů České spořitelny — Krádeže kabelů na železnici — Úpravy bodového systému — Změny v bodovém systému — Nehody o prázdninách — Chráněná krajinná oblast v Krušných Horách — Zásoby ropy — Spory kvůli tranzitu ruské ropy přes Ukrajinu — Záplavy ve východní Asii — Soud kvůli vraždě v Jevanech — Nové motorové vlaky v Plzeňském kraji — Drahá zemědělská půda — Objev prastarého života v Gabonu — Bezpečnostní aliance v Tichomoří — Vyklízení kempu Radava — Zelené střechy autobusových zastávek — Prodej předválečného opevnění

                                                    29. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž53 minut

                                                    29. července

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    29. 7. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž48 minut

                                                    28. července

                                                    Jednání o smlouvě na stavbu jaderných bloků — Financování stavby jaderných bloků — Cena jaderných bloků — Oběti po raketovém útoku na golanských výšinách — Reakce Izraele na raketový útok — Varování ředitele BIS — Turisté z Asie se vrací do Česka — Vyšetřování potyčky na letišti v Manchesteru — Prezidentské volby ve Venezuele — Nová stezka v NP Šumava — Koncert Eda Sheerana — Platy bezpečnostních složek — Nebezpečný železniční přejezd — Nakupování ve slevových akcích — Jméno pro mládě luskouna v pražské zoo — Hazardní přelézání mostu — Dodržování zákazu předjíždění pro kamiony — Zákaz předjíždění pro kamiony na dálnicích — Letní údržba dálnice — Bezpečnost během prázdnin — Ukrajinský zásah ruského ropného skladiště — Dovolená uprostřed války — Obavy z odchodu klíčových pracovníků hutí — Omezený provoz olympisjkého areálu u jezera Most — Obecní rozhlas, nebo mobilní aplikace? — Ženy v olympijské historii — David Pastrňák čestným občanem Havířova — Letní scény divadel

                                                    28. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž48 minut

                                                    28. července

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    28. 7. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž49 minut

                                                    27. července

                                                    Výpověď bez udání důvodu — Změny zákoníku práce — Zvyšování minimální mzdy — Zahájení olympijských her v Paříži — Sledovanost úvodního ceremionálu — Vládní priority v rozpočtu na příští rok — Drony v bezletových zónách — Informační systém pro stavební řízení — Prezidentská kampaň a mladí voliči — Zásah ruského bombardéru — Hazard při skoku do neznámé vody — Letní filmová škola v Uherském Hradišti — Revize platů v justici — Poničený sklad posypovou solí — Spor o úhrady za nemajetné pacienty — Požár kravína na Pelhřimovsku — Odstřel těžní věže Dolu Lazy — Sto let trampování — Osada Ztracenka — Nocování v přírodě — Boje v Pásmu Gazy — Zadržení mexických narobaronů — Korespondenční volba — Tropický den v Česku — Zájem o digitální občanku — Ministryně Černochová na Ukrajině — Hranice Polska s Běloruskem — Oprava povchu dálnice D1 u Brna — Koncert Eda Sheerana v Hradci Králové

                                                    27. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž49 minut

                                                    27. července

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    27. 7. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    26. července

                                                    Zahájení olympijských her — Zahájení olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Fiala otevřel Český dům v Paříži — Zahájení olympijských her — Český dům v Paříži — Zahajovací ceremoniál olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Ukrajinští sportovci na olympiádě — Letní olympijské hry v Paříži — Volba nového eurokomisaře — Vysokorychlostní železnice — EU pošle Ukrajině 1,5 miliardy eur — Šéfové diplomacie Číny a USA se sejdou v Laosu — Prezident Pavel zahájil Salcburský hudební festival — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který mu nepatří — Nehoda na D1 komplikovala výjezd z Prahy — Jednodenní chirurgie — Novinky v medicíně — Kratší doba hospitalizace — V Texasu chytili drogového bosse Zambadu — Zmrazení dodávek ropy z Lukoilu — Jednání Bidena s Netanjahuem — Slevy na jízdném — Pád stropu v pražské škole prověřuje policie — Roklanská chata na Šumavě se bourat nebude — Zahajovací ceremoniál v Paříži — Zahajovací ceremoniál LOH — Slalomářka Galušková na olympiádě v Paříži — Zahajovací ceremoniál na olympijském festivalu — Olympijské medaile — Ukrajinci protestovali před velvyslanectvím — Začíná Letní filmová škola

                                                    26. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    26. července

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    26. 7. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž54 minut

                                                    25. července

                                                    Digitalizace staveb nefunguje — Přetížené stavební úřady — Statistika Portálu stavebníka — Politické reakce na portál stavebníka — Paříž před olympiádou — Poslední přípravy na olympiádu — Lesní požáry v Oregonu — Budoucnost huti Liberty — Areál Liberty Ostrava — Růst minimální mzdy — Bidenův první projev po odstoupení z kampaně — Polsko si připomnělo Augustowský zátah — Festival Pop Messe v Brně — Výstava o životě a dílu George Orwella — Nový ministr průmyslu a obchodu — Havárie tankeru u Filipín — Nelegální hazard v Česku — Pustevny pod náporem turistů — Poplatek za solární panely — Počet fotovoltaických elektráren v ČR — Požáry solárů — Obliba balkonových fotovoltaik v Německu roste — Zemřel Karel Dyba — Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Předpověď počasí — Netanjahu v americkém Kongresu — Šíření obrny v Gaze — Rusko proti Česku podnikalo hybridní operace — Zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany v Brně — Zásah policie na letišti v Manchesteru — Rozmach výdejních boxů — Olympijský festival v Mostě

                                                    25. 7. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    25. července

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    25. 7. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám