44 minut

18. listopadu 2018

Část: Vyzvednutí nalezené ponorky

Obsah dílu

Hlasování o nedůvěře vládě — Strategie před hlasováním o nedůvěře — Hlasování o nedůvěře vládě v minulých letech — Ohlasy politiků na protesty 17. listopadu — Pořad Newsroom ČT24 o kauze premiérova syna — Dlouhé čekání na déšť — Blokáda silnic ve Francii kvůli zdražování paliv — Komplikace v dopravě kvůli mrazu a sněhu — Více peněz na obranu — Francouzský prezident v Německu — Nový guvernér Floridy — Příčiny oslabování domácí měny — Prognóza vývoje kurzu koruny vůči euru — Požár v chomutovské třídírně odpadu — 60 let od československého úspěchu na Expu — Nové projednání kauzy Opencard — Statistiky dopravních nehod — Varování i další postup v SMS — Vlaky stály kvůli závadě na trakčním vedení — Výsledek hospodaření českých bank — Tragédie při honu kvůli neopatrnosti — Fenomén štědrovečerních pohádek — Nejsledovanější vánoční pohádky — Pohádky v česko-slovenské režii — Proočkovanost u dětí klesá — Vyzvednutí nalezené ponorky — Izrael – velmoc supertechnologií — Pád balonu na festivalu v Myanmaru — Koncert dobré vůle — Noclehárny připravené na nápor lidí bez domova

Části dílu

00:36
Hlasování o nedůvěře vládě
    Menšinovou vládu hnutí ANO a ČSSD čeká klíčový týden. Poslanecká sněmovna bude rozhodovat o tom, jestli kabinetu vysloví nedůvěru, a to kvůli kauze Čapí hnízdo premiéra Andreje Babiše. Konkrétně kvůli údajnému únosu jeho syna na anektovaný Krym.
    01:26
    Strategie před hlasováním o nedůvěře
      Premiér Andrej Babiš řekl, že nikdy neodstoupí. Kauzu považuje za kampaň namířenou proti své osobě. O strategii před pátečním hlasováním budou politici jednat celý příští týden.
      04:25
      Hlasování o nedůvěře vládě v minulých letech
        V novodobé české historii opozice aktivně vyslovila nedůvěru vládě jen jednou. 24. března 2009 se podařilo opoziční ČSSD vedené Jiřím Paroubkem svrhnout vládu Mirka Topolánka. Sociálním demokratům tehdy pomohli komunisté a někteří koaliční poslanci.
        05:31
        Ohlasy politiků na protesty 17. listopadu
          Včerejší protesty v ulicích proti premiérovi označil místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek za snahu skupiny lidí přisvojit si 17. listopad. Odpůrci Andreje Babiše zaplnili pražské Staroměstské náměstí a setkávali se i jinde.
          07:09
          Pořad Newsroom ČT24 o kauze premiérova syna
            Kauze, kterou řeší politici, se bude věnovat i pořad Newsroom. Kolegové se zajímali o pozadí reportáže Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka o synovi premiéra, včetně etických otázek. Nabídnou také reakci dalších investigativních novinářů.
            07:28
            Dlouhé čekání na déšť
              Rozměry kalifornských požárů jsou zřejmě mnohem tragičtější, než se předpokládalo. Úřady oznámily, že pohřešují víc než 1200 lidí. Potvrzených obětí je zatím 76. Už teď jde o nejhorší katastrofu tohoto druhu v dějinách státu.
              09:39
              Blokáda silnic ve Francii kvůli zdražování paliv
                Blokáda francouzských silnic pokračovala i dnes. Demonstranti bránili v provozu na 150 místech. V sobotu skoro 300 tisíc protestujících zatarasilo čtrnáctkrát víc úseků. Podle úřadů jedna žena zemřela a více než 400 lidí utrpělo zranění.
                10:06
                Komplikace v dopravě kvůli mrazu a sněhu
                  Živý vstup redaktorky Pavlíny Daňkové.
                  11:33
                  Více peněz na obranu
                    Na podpoře zahraničních misí české armády se shodl prezident s ministrem Lubomírem Metnarem. Podle mluvčího Hradu jsou účastníci schůzky zajedno i v tom, že je třeba zvýšit armádní výdaje.
                    11:57
                    Francouzský prezident v Německu
                      Nová výzva francouzského prezidenta k hlubšímu sjednocení Evropy. Emmanuel Macron ji pronesl ve spolkovém sněmu – v den, kdy si Německo připomíná oběti válek. Před setkáním s kancléřkou Angelou Merkelovou také odsoudil nárůst nacionalismu.
                      14:03
                      Nový guvernér Floridy
                        Demokratický kandidát na guvernéra Floridy uznal 11 dní po volbách porážku. Lístky se přepočítávaly potom, co jeho republikánský soupeř vyhrál o 4 desetiny procenta hlasů.
                        14:29
                        Příčiny oslabování domácí měny
                          Nákupy v zahraničí jsou opět dražší – česká měna tento týden oslabila až nad hranici 26 korun za euro. A neposiluje. Oproti očekávání nepomohlo ani to, že Česká národní banka už čtyřikrát za sebou zvýšila úrokové sazby.
                          17:02
                          Prognóza vývoje kurzu koruny vůči euru
                            Tento měsíc vydalo prognózy směnného kurzu hned několik institucí. Podle České národní banky se letos bude euro v průměru prodávat za 25 korun a 60 haléřů. Příští rok za 24,70. A v roce 2020 má česká měna posílit na 24,20.
                            17:31
                            Požár v chomutovské třídírně odpadu
                              3 hodiny bojovalo 9 hasičských jednotek s požárem v areálu chomutovské třídírny odpadu – hořel venku uložený plast a do vzduchu unikly zplodiny. Místním ale žádné riziko nehrozilo. Škoda je podle předběžných odhadů jen malá.
                              17:47
                              60 let od československého úspěchu na Expu
                                V pondělí to bude přesně 60 let od konce světové výstavy v Bruselu. Československo na Expu 58 oslnilo. Získalo Zlatou hvězdu a dalších třináct ocenění. Výstavu si belgické hlavní město připomíná dodnes. Na československé úspěchy ale mezitím zapomnělo.
                                20:50
                                Nové projednání kauzy Opencard
                                  Už na konci prosince musí pražský městský soud znovu projednat kauzu Opencard. Vrchní soud totiž zrušil odsuzující rozsudek nad exprimátorem Hudečkem a bývalými pražskými radními.
                                  23:12
                                  Statistiky dopravních nehod
                                    Letos do poloviny listopadu zemřelo na českých silnicích 495 lidí – to je o 63 více než za stejné období v loňském roce. Pozůstalí si dnes se zástupci ministerstva dopravy a policie oběti dopravních nehod připomněli.
                                    24:02
                                    Varování i další postup v SMS
                                      Po houkání sirén – SMS s návodem, co dělat. Evropský plán, na němž pracují i čeští hasiči. Lidem, kteří se ocitli v okolí havárie nebo útoku, totiž často chybí přesné informace. Takových případů přtom letos v Česku přibylo.
                                      25:59
                                      Vlaky stály kvůli závadě na trakčním vedení
                                        Vlaky v Praze znovu stály – a opět kvůli závadě na trakčním vedení, tentokrát na Masarykově nádraží. Část spojů odbavilo hlavní nádraží a stanice v Holešovicích.
                                        26:17
                                        Výsledek hospodaření českých bank
                                          Trojici největších bank v Česku letos klesá zisk. Od ledna do září vydělaly přes 34 miliard korun. Meziročně o 2 miliardy méně, a to i kvůli rostoucí konkurenci. I tak všichni lídři trhu – Česká spořitelna, ČSOB i Komerční banka – vykázaly shodně zisky.
                                          26:37
                                          Tragédie při honu kvůli neopatrnosti
                                            V noci na dnešek zemřel v nemocnici 62letý myslivec z Tachovska. Při lovu ho zřejmě nešťastnou náhodou postřelil kolega. Střelných poranění myslivců na honech přibývá. Jen středočeští záchranáři vyjíždějí ročně k přibližně deseti případům.
                                            28:46
                                            Fenomén štědrovečerních pohádek
                                              Premiérová štědrovečerní pohádka – tradice, která v České televizi trvá i s letoškem čtvrt století. Má také svá specifika pro režiséry i diváky. Jaká bude ta letošní, prozradila ČT tento týden. Jmenuje se Kouzelník Žito.
                                              31:07
                                              Nejsledovanější vánoční pohádky
                                                A jaké štědrovečerní pohádky České televize v minulosti nejvíce zaujaly? Historicky nejsledovanější za posledních 20 let je druhé pokračování Princezny ze mlejna. Na snímek Zdeňka Trošky se na Vánoce roku 2001 dívaly více než 4 miliony diváků.
                                                32:17
                                                Pohádky v česko-slovenské režii
                                                  Štědrovečerní pohádku vídají diváci tradičně i na Slovensku. I když tam mají trochu jiný vkus, na některých spolupracuje Slovenská televize s Českou. Letošní je už čtvrtá ve společné produkci.
                                                  34:48
                                                  Proočkovanost u dětí klesá
                                                    Epidemiologové, lékaři i ministerstvo zdravotnictví hledají cestu, jak zvrátit trend posledních let – klesající proočkovanost lidí. U nepovinných vakcín je podíl chráněných dětí nízký dlouhodobě, teď ale výrazně klesá počet i u těch povinných.
                                                    36:57
                                                    Vyzvednutí nalezené ponorky
                                                      Argentina nemá podle ministra obrany prostředky na to, aby ze dna Atlantiku vylovila ztracenou ponorku. Námořnictvo vrak našlo přesně rok a den od chvíle, kdy o sobě 44členná posádka dala naposledy vědět.
                                                      37:14
                                                      Izrael – velmoc supertechnologií
                                                        Zbrojní a bezpečnostní technologie – v současnosti jeden z hlavních vývozních artiklů Izraele. V prostředí začínajících firem se propojuje talent vývojářů se zkušenostmi státu, který dlouhodobě řeší otázku bezpečnosti.
                                                        39:37
                                                        Pád balonu na festivalu v Myanmaru
                                                          Teď dramatické záběry z festivalu horkovzdušných balonů v Myanmaru. Podle tradice jsou naplněné pyrotechnikou, která během stoupání postupně a efektně vybuchuje.
                                                          40:31
                                                          Koncert dobré vůle
                                                            Klavírista Tomáš Kačo jako jedna z hlavních hvězd benefičního koncertu dobré vůle.
                                                            41:02
                                                            Noclehárny připravené na nápor lidí bez domova
                                                              Noclehárny i azylové domy jsou připraveny na zimní režim. Mnohé prošly rekonstrukcí. Armáda spásy připravila v Česku přes dva tisíce lůžek. Zároveň spustila projekt Nocleženka, kdy dárci zaplatí jídlo i přespání lidem bez domova.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž49 minut
                                                              Další díl
                                                              19. listopadu 2018

                                                              Přehled dílů

                                                              8339 dostupných
                                                              Stopáž48 minut

                                                              28. července

                                                              28. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž48 minut

                                                              28. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              28. 7. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž49 minut

                                                              27. července

                                                              Výpověď bez udání důvodu — Změny zákoníku práce — Zvyšování minimální mzdy — Zahájení olympijských her v Paříži — Sledovanost úvodního ceremionálu — Vládní priority v rozpočtu na příští rok — Drony v bezletových zónách — Informační systém pro stavební řízení — Prezidentská kampaň a mladí voliči — Zásah ruského bombardéru — Hazard při skoku do neznámé vody — Letní filmová škola v Uherském Hradišti — Revize platů v justici — Poničený sklad posypovou solí — Spor o úhrady za nemajetné pacienty — Požár kravína na Pelhřimovsku — Odstřel těžní věže Dolu Lazy — Sto let trampování — Osada Ztracenka — Nocování v přírodě — Boje v Pásmu Gazy — Zadržení mexických narobaronů — Korespondenční volba — Tropický den v Česku — Zájem o digitální občanku — Ministryně Černochová na Ukrajině — Hranice Polska s Běloruskem — Oprava povchu dálnice D1 u Brna — Koncert Eda Sheerana v Hradci Králové

                                                              27. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž49 minut

                                                              27. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              27. 7. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              26. července

                                                              Zahájení olympijských her — Zahájení olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Fiala otevřel Český dům v Paříži — Zahájení olympijských her — Český dům v Paříži — Zahajovací ceremoniál olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Ukrajinští sportovci na olympiádě — Letní olympijské hry v Paříži — Volba nového eurokomisaře — Vysokorychlostní železnice — EU pošle Ukrajině 1,5 miliardy eur — Šéfové diplomacie Číny a USA se sejdou v Laosu — Prezident Pavel zahájil Salcburský hudební festival — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který mu nepatří — Nehoda na D1 komplikovala výjezd z Prahy — Jednodenní chirurgie — Novinky v medicíně — Kratší doba hospitalizace — V Texasu chytili drogového bosse Zambadu — Zmrazení dodávek ropy z Lukoilu — Jednání Bidena s Netanjahuem — Slevy na jízdném — Pád stropu v pražské škole prověřuje policie — Roklanská chata na Šumavě se bourat nebude — Zahajovací ceremoniál v Paříži — Zahajovací ceremoniál LOH — Slalomářka Galušková na olympiádě v Paříži — Zahajovací ceremoniál na olympijském festivalu — Olympijské medaile — Ukrajinci protestovali před velvyslanectvím — Začíná Letní filmová škola

                                                              26. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              26. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              26. 7. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              25. července

                                                              Digitalizace staveb nefunguje — Přetížené stavební úřady — Statistika Portálu stavebníka — Politické reakce na portál stavebníka — Paříž před olympiádou — Poslední přípravy na olympiádu — Lesní požáry v Oregonu — Budoucnost huti Liberty — Areál Liberty Ostrava — Růst minimální mzdy — Bidenův první projev po odstoupení z kampaně — Polsko si připomnělo Augustowský zátah — Festival Pop Messe v Brně — Výstava o životě a dílu George Orwella — Nový ministr průmyslu a obchodu — Havárie tankeru u Filipín — Nelegální hazard v Česku — Pustevny pod náporem turistů — Poplatek za solární panely — Počet fotovoltaických elektráren v ČR — Požáry solárů — Obliba balkonových fotovoltaik v Německu roste — Zemřel Karel Dyba — Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Předpověď počasí — Netanjahu v americkém Kongresu — Šíření obrny v Gaze — Rusko proti Česku podnikalo hybridní operace — Zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany v Brně — Zásah policie na letišti v Manchesteru — Rozmach výdejních boxů — Olympijský festival v Mostě

                                                              25. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              25. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              25. 7. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              24. července

                                                              Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                                              24. 7. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              24. července

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              24. 7. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám