44 minut

23. dubna 2017

Část: Zatčení Američana v KLDR

Obsah dílu

Prezidentské volby ve Francii — Prezidentské volby ve Francii — Prezidentské volby ve Francii — Nedostatek zdravotních sester — Rozšiřování pravomocí praktických lékařů — Výluky na českobudějovické železnici — Vůz OBSE najel na minu — Zákulisí natáčení snímku Tlumočník — Důkazy o nebezpečné hře pro děti — Rekordní uzavírka D1 — Škody po pátečních mrazech — Loď přepadená piráty — Napouštění přehrad na letní úroveň — Další zpřísňování pravidel u hypoték? — Podmínky pro spotřebitelskou půjčku — Zadlužení českých domácností — Zatčení Američana v KLDR — Sportovní pomůcka pro nepohyblivé děti — Rizikový zápas Sparta – Plzeň — Údolí zavalená odpadem — Požár bytu v Ostravě — Pátrání po identitě oběti nacistů — Prezidentské volby ve Francii

Části dílu

00:35
Prezidentské volby ve Francii
    Francie volí prezidenta. Za mimořádných bezpečnostních opatření se v osm ráno otevřely volební místnosti. Po čtvrtečním teroristickém útoku v centru Paříže je ostraha ještě silnější – v ulicích je po celé zemi 50 000 policistů a 7 000 vojáků.
    01:20
    Prezidentské volby ve Francii
      Živé vstupy zpravodajů Jakuba Nettla a Petra Zavadila.
      09:49
      Prezidentské volby ve Francii
        Tady je malé shrnutí toho, jací jsou jednotliví kandidáti. Jeden ze zdejších serverů osobnosti a programy každého z favorizované čtyřky přirovnal ke slavným francouzským sýrům. Tak tedy francouzské volby hodně odlišnou optikou.
        12:54
        Nedostatek zdravotních sester
          Sester v nemocnicích chybí stovky. Už ve středu budou poslanci schvalovat změnu v jejich vzdělávání, která má problém řešit. S tím, aby sestrám nově stačilo pět let školy místo sedmi, ale nesouhlasí třeba jejich asociace.
          14:40
          Rozšiřování pravomocí praktických lékařů
            Málo je i praktických lékařů. A ti stávající chtěli víc peněz a také víc kompetencí v předepisování léků. Před půl rokem kvůli tomu hrozili stávkou. Uklidnil je příslib tehdejšího ministra zdravotnictví. Doposud se ale jejich pozice nijak nezměnila.
            16:40
            Výluky na českobudějovické železnici
              Živý vstup redaktorky Veroniky Kabátové.
              18:50
              Vůz OBSE najel na minu
                Nejméně jeden pozorovatel Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě zemřel během mise na východě Ukrajiny. Zranění byli i tří členové týmu. V oblasti ovládaném proruskými separatisty jejich vůz najel na minu.
                19:12
                Zákulisí natáčení snímku Tlumočník
                  Na severním Slovensku vzniká nový koprodukční snímek České televize. Film Tlumočník režiséra Martina Šulíka vypráví o putování dvojice starých mužů, které spojuje tragická událost z minulosti. I přes rozdílné povahy se snaží najít k sobě cestu.
                  21:44
                  Důkazy o nebezpečné hře pro děti
                    Ministr vnitra chce důkazy, že existuje nebezpečná internetová hra Modrá velryba a že policie nenaletěla. V Otázkách Václava Moravce řekl, že o tom bude jednat s prezidentem sboru.
                    22:43
                    Rekordní uzavírka D1
                      Dálnice D1 zažila výjimečnou noc. Kvůli bourání nadjezdů se prakticky uzavřela třetina její délky a tranzitní doprava musela na stokilometrové objížďky. Podle silničářů se naskytla ideální šance spojit tři uzavírky do jedné.
                      25:06
                      Škody po pátečních mrazech
                        27:08
                        Loď přepadená piráty
                          Velkou pozornost na internetu vyvolaly záběry člena ochranky obchodní lodě plující u afrických břehů. Jeho video má deset milionů shlédnutí za tři dny. Zachycuje obvyklou metodu únosů v podání somálských pirátů - malý rychlý člun, který se snaží překvapit
                          27:32
                          Napouštění přehrad na letní úroveň
                            V Česku vrcholí napouštění přehrad na tzv. letní hladinu. Třeba na západě země jsou přítoky vydatnější než v minulých letech. U zalitých břehů se vytírají ryby, v okolí zase hnízdí ptáci. Někde kvůli tomu platí zákaz vstupu.
                            29:32
                            Další zpřísňování pravidel u hypoték?
                              Už měsíc by banky neměly lidem půjčovat vyšší než 90procentní hypotéky. Trh s úvěry na bydlení by se ale mohl v budoucnu ještě zpřísnit – poslanci totiž mají na stole novelu zákona o České národní bance.
                              32:45
                              Podmínky pro spotřebitelskou půjčku
                                Výrazně teď ale klesají úroky u spotřebitelských úvěrů. V průměru se dokonce dostaly pod 10 procent. Levnějšími půjčkami se banky přetahují o klienty. Jedním z důvodů je ale právě i omezování hypoték, které prosazuje Česká národní banka.
                                34:34
                                Zadlužení českých domácností
                                  Češi jsou ve splácení dluhů většinou odpovědní a navíc, jak dokazuje nejnovější statistika, méně se zadlužují. Zatímco v roce 2014 byl průměrný dluh 41 tis. Kč, předloni tato částka klesla na 27 tis. Kč a vloni se ještě o třináct set korun snížila.
                                  34:52
                                  Zatčení Američana v KLDR
                                    Severní Korea zadržela dalšího Američana. Padesátiletý profesor korejského původu jednal v zemi o dodávkách pomoci. Kim Sang-duk působí na univerzitě v Číně, která udržuje s KLDR partnerské styky. Je to už třetí občan USA, kterého v Pchjongjangu zatkli.
                                    35:12
                                    Sportovní pomůcka pro nepohyblivé děti
                                      Jízda pro děti s postižením. Sdružení Černí koně vyrábí z peněz od sponzorů speciální ruční kola – tzv. handbiky. Aby si užily radost z pohybu, která k dětství patří.
                                      36:52
                                      Rizikový zápas Sparta – Plzeň
                                        37:11
                                        Údolí zavalená odpadem
                                          Odpad, který končí v základech domů nebo jen tak v přírodě. Podle inspekce životního prostředí přibývá firem, které se zbavují materiálu ze staveb a demolic. Kromě toho, že porušují zákon, to podle kontrolorů může být i nebezpečné.
                                          39:12
                                          Požár bytu v Ostravě
                                            Jeden muž dnes v noci nepřežil požár bytu v Ostravě. Dalších šest lidí museli záchranáři odvézt do nemocnice, když se nadýchali kouře. Zbylých 40 obyvatel domu evakuovali speciálním autobusem.
                                            39:30
                                            Pátrání po identitě oběti nacistů
                                              Pokročilo pátrání po neznámém člověku, kterého nacisti zastřelili společně s lidickými muži. Podle pamětníků to mohl být zemědělský dělník ze Mšeckých Žehrovic nebo mladík z nedalekých Pcher. Pochybnosti ale trvají.
                                              41:24
                                              Prezidentské volby ve Francii
                                                Živý vstup zpravodaje Michala Kubala z Paříže.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                24. dubna 2017

                                                Přehled dílů

                                                8325 dostupných
                                                Stopáž49 minut

                                                21. července

                                                Headlines — Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro Charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                                21. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                21. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                21. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                20. července

                                                Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                                20. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                20. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                20. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                19. července

                                                Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                                19. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                19. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                19. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                18. července

                                                Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                                18. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                18. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                17. července

                                                Dostavba jaderných bloků v Česku — Tendr na dostavbu jaderných bloků — Jaderné elektrárny v Česku — Reakce opozice na průběh a výsledek tendru — Model financování dostavby Dukovan — Okolnosti tendru na dostavbu Dukovan — Firmy o výsledku tendru — Nikki Haleyová na sjezdu republikánů — Pokles cen u zemědělců — Sporný německý rozpočet — Starostka Paříže plavala v Seině — Výstava děl Jana Zrzavého v Humpolci — První zasedání nového britského parlamentu — Fronty na doklady na poslední chvíli — Předčasný konec tábora kvůli nákaze — Hasiči a vrtulníky do Bulharska — Letní omezení provozu nemocnic — Omezený provoz nemocnic — Záchranáři jako pacienti — Sklizeň a cena okurek — Požár na českém velvyslanectví v Paříži — Rezoluce o trvalé podpoře Ukrajině — Munice pro vrtulníky — Češi jako první na vrcholu Muchu Chhisch — Vyšetřování úmrtí Vientnamců v Bangkoku — Film o pokořitelce La Manche — 10 let od sestřelení letu MH17 — Oprava menších silnic — Ochrana ohroženého tetřeva hlušce — Zpvačka zkazila hymnu — Záplavy v Torontu — První den Colours of Ostrava — Prezidentův dík za rozvoj regionů

                                                17. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                17. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 7. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám