49 minut

3. srpna 2016

Část: Žadatelé o azyl v Česku

Obsah dílu

Spuštění elektronické evidence tržeb — Spuštění elektronické evidence tržeb — Soud s VW kvůli emisnímu skandálu — Řecká reakce na tureckou pohrůžku — Kritika výroků o uprchlících — Výplata mezd zaměstnancům OKD — Uprchlíci ze Severní Koreje — Problémy polské veterinární správy — Rekonstrukce a zprovoznění letenského kolotoče — Robert Šlachta po policejní reorganizaci — Varování na e-cigaretách — Nehoda letadla při přistání — Olympijský park na Lipně — Prodej osobních aut — Tragické koupání — Neshody nad platy řidičů linkových autobusů — Na brigádu za volant autobusu — Žadatelé o azyl v Česku — Největší cvičení armádních záloh — Likvidace nebezpečných odpadů — Případy nakažení virem zika v Miami — Pochybnosti kolem mluvčí — Městům chybí asistenti prevence kriminality

Části dílu

00:32
Spuštění elektronické evidence tržeb
    Půl miliardy korun by měla už letos přinést elektronická evidence tržeb. S penězi navíc v rozpočtu počítá ministerstvo financí. Na prosincové spuštění povinných elektronických pokladen se už začínají připravovat desetitisíce majitelů restaurací a hotelů.
    04:47
    Spuštění elektronické evidence tržeb
      Hostem Událostí je Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků.
      08:09
      Soud s VW kvůli emisnímu skandálu
        Automobilku Volkswagen poženou kvůli jejímu emisnímu skandálu před soud v Německu nejvýš tři spolkové země. Vedle Bavorska to zvažují už jen Hesensko a Bádensko-Württembersko.
        10:11
        Řecká reakce na tureckou pohrůžku
          Řecko chce po Evropské unii záložní plán, pokud Ankara odstoupí od migrační dohody s osmadvacítkou. Je to reakce na pohrůžku Turecka, že znovu otevře svoje hranice směrem do Evropy, když Unie do října nezruší vízovou povinnost pro turecké občany.
          10:32
          Kritika výroků o uprchlících
            Z Evropské komise zazněla kritika výroků Miloše Zemana o migrantech. Komisař pro digitální ekonomiku a společnost Günther Oettinger řekl německému rádiu, že český prezident haní evropské právo a oslabuje Unii jako celek.
            12:57
            Výplata mezd zaměstnancům OKD
              Živý vstup redaktorky Ivy Piskalové.
              14:28
              Uprchlíci ze Severní Koreje
                KLDR provedla další raketový test. Podle Pchjongjangu je odpovědí na americký plán vybudovat v Jižní Koreji protiraketový systém. Napětí na Korejském poloostrově houstne.
                16:57
                Problémy polské veterinární správy
                  Polské úřady řeší špatné podmínky na tamních jatkách a u některých menších zpracovatelů masa. Nejvyšší kontrolní úřad Polska mimo jiné uvedl, že tyto praktiky ohrožují zdraví lidí. Kontroly ukázaly mj. nedostatečný dozor veterinární inspekce.
                  17:51
                  Rekonstrukce a zprovoznění letenského kolotoče
                    Nejstarší dochovaný kolotoč v Evropě čeká rekonstrukce. Karusel na pražské Letné by se měl začít opravovat do konce letošního roku, peníze dává dohromady Národní technické muzeum s městskou částí.
                    20:32
                    Robert Šlachta po policejní reorganizaci
                      Poprvé od spuštění policejní reorganizace promluvil v médiích Robert Šlachta. Dlouholetý šéf dnes zaniklého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu v Interview ČT24 řekl, že se zatím nerozhodl, jestli přijme nabídku pracovat v celní správě.
                      22:50
                      Varování na e-cigaretách
                        Elektronické cigarety nově. Podle chystané vyhlášky budou muset od 7. září e-cigarety i náhradní náplně s nikotinem obsahovat zdravotní varování na třetině obalu.
                        23:46
                        Nehoda letadla při přistání
                          Bez ztrát na životech cestujících skončila nehoda boeingu na letišti v Dubaji. Stroj společnosti Emirates na lince z Indie tam během přistání začal hořet. Všech 282 pasažérů posádka včas evakuovala, při boji s plameny ale zemřel jeden z hasičů.
                          25:28
                          Olympijský park na Lipně
                            Olympijské hry startují už za dva dny. Stejně dlouhá doba zbývá i na dokončení parku Rio Lipno, který vzniká na území osmi obcí. Okolí přehrady se mění v jedno obrovské sportoviště - s možností vyzkoušet 47 letních sportů.
                            27:01
                            Prodej osobních aut
                              O osobní auta je v Česku čím dál větší zájem. Od ledna do července jich lidi koupili přes 150 tisíc kusů - nejvíc značky ŠKODA, následovaly Volkswagen a Hyundai.
                              27:21
                              Tragické koupání
                                Už šest lidí od začátku týdne utonulo. Tragicky skončilo i včerejší noční koupání dvou mladíků v přírodní nádrži na Klatovsku, další čtyři lidi - včetně dvanáctiletého chlapce zemřeli na Moravě.
                                29:53
                                Neshody nad platy řidičů linkových autobusů
                                  Stávka až 11 tisíc řidičů meziměstských autobusů ve všech krajích Česka stále hrozí. Při jednání na Ministerstvu práce a sociálních věcí se ji odvrátit nepodařilo - odboráři neprotlačili zvýšení mezd.
                                  32:08
                                  Na brigádu za volant autobusu
                                    Řidiči zaměstnaní u dopravních podniků velkých měst si v průměru vydělají víc než ti z linkových autobusů - třeba v brněnském dopravním podniku 161 korun na hodinu. I radnice ale mají problém s nedostatkem řidičů.
                                    36:46
                                    Žadatelé o azyl v Česku
                                      Živý vstup redaktorky Jany Doleželové.
                                      38:45
                                      Největší cvičení armádních záloh
                                        Armáda eviduje nejvíc zájemců o účast v aktivních zálohách za poslední léta. Třeba na základním výcviku, který teď probíhá ve Vyškově a musí ho absolvovat každý uchazeč, se sešlo dvakrát víc lidí než v předchozích letech. Motivace?
                                        40:44
                                        Likvidace nebezpečných odpadů
                                          Kyseliny, hořlaviny i oleje. Likvidace nebezpečných odpadů v bývalé olejně v Lovosicích je v polovině. Specialisti jich odsud na náklady města a státu už odvezli už víc než 500 tun.
                                          42:33
                                          Případy nakažení virem zika v Miami
                                            Florida bojuje proti šíření viru zika. V Miami se objevil už patnáctý případ nákazy. Místní úřady nasadily týmy na likvidaci komárů, domácnosti obcházejí s testy a stěžují si, že Kongres hrozbu podcenil.
                                            44:26
                                            Pochybnosti kolem mluvčí
                                              Krajské vedení ČSSD i opozice budou chtít od hejtmana Michala Haška vysvětlení, komu a jak jižní Morava platí za svou propagaci. Reagují tak na zprávy o neexistující mluvčí nebo zakázku pro agenturu, která je spojená s kontroverzní lobbistkou.
                                              45:14
                                              Městům chybí asistenti prevence kriminality
                                                Sehnat dobrého asistenta, který pomůže strážníkům v problémových lokalitách, je téměř nemožné. Je to přitom práce určená třeba pro dlouhodobě nezaměstnané. Ani patnáctitisícový plat ale pro ně často není motivací.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                4. srpna 2016

                                                Přehled dílů

                                                8303 dostupných
                                                Stopáž54 minut

                                                10. července

                                                Headlines — Růst důchodů — Průměrný důchod — Summit NATO ve Washingtonu — Příslib protivzdušné obrany Ukrajině — Průběh summitu — Nejvyšší soud o případu znásilňované dívky — Ochrana Národního parku České Švýcarsko — Tempo růstu cen zpomaluje — NSS rozhodl o stížnostech na volby do EP — Práce pro veterány na Ukrajině — Policejní kontroly na dálnici D1 — Divadelní festival Za dveřmi — Opětovné zpřísnění trestů za korupci na Slovensku — Otevření Buckinghamského paláce po rekonstrukci — Sražení cyklisti — Českem prochází bouřky — Teplotní rekordy — Tropická vedra v centru metropole — Hrozba bleskových povodní — Aktuální situace — Tropický den a bouřky — Jednání vlády a Národní ekonomické rady vlády — Rehabilitace přibuzných Rudolfa Slánského — Návrh zákona o podpoře bydlení — Start rakety Ariane 6 — Jednání o situaci v Pásmu Gazy — Změny v insolvencích v Senátu — Bourání nádraží v Kladně — Pátrání po vrahovi v Londýně — Nález těla 22 let pohřešovaného horolezce — Připomínka vojáků padlých v Afghánistánu — Začíná Hudební festival Znojmo — Buvoli domáci u Nových mlýnů na Moravě — Úhrada léku na cystickou fibrózu — Kniha o historii cyklistiky

                                                10. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                10. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                10. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                9. července

                                                Kompenzace pro zemědělce — Jednání o kompenzacích — Sklizeň ovoce — Odškodnění pro zemědělce — Oběti ruských útoků na Ukrajině — Situace na Ukrajině — Nezaměstnanost v červnu — Sněmovní vyšetřovací komise ke střelbě na FF UK — Jednání sněmovny — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Ročenka architektury — Příprava summitu NATO ve Washingtonu — Finanční gramotnost — Hurikán Beryl — Orientace v nemocnicích — Nedostatek personálu na letišti v Praze — Problémy na pražském letišti — Kompenzace za zpožděná zavazadla a lety — Situace na jiných letištích v ČR — Úrazy elektrickým proudem — Sražený chodec na D1 — Rozsudek na ruskou dramatičkou — Nový britský parlament — New York zavádí popelnice v ulicích — Oprava plavební komory na Mělnicku — Bohemia Jazz Fest — Rozebírání vlaku lokomotivy na Karvinsku — Jednání o příměří v Pásmu Gazy — Povolební jednání ve Francii — Prodej aut — Ohniska račího moru na Vysočině — Start rakety Arian 6

                                                9. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                9. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                9. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                8. července

                                                Ruské útoky na Ukrajině — Bombardování dětské nemocnice — Vyjádření prezidenta Pavla — Boje na Ukrajině — Parlamentní volby ve Francii — Výsledky voleb — Zablokovaný francouzský parlament — Reakce na volby z Česka — Výsledky českého průmyslu — Stavebnictví v útlumu — Evropská frakce Patrioti — Zranění na jihlavském festivalu — Nové album kapely Imagine Dragons — Premiér Fiala v Bavorsku — Hurikán Beryl — Soud s pěstitelem marihuany — Fico se vrací do veřejného života — Černý kašel — Společnost Boeing se přizná k obviněním — Nejteplejší červen v historii měření — Projevy změn klimatu — Následky vyšších teplot — Bidenům dopis spolustraníkům — Stávková pohotovost na pražském letišti — Odškodnění obětí akce Asanace — Situace v Gaze — Jednání o novém národním parku na Křivoklátsku — Deset let od útoku na české vojáky v Afghánistánu — Nafukovací modely planet v Brně — Orbán v Pekingu — Odložení vyšetřování reklamní větve kauzy Čapí hnízdo — Kontroly letních táborů — Jednání o regulaci pro držitele zbraní — Auto srazilo čtveřici cyklistů — Salonní vůz K. Kludského

                                                8. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                8. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                8. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                7. července

                                                Volby ve Francii — Francouzi volí parlament — Předvolební průzkumy — Výsledky francouzských voleb — Silné bouřky v Česku — Pojišťovny a škody po bouřkách — Válka na Ukrajině — Návrat dětí na Ukrajinu — Pieta s prezidentem — Ceny českého ovoce — Tropická bouře Beryl — Závěr filmového festivalu v Karlových Varech — Přibývá lidí v předčasné penzi — Nová pravidla pro předčasné důchody — Vývoj inflace — Hromadná nehoda na dálnici D1 u Bělotína — Zavřená Brána gigantů — Letní výprodeje táhnou — Nákupní centra v ČR — Pravidla pro slevové akce — Možné personální změny ve vládě — Izraelský raketový úder — Česko jako antivirová velmoc — Oběť bouřek v ČR — Oslavy svátku svatého Fermína — Nová opoziční koalice v Rusku — Jízda králů — Čeští archeologové v Izraeli

                                                7. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                7. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                7. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž48 minut

                                                6. července

                                                Kurz koruny — Slabá česká koruna — Vývoj kurzu — Volby ve Francii — První jednání Starmerova kabinetu — Léky na předpis online — Památka mistra Jana Husa — Šance na zvolení Joea Bidena — Násilné útoky proti syrským uprchlíkům — Zneužívání podob známých lidí — Opravy Pražského okruhu — Sociálně vyloučené lokality — První Projev premiéra Fica po útoku — Jaká je životní úroveň vaší domácnosti? — Odbavování zavazadel — Varování před bouřkami — Závěr filmové festivalu v Karlových Varech — České filmy v Karlových Varech — Poslední červený koberec — Návrat filmové Ameriky — Jednání o propuštění izraelských rukojmí — Odpor mezi obyvateli Gazy — Silné bouřky — Írán má nového prezidenta — Jednodušší žádosti o příspěvek na péči — Požár zásobníku na asfalt — Bezpečnost během filmového festivalu — Do Třemešné dorazil Legiovlak — Ukrajinské děti na všesokolském sletu

                                                6. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž48 minut

                                                6. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                6. 7. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám