43 minut

21. května 2016

Část: Jiří Sozanský: 1969 – rok zlomu

Obsah dílu

Zvyšování minimální mzdy — Rakušané zvolí prezidenta — Vyšetřování pádu letadla — Uzavírky na D1 — Výměna guvernéra ČNB — Spor o pražskou Kliniku — Náprava americko-vietnamských vztahů — Žaloba kvůli sestřelenému malajsijskému letadlu — Unisex v Klicperově divadle — Jak zabránit šikaně ve školách — Pietní akce za oběti komunismu — Řidiči se špatným zrakem — Stamilionové škody vinařů kvůli mrazu — Nová policejní auta v akci — Otec u porodu bezplatně — Nadstandardní služby za poplatek — Úspěch nevidomých maratonců — Převoz obří nádrže — Rybaření na Máchově jezeře — Jiří Sozanský: 1969 – rok zlomu

Části dílu

00:35
Zvyšování minimální mzdy
    K růstu minimální mzdy na úroveň čtyřiceti procent průměrného výdělku, což představuje zhruba jedenáct tisíc dvě stě korun, se zavázaly vládní strany v koaliční smlouvě.
    05:31
    Rakušané zvolí prezidenta
      Rakousko zítra zvolí nového prezidenta. Nejčastěji používaným slovem v kampani je změna. Ani jeden ze dvou kandidátů, kteří postoupili do druhého kola, totiž nepatří k vládnoucím socialistům nebo lidovcům.
      07:51
      Vyšetřování pádu letadla
        Egyptská armáda zveřejnila první záběry trosek zříceného letadla společnosti EgyptAir. Po černých skříňkách potápěči stále pátrají. Francouzský úřad pro bezpečnost civilního letectví už potvrdil, že letadlo tři minuty před pádem ohlásilo kouř na palubě.
        08:22
        Uzavírky na D1
          Živý vstup redaktora Milana Brunclíka
          09:49
          Výměna guvernéra ČNB
            12:54
            Spor o pražskou Kliniku
              Desítky aktivistů ze sociálního centra Klinika jsou zpět v budově na pražském Žižkově. Vrátili se tam v pátek večer poté, co budovu vyklidili policisté kvůli nahlášené bombě a následně ji předali vlastníkovi, tedy státu.
              14:12
              Náprava americko-vietnamských vztahů
                Americký prezident vyráží na další významnou cestu, kterou chce potvrdit novou fázi vztahů mezi dvěma bývalými nepřáteli. Dnes odlétá do Vietnamu jako 3. prezident USA od války, během níž zemřely až 3 miliony lidí.
                16:48
                Žaloba kvůli sestřelenému malajsijskému letadlu
                  17:10
                  Unisex v Klicperově divadle
                    Temný komiks či krimi thriller, to je Unisex – hra Davida Drábka, kterou premiérově uvádí Klicperovo divadlo. Jde o příběh hořce komického putování několika outsiderů, kteří hledají spravedlnost.
                    20:07
                    Jak zabránit šikaně ve školách
                      Školy a sociální pracovníci by měli zlepšit spolupráci při řešení šikany ve školách. Dohodla se na tom ministryně Valachová s ministryní práce Marksovou. Úřad chce taky kromě doporučené metodiky posílit tým specialistů působících přímo ve školách.
                      22:38
                      Pietní akce za oběti komunismu
                        V Jáchymově se dnes znovu sešli bývalí političtí vězni. Uctili tam oběti komunistických pracovních táborů. V 50. letech jimi prošlo více než 70 tisíc lidí.
                        23:35
                        Řidiči se špatným zrakem
                          Sedmnáct procent řidičů, kteří se nechali testovat u čerpacích stanic, mělo špatný zrak. Nikdo z nich přitom neměl brýle nebo jinou optickou pomůcku. Vyplynulo to z letošní akce Bezpečně za volantem.
                          23:57
                          Stamilionové škody vinařů kvůli mrazu
                            Škoda téměř za půl miliardy korun, to je výsledek mrazů, které koncem dubna zasáhly vinice v Česku. Nejvíce na jižní Moravě – pomrzlo tam až 40 procent úrody. Kritickou situaci dnes se zástupci vinařů řešil premiér Bohuslav Sobotka.
                            25:52
                            Nová policejní auta v akci
                              Policisté už uvedli do provozu všech 85 civilních octavií, které nakoupili na přelomu roku. Slibují si od nich, že zvýší respekt řidičů k předpisům, hlavně v místech, kde někteří z nich zatím na nemožnost kontroly trochu hřešili.
                              28:25
                              Otec u porodu bezplatně
                                Některé porodnice ruší poplatek za přítomnost otce u porodu, další se k takovému kroku chystají. A to kvůli nedávnému verdiktu Ústavního soudu. Nemocnice nemají právo požadovat peníze za doprovod rodičky.
                                33:13
                                Nadstandardní služby za poplatek
                                  Pacienti si ale i teď v nemocnici za některé vybavení nebo služby připlácejí. Někde například za bezdrátové internetové připojení nebo pobyt blízkých přímo v nemocničním pokoji.
                                  35:19
                                  Úspěch nevidomých maratonců
                                    Pět tisíc sto šedesát čtyři schodů do historie udělala dvojice nevidomých Čechů na Velké čínské zdi. Jan Bauer z Prahy a Ondřej Zmeškal z Vysočiny zdolali jako první zrakově handicapovaní jeden z nejnáročnějších maratonů světa.
                                    37:36
                                    Převoz obří nádrže
                                      Los Angeles zažívá dopravní manévry, a to kvůli přesunu obří historické palivové nádrže pro raketoplány. 25 kilometrů dlouhou cestu má zvládnout asi za 15 hodin.
                                      37:54
                                      Rybaření na Máchově jezeře
                                        Rybařit se na největším severočeském rybníku smělo naposled v 70. letech. Jeho správci věří, že povolením rybolovu přilákají více turistů a současně pomůžou zredukovat některé druhy ryb, které přispívají k výskytu sinic.
                                        39:36
                                        Jiří Sozanský: 1969 – rok zlomu
                                          Umělec Jiří Sozanský se dlouhodobě zaměřuje na člověka v extrémních situacích, v totalitních režimech nebo ve válce.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž44 minut
                                          Další díl
                                          22. května 2016

                                          Přehled dílů

                                          8333 dostupných
                                          Stopáž54 minut

                                          25. července

                                          Digitalizace staveb nefunguje — Přetížené stavební úřady — Statistika Portálu stavebníka — Politické reakce na portál stavebníka — Paříž před olympiádou — Poslední přípravy na olympiádu — Lesní požáry v Oregonu — Budoucnost huti Liberty — Areál Liberty Ostrava — Růst minimální mzdy — Bidenův první projev po odstoupení z kampaně — Polsko si připomnělo Augustowský zátah — Festival Pop Messe v Brně — Výstava o životě a dílu George Orwella — Nový ministr průmyslu a obchodu — Havárie tankeru u Filipín — Nelegální hazard v Česku — Pustevny pod náporem turistů — Poplatek za solární panely — Počet fotovoltaických elektráren v ČR — Požáry solárů — Obliba balkonových fotovoltaik v Německu roste — Zemřel Karel Dyba — Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Předpověď počasí — Netanjahu v americkém Kongresu — Šíření obrny v Gaze — Rusko proti Česku podnikalo hybridní operace — Zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany v Brně — Zásah policie na letišti v Manchesteru — Rozmach výdejních boxů — Olympijský festival v Mostě

                                          25. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          25. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          25. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          24. července

                                          Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                          24. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          24. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          24. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž53 minut

                                          23. července

                                          Propouštění v huti Liberty — Liberty bude propouštět — Politické reakce na propouštění v huti Liberty — Výrobní zaměření Liberty Ostrava — Propouštění v huti Liberty — Podpora Kamaly Harrisové — Po atentátu na Trumpa rezignovala šéfka Tajné služby USA — Rozpočet pro školství — Vývoj rozpočtu MŠMT v roce 2024 — Odbory zvažují stávkovou pohotovost — Češi ve vedení výborů EP — Maďarsko přes Ukrajinu stále nedostává ropu od Lukoilu — Srpnové jednání ministrů zahraničí bude v Bruselu — Průměrná délka civilního řízení — Rekonstrukce Nové scény Národního divadla — Zpronevěry advokátních úschov — Krádeže sdílených kol — Koruna je nejslabší od dubna — Zpožděný let ze Španělska — Lety nad Evropou se zpožďují — Přípravy na olympiádu vrcholí — Program olympijského festivalu Most — Olympijské festivaly — Breaking na olympijských hrách — Klimatická žaloba na Německo — Slovensko modernizuje vzdušné síly — Požár domu v Jičíně — Omezení provozu na Pražském okruhu — Krácení důchodů komunistických funkcionářů — Ochrana Ždánického lesa — Požár pneumatik v Lovosicích — Kauza kolem novinářky Kurmaševové — Palestinské frakce podepsaly dohodu v Pekingu — Novela zákona o specifických zdravotních službách — Oprava zámku v Horním Maršově

                                          23. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž53 minut

                                          23. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          23. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          22. července

                                          Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko-palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                          22. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          22. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          22. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž49 minut

                                          21. července

                                          Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                          21. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž49 minut

                                          21. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          21. 7. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám