48 minut

25. února 2016

Část: Den s uprchlíky z Iráku

Obsah dílu

Zika v Česku — Šíření viru zika — Napětí kvůli uprchlíkům — Bourání tábora v Calais — Zákon o státním zastupitelství — První podání kontrolního hlášení — Horníci jednali s vedením OKD — Nové závěry vyšetřování leteckého neštěstí — Neúspěšná humanitární pomoc — Zemřel Zdeněk Smetana — Vydání obviněného do USA — Výročí komunistického převratu — Ceny pohonných hmot — Nižší trest pro agresivního řidiče — Čekání na transplantaci — Dárcovství kostní dřeně — (Ne)závislost ERÚ na státu — Den s uprchlíky z Iráku — Evropská žaloba na Česko kvůli notářům — Nové přímé spojení ČR–Čína — Návštěva prezidenta na Liberecku — Poslední jízda tramvají T3 — Aktuální zpráva k uprchlické krizi — Oprava lednického minaretu

Části dílu

00:34
Zika v Česku
    V Česku se poprvé objevila nákaza virem zika. Testy ji potvrdily u dvou lidí, kteří se vrátili z dovolené v Karibiku - oba jsou v současné době v dobrém stavu. Ani v jednom případě nejde o těhotnou ženu.
    05:28
    Šíření viru zika
      Hlavní hygienik České republiky Vladimír Valenta hostem Událostí.
      09:44
      Napětí kvůli uprchlíkům
        Ostré názorové výměny, odvolání řecké velvyslankyně z Vídně. Schůzka ministrů vnitra Evropské unie o migrační krizi probíhala ve vypjaté atmosféře. Německo teď nejvíc spoléhá na ochranu vnější hranice - Tureckem.
        11:51
        Bourání tábora v Calais
          Živý vstup zpravodaje Petra Zavadila.
          13:34
          Zákon o státním zastupitelství
            Vleklá legislativa. Tak se dá popsat uplynulý rok ministerstva spravedlnosti. Například klíčová protikorupční norma - zákon o státním zastupitelství - stále není odsouhlasená vládou. Potíže s aktuální verzí má nejen opozice, ale i zbylé dvě vládní strany.
            15:47
            První podání kontrolního hlášení
              190 tisíc firem a živnostníků poprvé v historii odevzdalo kontrolní hlášení. Zhruba 4 procenta z nich - tedy přibližně 8 300 obsahovalo nějakou chybu. Kontrolní hlášení musí do dnešní půlnoci odevzdat zhruba 300 tisíc plátců DPH.
              16:43
              Horníci jednali s vedením OKD
                Živý vstup redaktorky Pavlíny Daňkové.
                17:58
                Nové závěry vyšetřování leteckého neštěstí
                  Nezávislí vyšetřovatelé zveřejnili další závěry v případu sestřeleného letounu nad východní Ukrajinou. Tvrdí, že identifikovali 100 ruských vojáků obsluhujících raketové systémy Buk, kteří se kolem 18. července 2014 pohybovali u rusko-ukrajinských hranic.
                  20:04
                  Neúspěšná humanitární pomoc
                    Pokus OSN shodit humanitární pomoc do východní Sýrie selhal. Z jednadvaceti svržených palet se deset pohřešuje, sedm přistálo na neobydleném území a čtyři se při pádu poškodily.
                    20:25
                    Zemřel Zdeněk Smetana
                      Křemílek a Vochomůrka patří k největším hvězdám večerníčků. Znají je miliony dětí stejně jako příběhy Malé čarodějnice, nesnáze Štaflíka a Špagetky nebo dobrodružství skřítka Rákosníčka v jeho rybníce nebo nekonečném vesmíru.
                      23:34
                      Vydání obviněného do USA
                        Třetího obviněného v kauze Fajád Česko Spojeným státům vydá. Ministr spravedlnosti rozhodl opačně než v případě dalších dvou zadržovaných - těm umožnil návrat do Libanonu.
                        23:53
                        Výročí komunistického převratu
                          Před 68 lety se českoslovenští komunisté definitivně chopili moci. Na podporu prezidenta Beneše se tehdy na Pražský hrad vydalo několik tisíc vysokoškolských studentů.
                          26:50
                          Ceny pohonných hmot
                            Dobrá zpráva pro řidiče - u pumpy natankují opět o něco levněji. Cena nafty klesla dokonce pod 25 korun. To je nejmíň za sedm let.
                            27:08
                            Nižší trest pro agresivního řidiče
                              Namísto patnácti a půl roku, šest a půl. O devět let snížil olomoucký vrchní soud trest agresivnímu řidiči Martinu Novákovi. Ten před třemi lety v Brně svým jaguárem vytlačil dodávku na betonová svodidla.
                              29:12
                              Čekání na transplantaci
                                Stovky lidí v Česku každý rok onemocní chorobami krvetvorby – tou nejznámější je leukémie. Pro některé pacienty je jedinou pomocí transplantace kostní dřeně. Vloni takto dobrovolní dárci pomohli 34 lidem u nás i v cizině.
                                33:38
                                Dárcovství kostní dřeně
                                  Stát se potenciálním dárcem kostní dřeně je otázkou pár desítek minut. Stačí zajít do nejbližšího dárcovského centra – to bývá většinou na transfuzních odděleních nemocnic.
                                  35:48
                                  (Ne)závislost ERÚ na státu
                                    Legislativní rada vlády nesouhlasí s tím, aby vedení Energetického regulačního úřadu spadalo pod služební zákon. Členové rady se dnes shodli, že má zůstat zachovaný současný stav.
                                    36:41
                                    Den s uprchlíky z Iráku
                                      Skupina 14 křesťanských uprchlíků z Iráku, kteří minulý pátek dorazili do pobytového zařízení Karmel ve Smilovicích, má dnes první oficiální výuku českého jazyka.
                                      39:00
                                      Evropská žaloba na Česko kvůli notářům
                                        Česko půjde k Evropskému soudnímu dvoru kvůli omezením, která v zemi platí pro práci notáře. K soudu ho poslala Evropská komise - vadí jí, že podle tuzemských pravidel se notářem může stát pouze český občan.
                                        39:12
                                        Nové přímé spojení ČR–Čína
                                          Dnes poprvé přistálo v Praze letadlo Sečuan Airlines. Společnost chce začít létat z pátého největšího čínského města - Čcheng tu - do Prahy na pravidelných linkách dvakrát týdně.
                                          41:32
                                          Návštěva prezidenta na Liberecku
                                            Nezaměstnaní, kteří odmítnou nabízenou práci, by podle prezidenta měli dostávat jen existenční minimum. Miloš Zeman to řekl při diskusi s obyvateli severočeského Tanvaldu, kde je osmiprocentní nezaměstnanost.
                                            42:04
                                            Poslední jízda tramvají T3
                                              V Česku pomalu končí provoz legendárních tramvají T3. Dopravní podniky už počítají jenom s verzemi, které prošly rekonstrukcí. Z Prahy teď odchází asi padesát vozů ročně.
                                              44:18
                                              Aktuální zpráva k uprchlické krizi
                                                44:40
                                                Oprava lednického minaretu
                                                  V zámeckém parku v Lednici na Břeclavsku pokračují opravy minaretu. Po zdech přišly na řadu podlahy. Restaurátoři obnoví mozaikové obrazce v osmi místnostech - celkem na ploše víc než sto metrů čtverečních.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž49 minut
                                                  Další díl
                                                  26. února 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  8337 dostupných
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. července

                                                  Výpověď bez udání důvodu — Změny zákoníku práce — Zvyšování minimální mzdy — Zahájení olympijských her v Paříži — Sledovanost úvodního ceremionálu — Vládní priority v rozpočtu na příští rok — Drony v bezletových zónách — Informační systém pro stavební řízení — Prezidentská kampaň a mladí voliči — Zásah ruského bombardéru — Hazard při skoku do neznámé vody — Letní filmová škola v Uherském Hradišti — Revize platů v justici — Poničený sklad posypovou solí — Spor o úhrady za nemajetné pacienty — Požár kravína na Pelhřimovsku — Odstřel těžní věže Dolu Lazy — Sto let trampování — Osada Ztracenka — Nocování v přírodě — Boje v Pásmu Gazy — Zadržení mexických narobaronů — Korespondenční volba — Tropický den v Česku — Zájem o digitální občanku — Ministryně Černochová na Ukrajině — Hranice Polska s Běloruskem — Oprava povchu dálnice D1 u Brna — Koncert Eda Sheerana v Hradci Králové

                                                  27. 7. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  27. července

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  27. 7. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  26. července

                                                  Zahájení olympijských her — Zahájení olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Fiala otevřel Český dům v Paříži — Zahájení olympijských her — Český dům v Paříži — Zahajovací ceremoniál olympijských her — Bezpečnostní opatření na olympiádě — Ukrajinští sportovci na olympiádě — Letní olympijské hry v Paříži — Volba nového eurokomisaře — Vysokorychlostní železnice — EU pošle Ukrajině 1,5 miliardy eur — Šéfové diplomacie Číny a USA se sejdou v Laosu — Prezident Pavel zahájil Salcburský hudební festival — Stát poprvé staví silnici na pozemku, který mu nepatří — Nehoda na D1 komplikovala výjezd z Prahy — Jednodenní chirurgie — Novinky v medicíně — Kratší doba hospitalizace — V Texasu chytili drogového bosse Zambadu — Zmrazení dodávek ropy z Lukoilu — Jednání Bidena s Netanjahuem — Slevy na jízdném — Pád stropu v pražské škole prověřuje policie — Roklanská chata na Šumavě se bourat nebude — Zahajovací ceremoniál v Paříži — Zahajovací ceremoniál LOH — Slalomářka Galušková na olympiádě v Paříži — Zahajovací ceremoniál na olympijském festivalu — Olympijské medaile — Ukrajinci protestovali před velvyslanectvím — Začíná Letní filmová škola

                                                  26. 7. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  26. července

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  26. 7. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. července

                                                  Digitalizace staveb nefunguje — Přetížené stavební úřady — Statistika Portálu stavebníka — Politické reakce na portál stavebníka — Paříž před olympiádou — Poslední přípravy na olympiádu — Lesní požáry v Oregonu — Budoucnost huti Liberty — Areál Liberty Ostrava — Růst minimální mzdy — Bidenův první projev po odstoupení z kampaně — Polsko si připomnělo Augustowský zátah — Festival Pop Messe v Brně — Výstava o životě a dílu George Orwella — Nový ministr průmyslu a obchodu — Havárie tankeru u Filipín — Nelegální hazard v Česku — Pustevny pod náporem turistů — Poplatek za solární panely — Počet fotovoltaických elektráren v ČR — Požáry solárů — Obliba balkonových fotovoltaik v Německu roste — Zemřel Karel Dyba — Kontribuční smlouvy v Hradci Králové — Předpověď počasí — Netanjahu v americkém Kongresu — Šíření obrny v Gaze — Rusko proti Česku podnikalo hybridní operace — Zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Slavnostní vyřazení absolventů Univerzity obrany v Brně — Zásah policie na letišti v Manchesteru — Rozmach výdejních boxů — Olympijský festival v Mostě

                                                  25. 7. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  25. července

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  25. 7. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  24. července

                                                  Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                                  24. 7. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  24. července

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  24. 7. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž53 minut

                                                  23. července

                                                  Propouštění v huti Liberty — Liberty bude propouštět — Politické reakce na propouštění v huti Liberty — Výrobní zaměření Liberty Ostrava — Propouštění v huti Liberty — Podpora Kamaly Harrisové — Po atentátu na Trumpa rezignovala šéfka Tajné služby USA — Rozpočet pro školství — Vývoj rozpočtu MŠMT v roce 2024 — Odbory zvažují stávkovou pohotovost — Češi ve vedení výborů EP — Maďarsko přes Ukrajinu stále nedostává ropu od Lukoilu — Srpnové jednání ministrů zahraničí bude v Bruselu — Průměrná délka civilního řízení — Rekonstrukce Nové scény Národního divadla — Zpronevěry advokátních úschov — Krádeže sdílených kol — Koruna je nejslabší od dubna — Zpožděný let ze Španělska — Lety nad Evropou se zpožďují — Přípravy na olympiádu vrcholí — Program olympijského festivalu Most — Olympijské festivaly — Breaking na olympijských hrách — Klimatická žaloba na Německo — Slovensko modernizuje vzdušné síly — Požár domu v Jičíně — Omezení provozu na Pražském okruhu — Krácení důchodů komunistických funkcionářů — Ochrana Ždánického lesa — Požár pneumatik v Lovosicích — Kauza kolem novinářky Kurmaševové — Palestinské frakce podepsaly dohodu v Pekingu — Novela zákona o specifických zdravotních službách — Oprava zámku v Horním Maršově

                                                  23. 7. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž53 minut

                                                  23. července

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  23. 7. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám