44 minut

21. listopadu 2015

Část: Hrozba terorismu v Belgii

Obsah dílu

Hrozba terorismu v Belgii — Hrozba terorismu v Belgii — Den po útocích v Mali — 60 let od založení Bundeswehru — Nástupkyně fenky Diesel — Vyšší podpora handicapovaných — Sjezd České lékařské komory — Kandidáti ČSSD v krajských volbách — Snížení podpory na bydlení — Noc divadel — Národní potravinová sbírka — Vládní delegace do Číny — Nádory ledvin — Umírá víc chodců — První sníh na horách — Odpojeni od tepla — Ropné zásoby Česka — Zemřela autorka kampaně Měsíc raka — Sokolovna ve Westu — Čerstvá zpráva k pařížským útokům — Světový den televize

Části dílu

00:32
Hrozba terorismu v Belgii
    Hrozba teroristických útoků v Evropě nepolevuje. Belgie vyhlásila nejvyšší stupeň pohotovosti v metropoli Bruselu, kde sídlí také instituce Evropské unie a Severoatlantická aliance.
    01:25
    Hrozba terorismu v Belgii
      Živý vstup zpravodaje Bohumila Vostala.
      08:38
      Den po útocích v Mali
        Mali pátrá po islamistech, kteří se mohli podílet na pátečním útoku na hotel v metropoli Bamako. Zemřelo při něm 19 lidí. 13 z nich byli cizinci.
        10:52
        60 let od založení Bundeswehru
          Německo, na žádost Francie o vojenskou pomoc, posílí své jednotky v Mali. Nebudou mít ale bojové úkoly a události v Bamaku na tom nic nemění. V době, kdy si Bundeswehr připomíná 60 let od založení.
          13:04
          Nástupkyně fenky Diesel
            Rusko daruje francouzské policii štěně jako náhradu za sedmiletou fenku Diesel – ta zemřela během přestřelky při zásahu proti teroristům v pařížské čtvrti Saint Denis.
            13:48
            Vyšší podpora handicapovaných
              Vládní koalice se definitivně dohodla na zvýšení příspěvku na péči pro víc než 330 tisíc zdravotně a mentálně postižených. Příspěvek celkem vzroste o deset procent. A to ve dvou krocích.
              16:44
              Sjezd České lékařské komory
                Živý vstup redaktorky Barbory Žítkové.
                18:06
                Kandidáti ČSSD v krajských volbách
                  Lídrem ČSSD do krajských voleb na jižní Moravě bude zřejmě znovu hejtman Michal Hašek. Na stranické konferenci v Tišnově ho podpořili místní zástupci. Nominaci ale ještě musí schválit výkonný výbor strany a členská základna.
                  18:57
                  Snížení podpory na bydlení
                    Ministerstvo práce a sociálních věcí, které chce zamezit byznysu s chudobou, plánuje snížení dávek na bydlení.
                    21:18
                    Noc divadel
                      Živý vstup redaktorky Pavly Sedliské.
                      23:16
                      Národní potravinová sbírka
                        Zhruba za půl hodiny skončí třetí ročník Národní potravinové sbírky. Letos se zapojilo téměř pět set obchodů po celém Česku. Lidé mohli celý den darovat jídlo do speciálních košů v supermarketech.
                        25:24
                        Vládní delegace do Číny
                          Živý vstup redaktorky Zuzamy Smieškové.
                          26:48
                          Nádory ledvin
                            Nádorem ledvin onemocní ročně až tři tisíce obyvatel Česka. Zhruba třetina z nich kvůli tomu zemře. Vyplývá to z aktuálních dat českých nemocnic.
                            27:05
                            Umírá víc chodců
                              Výrazně stoupá počet mrtvých chodců – za deset měsíců jich na silnicích zahynulo 98, to je o 20 víc než mezi loňským lednem a říjnem. Příčiny jsou přitom stále stejné – nepozornost a agresivita – chodců i řidičů.
                              29:35
                              První sníh na horách
                                Noční počasí vydalo signál horským střediskům, že by přípravy na sezónu měla urychlit. Na horách napadly v průměru čtyři centimetry sněhu.
                                33:42
                                Odpojeni od tepla
                                  Citelné ochlazení v posledních čtyřiadvaceti hodinách ovšem netěší některé lidi na Sokolovsku. Doma si nezatopí, přestože za byty řádně platí.
                                  35:23
                                  Ropné zásoby Česka
                                    Strategické zásoby ropy pro Česko jsou uložené v Nelahozevsi nedaleko Kralup nad Vltavou. Pokud by ropovody vyschly, z těchto zásob by země vydržela tři měsíce.
                                    37:52
                                    Zemřela autorka kampaně Měsíc raka
                                      Zemřela Lucie Bittalová. Bylo jí dvacet sedm let. Do podvědomí vstoupila jako autorka kampaně Měsíc raka. Ženy vyzývala k preventivním prohlídkám rakoviny děložního čípku, kterou sama trpěla.
                                      38:14
                                      Sokolovna ve Westu
                                        V texaském městě West, kde před dvěma a půl lety při výbuchu továrny na hnojiva přišlo o život 15 lidí, otevřeli novou sokolovnu. Tu předchozí srovnala exploze se zemí a poškodila nebo zničila dalších 150 domů.
                                        40:16
                                        Čerstvá zpráva k pařížským útokům
                                          40:41
                                          Světový den televize
                                            21. listopad – den, který patří televizi. Evropská vysílací unie letošními oslavami míří hlavně na mladé diváky. Připomíná ale taky televizní začátky. Přístroj předvedl poprvé skotský inženýr John Logie Baird.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž44 minut
                                            Další díl
                                            22. listopadu 2015

                                            Přehled dílů

                                            8331 dostupných
                                            Stopáž54 minut

                                            24. července

                                            Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                            24. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            24. července

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            24. 7. 2024 na ČT24
                                            Stopáž53 minut

                                            23. července

                                            Propouštění v huti Liberty — Liberty bude propouštět — Politické reakce na propouštění v huti Liberty — Výrobní zaměření Liberty Ostrava — Propouštění v huti Liberty — Podpora Kamaly Harrisové — Po atentátu na Trumpa rezignovala šéfka Tajné služby USA — Rozpočet pro školství — Vývoj rozpočtu MŠMT v roce 2024 — Odbory zvažují stávkovou pohotovost — Češi ve vedení výborů EP — Maďarsko přes Ukrajinu stále nedostává ropu od Lukoilu — Srpnové jednání ministrů zahraničí bude v Bruselu — Průměrná délka civilního řízení — Rekonstrukce Nové scény Národního divadla — Zpronevěry advokátních úschov — Krádeže sdílených kol — Koruna je nejslabší od dubna — Zpožděný let ze Španělska — Lety nad Evropou se zpožďují — Přípravy na olympiádu vrcholí — Program olympijského festivalu Most — Olympijské festivaly — Breaking na olympijských hrách — Klimatická žaloba na Německo — Slovensko modernizuje vzdušné síly — Požár domu v Jičíně — Omezení provozu na Pražském okruhu — Krácení důchodů komunistických funkcionářů — Ochrana Ždánického lesa — Požár pneumatik v Lovosicích — Kauza kolem novinářky Kurmaševové — Palestinské frakce podepsaly dohodu v Pekingu — Novela zákona o specifických zdravotních službách — Oprava zámku v Horním Maršově

                                            23. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž53 minut

                                            23. července

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            23. 7. 2024 na ČT24
                                            Stopáž54 minut

                                            22. července

                                            Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko-palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                            22. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            22. července

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            22. 7. 2024 na ČT24
                                            Stopáž49 minut

                                            21. července

                                            Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                            21. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž49 minut

                                            21. července

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            21. 7. 2024 na ČT24
                                            Stopáž49 minut

                                            20. července

                                            Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                            20. 7. 2024 na ČT1
                                            Stopáž49 minut

                                            20. července

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            20. 7. 2024 na ČT24

                                            Události na sociálních sítích

                                            Napište nám