45 minut

17. listopadu 2015

Část: Pietní akce v Praze

Obsah dílu

Výročí listopadových událostí — Pietní akce v Praze — Pietní akce v Brně a v dalších městech — Premiér o porevoluční době — Střety mezi demonstranty — Obvinění za házení vajec na prezidenta — Zatýkání a razie kvůli terorismu — Důsledky pařížských útoků — Atentát za pádem letadla — Aktuální zpráva z Hannoveru — Rozpolcené Spojené státy — Policie i armáda v pohotovosti — Průzkum k porevolučním poměrům — Vzpomínky na listopad 1989 — Výročí událostí roku 1939 — Ceny Paměti národa

Části dílu

00:35
Výročí listopadových událostí
    V roce 1939 nacisté brutálně zakročili proti studentům. O padesát let později si čin připomínali tehdejší vysokoškoláci – a komunistický režim proti nim násilně zasáhl.
    02:49
    Pietní akce v Praze
      Akcí ale bylo od rána nespočet – kamery ČT je zaznamenaly v pořadí, ve kterém se konaly.
      06:27
      Pietní akce v Brně a v dalších městech
        Živý vstup redaktora Michala Cagaly.
        10:25
        Premiér o porevoluční době
          Rozhovor s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou.
          12:20
          Střety mezi demonstranty
            Živý vstup redaktora Karla Rožánka.
            16:35
            Obvinění za házení vajec na prezidenta
              Policie znovu obvinila dva muže za házení vajec na prezidenta Miloše Zemana při projevu na Albertově. Jeden z obviněných přitom tvrdí, že nic neprovedl a jen odmítl policii udat studenty, kteří vajíčka házeli.
              18:57
              Zatýkání a razie kvůli terorismu
                V souvislosti s pátečními teroristickými útoky v Paříži zadržela německá policie u města Cáchy pět podezřelých. A razie znovu probíhaly po celé Francii.
                21:12
                Důsledky pařížských útoků
                  Živé vstupy zpravodajů ČT z Paříže a Bruselu.
                  26:46
                  Atentát za pádem letadla
                    Pád ruského letadla na Sinaji byl podle Moskvy teroristický čin. Vyšetřovatelé tvrdí, že na palubě explodovala výbušnina odpovídající jednomu kilogramu trinitrotoluenu.
                    29:08
                    Aktuální zpráva z Hannoveru
                      29:21
                      Rozpolcené Spojené státy
                        Více než polovina amerických států nechce přijmout uprchlíky ze Sýrie kvůli zprávám o tom, že se jeden z atentátníků nejspíš dostal do Evropy právě mezi běženci.
                        31:12
                        Policie i armáda v pohotovosti
                          Policejní manévry, extrémní bezpečnostní opatření – i takový byl letošní 17. listopad. Po útocích v Paříži zvýšila policie oproti původnímu plánu počet mužů v ulicích hlavně v Praze.
                          33:52
                          Průzkum k porevolučním poměrům
                            Skoro dvě třetiny Čechů si teď myslí, že změna režimu v roce 1989 stála za to. Vyplývá to z čerstvého průzkumu společnosti CVVM. Opačný názor má pětina respondentů.
                            34:35
                            Vzpomínky na listopad 1989
                              Severní Morava a Slezsko. Sem dorazila revoluční vlna v listopadu 1989 s několikadenním zpožděním. Výtvarník Eduard Ovčáček byl mezi prvními, kteří v Ostravě zakládali Občanské fórum.
                              36:39
                              Výročí událostí roku 1939
                                17. listopad je pro dnešní generace sice spojován hlavně s pádem komunismu v roce 89, připomíná ale i uzavření českých vysokých škol v roce 39 a první oběti nacistické perzekuce.
                                39:43
                                Ceny Paměti národa
                                  Živý vstup redaktorky Terezy Radvákové.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž49 minut
                                  Další díl
                                  18. listopadu 2015

                                  Přehled dílů

                                  8301 dostupných
                                  Stopáž55 minut

                                  9. července

                                  Headlines — Kompenzace pro zemědělce — Jednání o kompenzacích — Sklizeň ovoce — Odškodnění pro zemědělce — Oběti ruských útoků na Ukrajině — Situace na Ukrajině — Nezaměstnanost v červnu — Sněmovní vyšetřovací komise ke střelbě na FF UK — Jednání sněmovny — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Ročenka architektury — Příprava summitu NATO ve Washingtonu — Finanční gramotnost — Hurikán Beryl — Orientace v nemocnicích — Nedostatek personálu na letišti v Praze — Problémy na pražském letišti — Kompenzace za zpožděná zavazadla a lety — Situace na jiných letištích v ČR — Úrazy elektrickým proudem — Sražený chodec na D1 — Rozsudek na ruskou dramatičkou — Nový britský parlament — New York zavádí popelnice v ulicích — Oprava plavební komory na Mělnicku — Bohemia Jazz Fest — Rozebírání vlaku lokomotivy na Karvinsku — Jednání o příměří v Pásmu Gazy — Povolební jednání ve Francii — Prodej aut — Ohniska račího moru na Vysočině — Start rakety Arian 6

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  9. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  9. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  8. července

                                  Ruské útoky na Ukrajině — Bombardování dětské nemocnice — Vyjádření prezidenta Pavla — Boje na Ukrajině — Parlamentní volby ve Francii — Výsledky voleb — Zablokovaný francouzský parlament — Reakce na volby z Česka — Výsledky českého průmyslu — Stavebnictví v útlumu — Evropská frakce Patrioti — Zranění na jihlavském festivalu — Nové album kapely Imagine Dragons — Premiér Fiala v Bavorsku — Hurikán Beryl — Soud s pěstitelem marihuany — Fico se vrací do veřejného života — Černý kašel — Společnost Boeing se přizná k obviněním — Nejteplejší červen v historii měření — Projevy změn klimatu — Následky vyšších teplot — Bidenům dopis spolustraníkům — Stávková pohotovost na pražském letišti — Odškodnění obětí akce Asanace — Situace v Gaze — Jednání o novém národním parku na Křivoklátsku — Deset let od útoku na české vojáky v Afghánistánu — Nafukovací modely planet v Brně — Orbán v Pekingu — Odložení vyšetřování reklamní větve kauzy Čapí hnízdo — Kontroly letních táborů — Jednání o regulaci pro držitele zbraní — Auto srazilo čtveřici cyklistů — Salonní vůz K. Kludského

                                  8. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  8. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  8. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  7. července

                                  Volby ve Francii — Francouzi volí parlament — Předvolební průzkumy — Výsledky francouzských voleb — Silné bouřky v Česku — Pojišťovny a škody po bouřkách — Válka na Ukrajině — Návrat dětí na Ukrajinu — Pieta s prezidentem — Ceny českého ovoce — Tropická bouře Beryl — Závěr filmového festivalu v Karlových Varech — Přibývá lidí v předčasné penzi — Nová pravidla pro předčasné důchody — Vývoj inflace — Hromadná nehoda na dálnici D1 u Bělotína — Zavřená Brána gigantů — Letní výprodeje táhnou — Nákupní centra v ČR — Pravidla pro slevové akce — Možné personální změny ve vládě — Izraelský raketový úder — Česko jako antivirová velmoc — Oběť bouřek v ČR — Oslavy svátku svatého Fermína — Nová opoziční koalice v Rusku — Jízda králů — Čeští archeologové v Izraeli

                                  7. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  7. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  7. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž48 minut

                                  6. července

                                  Kurz koruny — Slabá česká koruna — Vývoj kurzu — Volby ve Francii — První jednání Starmerova kabinetu — Léky na předpis online — Památka mistra Jana Husa — Šance na zvolení Joea Bidena — Násilné útoky proti syrským uprchlíkům — Zneužívání podob známých lidí — Opravy Pražského okruhu — Sociálně vyloučené lokality — První Projev premiéra Fica po útoku — Jaká je životní úroveň vaší domácnosti? — Odbavování zavazadel — Varování před bouřkami — Závěr filmové festivalu v Karlových Varech — České filmy v Karlových Varech — Poslední červený koberec — Návrat filmové Ameriky — Jednání o propuštění izraelských rukojmí — Odpor mezi obyvateli Gazy — Silné bouřky — Írán má nového prezidenta — Jednodušší žádosti o příspěvek na péči — Požár zásobníku na asfalt — Bezpečnost během filmového festivalu — Do Třemešné dorazil Legiovlak — Ukrajinské děti na všesokolském sletu

                                  6. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž48 minut

                                  6. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  6. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  5. července

                                  Británie po volbách — Historický úspěch labouristů — Británie po volbách — Výsledky voleb — Nálada v Británii — Reakce na výsledky voleb — Zrušení takzvané windfall tax — Zisk bank v Česku — Spotřeba dat během prázdnin — Tvrdé střety v Gaze — Střelba na Západním břehu — Viktor Orbán v Rusku — Clive Owen v Karlových Varech — Celovečerní dokument o kapele Tata Bojs — Národní pouť ve Velehradu — Svátek věrozvěstů — Meteorologové varují před silnými bouřkami a vysokými teplotami — Přemnožení slimáci ohrožují úrodu — Vrchol Všesokolského sletu — Konec 17. Všesokolského sletu — Historie Sokola — Soklové z tzv. věrné grady — Francie před druhým kolem parlamentních voleb — Zdravotní stav ruského opozičního politika — Zájemci o sdílení elektřiny — Hlídky v Českém Švýcarsku — Pronásledování Ujgurů — Vodáci na řekách — Obnova památné zámecké aleje — Betas for love

                                  5. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  5. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  5. 7. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám