44 minut

21. června 2015

Část: Rozpočet a evidence tržeb

Obsah dílu

Rozpočet a evidence tržeb — Registrační pokladny na trzích a festivalech? — Plošné kontroly na hranicích? — Češi zatčení na Slovensku — Modernizace D1 — Propuštění exsenátora Nováka — České ambice v EU — IS zaminoval Palmýru — Vzpomínka na vypálené Ležáky — Prolomení těžebních limitů — Migrace přes Česko — Vliv uprchlíků na výběr dovolené — Senioři bez kontaktu s vnoučaty — Den po rakouské tragédii — Mizející aleje u silnic — Kontroly vývozu léčiv — Kolik stojí léky — Řešení řecké krize? — Krádeže na polích — Papež u Turínského plátna — 70 let od bojů o Okinawu — Výročí popravy generála Píky — Baletní večer Dance Gala

Části dílu

00:32
Rozpočet a evidence tržeb
    Ministr financí zvolil špatný postup při sestavování rozpočtu na rok 2016. S touto kritikou přišel v rozhovoru pro pořad Týden v politice premiér Bohuslav Sobotka. Podle něj si měl nejdřív správce státní kasy od kolegů z vlády zjistit požadavky.
    04:36
    Registrační pokladny na trzích a festivalech?
      Registrační pokladny si bude muset během příštího roku pořídit i většina lidí, kteří se živí stánkovým prodejem – například obchodníci v tržnicích, na poutích nebo festivalech.
      07:19
      Plošné kontroly na hranicích?
        Ministři saské i bavorské vlády volají po znovuzavedení plošných hraničních kontrol. Přiměl je k tomu výsledek bezpečnostní operace na německých hranicích. Místo teroristů a radikálů policisti zadrželi stovky zločinců a tisíce uprchlíků.
        09:12
        Češi zatčení na Slovensku
          Po včerejší demonstraci proti imigraci v Bratislavě zardžela slovenská policie 41 občanů České republiky. Celkem muži zákona předvedli na 140 lidí.
          09:38
          Modernizace D1
            Živý vstup redaktora Jakuba Ščurkeviče.
            13:24
            Propuštění exsenátora Nováka
              Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zvažuje podání kárné žaloby v případu předčasného propuštění exsenátora Alexandra Nováka z vězení. Řekl to v pořadu Otázky Václava Moravce.
              14:30
              České ambice v EU
                Rok od nástupu nového Evropského parlamentu a proměny na vlivných pozicích Evropské komise, se podle některých europoslanců ukázalo, že Češi opět promarnili svou šanci promlouvat do fungování půlmiliardového společenství.
                16:55
                IS zaminoval Palmýru
                  Radikálové z hnutí Islámský stát zaminovali památky v historickém městě Palmýra. Podle Syrské organizace pro lidská práva zatím není jasné, jestli je chtějí zničit nebo se připravují na případnou ofenzívu vládních jednotek.
                  17:17
                  Vzpomínka na vypálené Ležáky
                    Osada vypálená do základů, dospělí postříleni, děti zavražděny v plynových komorách – výsledek řádění nacistů v obci Ležáky na Chrudimsku. Tragédii, od které 24. června uplyne třiasedmdesát let, si tam dnes přišly připomenout stovky lidí.
                    20:00
                    Prolomení těžebních limitů
                      Český průmysl bude potřebovat uhlí za limity jak na lomu Bílina, tak na lomu ČSA. Tvrdí to studie objednaná ministerstvem průmyslu, která tak radí limity úplně prolomit.
                      22:24
                      Migrace přes Česko
                        Čtrnáct běženců zadržela policie při víkendových kontrolách na jihu Moravy. Většinu z nich objevili na nádraží v Břeclavi v mezinárodním nočním vlaku směřujícím do Berlína.
                        23:07
                        Vliv uprchlíků na výběr dovolené
                          V souvislosti s přílivem uprchlíků jsou teď lidé daleko opatrnější i při výběru letní dovolené. Cestovní kanceláře potvrzují, že se klienti na situaci kolem migrace ptají – hlavně ti, co míří do Řecka a Itálie.
                          25:24
                          Senioři bez kontaktu s vnoučaty
                            Vzájemné spory rodičů o děti často odnášejí – kromě dětí samotných – taky prarodiče. Není výjimkou, že pak senioři svá vnoučata nevidí i roky.
                            27:31
                            Den po rakouské tragédii
                              Rakouský Štýrský Hradec truchlí za oběti sobotní tragédie. Muž, který po rodinné hádce srážel svým vozem chodce v centru města, zabil tři lidi včetně čtyřletého chlapce.
                              28:01
                              Mizející aleje u silnic
                                Aleje – typický prvek české krajiny – mizí. Z dat silničářů ochránci přírody spočítali, že za deset let pokáceli v okolí cest 166 tisíc stromů. Vysadili jen 100 tisíc nových.
                                29:54
                                Kontroly vývozu léčiv
                                  Důkladnější kontrola vývozu léků za hranice a taky větší přehled o dostupnosti medikamentů pro české pacienty. Počítá s tím novela o léčivech, kterou připravilo ministerstvo zdravotnictví.
                                  33:33
                                  Kolik stojí léky
                                    Léky na předpis má Česko jedny z nejlevnějších v Evropě. A navzdory výtkám výrobců chce lékový ústav ve snižování cen pokračovat.
                                    35:25
                                    Řešení řecké krize?
                                      Nové řešení řecké krize dnes evropským státníkům po telefonu navrhl premiér Alexis Tsipras. Plán má být výhodný jak pro Atény tak pro Evropu. Konkrétní body ale zatím nezveřejnil.
                                      35:53
                                      Krádeže na polích
                                        Úroda na polích dozrává a pěstitelům tak začíná období nepřetržitých hlídek. Někteří zemědělci si pořizují fotopasti, jiní sází na noční pozorování.
                                        38:00
                                        Papež u Turínského plátna
                                          Papež František se pomodlil před Turínským plátnem – jednou z nejuctívanějších katolických relikvií, na které je podle Vatikánu otisk těla umučeného Krista.
                                          38:16
                                          70 let od bojů o Okinawu
                                            Před sedmdesáti lety vrcholila bitva o japonský ostrov Okinawa – jedna z největších druhé světové války v Tichomoří. Krátce po vylodění Američanů přišla krvavá lázeň.
                                            40:35
                                            Výročí popravy generála Píky
                                              Přesně před 66 lety nechal komunistický režim popravit armádního generála Heliodora Píku – jednu z hlavních osobností protinacistického odboje. Ve vykonstruovaném procesu ho odsoudili pro údajnou vlastizradu.
                                              41:28
                                              Baletní večer Dance Gala
                                                Dramaturgem je Filip Barankiewicz, budoucí umělecký šéf baletu, který za dva roky vystřídá post Petra Zusky.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž48 minut
                                                Další díl
                                                22. června 2015

                                                Přehled dílů

                                                8301 dostupných
                                                Stopáž55 minut

                                                9. července

                                                Headlines — Kompenzace pro zemědělce — Jednání o kompenzacích — Sklizeň ovoce — Odškodnění pro zemědělce — Oběti ruských útoků na Ukrajině — Situace na Ukrajině — Nezaměstnanost v červnu — Sněmovní vyšetřovací komise ke střelbě na FF UK — Jednání sněmovny — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Ročenka architektury — Příprava summitu NATO ve Washingtonu — Finanční gramotnost — Hurikán Beryl — Orientace v nemocnicích — Nedostatek personálu na letišti v Praze — Problémy na pražském letišti — Kompenzace za zpožděná zavazadla a lety — Situace na jiných letištích v ČR — Úrazy elektrickým proudem — Sražený chodec na D1 — Rozsudek na ruskou dramatičkou — Nový britský parlament — New York zavádí popelnice v ulicích — Oprava plavební komory na Mělnicku — Bohemia Jazz Fest — Rozebírání vlaku lokomotivy na Karvinsku — Jednání o příměří v Pásmu Gazy — Povolební jednání ve Francii — Prodej aut — Ohniska račího moru na Vysočině — Start rakety Arian 6

                                                9. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                9. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                9. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                8. července

                                                Ruské útoky na Ukrajině — Bombardování dětské nemocnice — Vyjádření prezidenta Pavla — Boje na Ukrajině — Parlamentní volby ve Francii — Výsledky voleb — Zablokovaný francouzský parlament — Reakce na volby z Česka — Výsledky českého průmyslu — Stavebnictví v útlumu — Evropská frakce Patrioti — Zranění na jihlavském festivalu — Nové album kapely Imagine Dragons — Premiér Fiala v Bavorsku — Hurikán Beryl — Soud s pěstitelem marihuany — Fico se vrací do veřejného života — Černý kašel — Společnost Boeing se přizná k obviněním — Nejteplejší červen v historii měření — Projevy změn klimatu — Následky vyšších teplot — Bidenům dopis spolustraníkům — Stávková pohotovost na pražském letišti — Odškodnění obětí akce Asanace — Situace v Gaze — Jednání o novém národním parku na Křivoklátsku — Deset let od útoku na české vojáky v Afghánistánu — Nafukovací modely planet v Brně — Orbán v Pekingu — Odložení vyšetřování reklamní větve kauzy Čapí hnízdo — Kontroly letních táborů — Jednání o regulaci pro držitele zbraní — Auto srazilo čtveřici cyklistů — Salonní vůz K. Kludského

                                                8. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                8. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                8. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                7. července

                                                Volby ve Francii — Francouzi volí parlament — Předvolební průzkumy — Výsledky francouzských voleb — Silné bouřky v Česku — Pojišťovny a škody po bouřkách — Válka na Ukrajině — Návrat dětí na Ukrajinu — Pieta s prezidentem — Ceny českého ovoce — Tropická bouře Beryl — Závěr filmového festivalu v Karlových Varech — Přibývá lidí v předčasné penzi — Nová pravidla pro předčasné důchody — Vývoj inflace — Hromadná nehoda na dálnici D1 u Bělotína — Zavřená Brána gigantů — Letní výprodeje táhnou — Nákupní centra v ČR — Pravidla pro slevové akce — Možné personální změny ve vládě — Izraelský raketový úder — Česko jako antivirová velmoc — Oběť bouřek v ČR — Oslavy svátku svatého Fermína — Nová opoziční koalice v Rusku — Jízda králů — Čeští archeologové v Izraeli

                                                7. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                7. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                7. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž48 minut

                                                6. července

                                                Kurz koruny — Slabá česká koruna — Vývoj kurzu — Volby ve Francii — První jednání Starmerova kabinetu — Léky na předpis online — Památka mistra Jana Husa — Šance na zvolení Joea Bidena — Násilné útoky proti syrským uprchlíkům — Zneužívání podob známých lidí — Opravy Pražského okruhu — Sociálně vyloučené lokality — První Projev premiéra Fica po útoku — Jaká je životní úroveň vaší domácnosti? — Odbavování zavazadel — Varování před bouřkami — Závěr filmové festivalu v Karlových Varech — České filmy v Karlových Varech — Poslední červený koberec — Návrat filmové Ameriky — Jednání o propuštění izraelských rukojmí — Odpor mezi obyvateli Gazy — Silné bouřky — Írán má nového prezidenta — Jednodušší žádosti o příspěvek na péči — Požár zásobníku na asfalt — Bezpečnost během filmového festivalu — Do Třemešné dorazil Legiovlak — Ukrajinské děti na všesokolském sletu

                                                6. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž48 minut

                                                6. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                6. 7. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                5. července

                                                Británie po volbách — Historický úspěch labouristů — Británie po volbách — Výsledky voleb — Nálada v Británii — Reakce na výsledky voleb — Zrušení takzvané windfall tax — Zisk bank v Česku — Spotřeba dat během prázdnin — Tvrdé střety v Gaze — Střelba na Západním břehu — Viktor Orbán v Rusku — Clive Owen v Karlových Varech — Celovečerní dokument o kapele Tata Bojs — Národní pouť ve Velehradu — Svátek věrozvěstů — Meteorologové varují před silnými bouřkami a vysokými teplotami — Přemnožení slimáci ohrožují úrodu — Vrchol Všesokolského sletu — Konec 17. Všesokolského sletu — Historie Sokola — Soklové z tzv. věrné grady — Francie před druhým kolem parlamentních voleb — Zdravotní stav ruského opozičního politika — Zájemci o sdílení elektřiny — Hlídky v Českém Švýcarsku — Pronásledování Ujgurů — Vodáci na řekách — Obnova památné zámecké aleje — Betas for love

                                                5. 7. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                5. července

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                5. 7. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám