44 minut

12. ledna 2014

Část: Předražené pomůcky

Obsah dílu

Headlines — Jmenování ministrů — Vrácení majetků církvím — Nový ombudsman — Reakce na úmrtí Ariela Šarona — Divoká honička na D5 — Léky jako jedna z klíčových úspor ve zdravotnictví — Vyšetřování vlivných podnikatelů pokračuje — Protesty na Ukrajině — Konec Mečiarovy HZDS — Transparentní účty obcí — Divadelní novinky - opera Tannhäuser — Nosorožec černý jako trofej — Nehody kvůli špatnému stavu silnic — Tvrdší tresty za nekvalitní jídlo — Palachův týden — Palachův týden — Předražené pomůcky — Aktivisté proti velrybářům — Vysílač Topolná bez funkce

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:38
    Jmenování ministrů
      Až rozhovory s jednotlivými kandidáty na ministry definitivně rozhodnou o tom, zda je Miloš Zeman jmenuje do funkcí. Prezident to naznačil v Otázkách Václava Moravce.
      04:17
      Vrácení majetků církvím
        Církev by mohla na Pražském hradě získat dvě budovy, které jsou ve špatném stavu. Ty by si následně mohla opravit pro své účely.
        06:48
        Nový ombudsman
          Současný zástupce ombudsmana Stanislav Křeček a bývalý ministr a šéf Legislativní rady vlády Pavel Zářecký – kandidáti, které navrhne prezident Miloš Zeman na místo veřejného ochránce práv.
          07:52
          Reakce na úmrtí Ariela Šarona
            Izraelci se loučí s Arielem Šaronem. Rakev s bývalým premiérem vystavili před budovou parlamentu. Státní pohřeb proběhne zítra. Smutečního obřadu se zúčastní řada světových politiků.
            09:46
            Divoká honička na D5
              Dramatickou honičku ze včerejšího podvečera začala řešit Generální inspekce bezpečnostních sborů. Během jízdy totiž padlo několik ran. Postřelený řidič, který ujížděl policistům z Prahy do Plzně, leží ve fakultní nemocnici v Lochotíně.
              12:14
              Léky jako jedna z klíčových úspor ve zdravotnictví
                Prosazením nižšího DPH na nich chce v příštím roce ušetřit koalice a jako se zásadním zdrojem peněz s medikamenty počítá i největší zdravotní pojišťovna.
                14:44
                Vyšetřování vlivných podnikatelů pokračuje
                  Sedm měsíců po spuštění kauzy Nagyová detektivové stále pokračují ve vyšetřování údajných pražských kmotrů. Z policejních spisů také začínají prosakovat některá nová jména, jako je například exnáměstek ministra vnitra Radka Johna Michal Moroz.
                  17:39
                  Protesty na Ukrajině
                    Na 50 tisíc lidí protestovalo v ukrajinském Kyjevě proti pátečnímu policejnímu zásahu, při kterém utrpěl zranění bývalý ministr vnitra Jurij Lucenko.
                    18:00
                    Konec Mečiarovy HZDS
                      Na Slovensku zanikla někdejší nejsilnější politická strana LS-HZDS, neodmyslitelně spjatá s dlouholetým předsedou Vladimírem Mečiarem. Strana v roce 2010 vypadla z parlamentu a voličské preference měla v současnosti minimální.
                      20:12
                      Transparentní účty obcí
                        Obce začínají používat transparentní účty. Kdokoli s přístupem k počítači může vidět, za co radnice utrácí a kolik. Nejnověji tento způsob účetnictví zavedl Tišnov jako vůbec první obec na jižní Moravě.
                        22:02
                        Divadelní novinky - opera Tannhäuser
                          Populární dílo německého hudebního skladatele Richarda Wagnera Tannhäuser uvedla v novém nastudování Státní opera Praha. Čtyřhodinová romantická opera, k níž ho inspiroval výlet na český hrad Střekov, má hvězdné obsazení.
                          24:21
                          Nosorožec černý jako trofej
                            Přes 7 milionů korun zaplatil kupec v aukci za povolení k odstřelu ohroženého nosorožce černého. V Namibii může zastřelit jednoho samce. Peníze půjdou na ochranu ohrožených druhů. Mnoho lidí proti tomu protestuje.
                            25:56
                            Nehody kvůli špatnému stavu silnic
                              Závady na silnici loni způsobily dvakrát víc nehod než v roce 2012. Nebezpečné zatáčky, chybějící svodidla nebo oježděný povrch se v policejních statistikách nehod objevují stále častěji.
                              27:55
                              Tvrdší tresty za nekvalitní jídlo
                                Tvrdší postup proti problematickým potravinám a hlavně těm, kdo je mezi zákazníky posílají. Jeden z cílů kandidáta na ministra zemědělství Mariana Jurečka.
                                30:02
                                Palachův týden
                                  V půli ledna 1989 zažila Praha první opravdu početné protesty proti komunistickému režimu. Lidi tehdy skoro celý týden demonstrovali v centru i nejbližším okolí, na památku Jana Palacha.
                                  33:08
                                  Palachův týden
                                    Kdo byl Jan Palach.
                                    36:31
                                    Předražené pomůcky
                                      S podezřením na zneužívání státního příspěvku pro nevidomé se na vedení Úřadů práce obrátila Transparency International. Skupina zrakově postižených si u ní stěžovala na jednání společnosti Brailcom.
                                      38:55
                                      Aktivisté proti velrybářům
                                        U břehů Antarktidy začala lovná sezona. Japonské velrybáře jako každý rok následují aktivisté z hnutí Sea Shepherd. Australskou vládu obviňují, že oproti slibům nezasahuje, i když Japonci ohrožené savce vybíjejí v chráněné oblasti.
                                        40:56
                                        Vysílač Topolná bez funkce
                                          Na konci února přestane Český rozhlas po více než 60 letech vysílat na dlouhých vlnách. Tím ztratí na významu i 10. nejvyšší stavba v Česku. Přes čtvrt kilometru vysoká dvojice věží vysílače v Topolné.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž48 minut
                                          Další díl
                                          13. ledna 2014

                                          Přehled dílů

                                          8331 dostupných
                                          Stopáž54 minut

                                          24. července

                                          Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                          24. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          24. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          24. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž53 minut

                                          23. července

                                          Propouštění v huti Liberty — Liberty bude propouštět — Politické reakce na propouštění v huti Liberty — Výrobní zaměření Liberty Ostrava — Propouštění v huti Liberty — Podpora Kamaly Harrisové — Po atentátu na Trumpa rezignovala šéfka Tajné služby USA — Rozpočet pro školství — Vývoj rozpočtu MŠMT v roce 2024 — Odbory zvažují stávkovou pohotovost — Češi ve vedení výborů EP — Maďarsko přes Ukrajinu stále nedostává ropu od Lukoilu — Srpnové jednání ministrů zahraničí bude v Bruselu — Průměrná délka civilního řízení — Rekonstrukce Nové scény Národního divadla — Zpronevěry advokátních úschov — Krádeže sdílených kol — Koruna je nejslabší od dubna — Zpožděný let ze Španělska — Lety nad Evropou se zpožďují — Přípravy na olympiádu vrcholí — Program olympijského festivalu Most — Olympijské festivaly — Breaking na olympijských hrách — Klimatická žaloba na Německo — Slovensko modernizuje vzdušné síly — Požár domu v Jičíně — Omezení provozu na Pražském okruhu — Krácení důchodů komunistických funkcionářů — Ochrana Ždánického lesa — Požár pneumatik v Lovosicích — Kauza kolem novinářky Kurmaševové — Palestinské frakce podepsaly dohodu v Pekingu — Novela zákona o specifických zdravotních službách — Oprava zámku v Horním Maršově

                                          23. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž53 minut

                                          23. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          23. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          22. července

                                          Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko-palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                          22. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          22. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          22. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž49 minut

                                          21. července

                                          Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                          21. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž49 minut

                                          21. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          21. 7. 2024 na ČT24
                                          Stopáž49 minut

                                          20. července

                                          Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                          20. 7. 2024 na ČT1
                                          Stopáž49 minut

                                          20. července

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          20. 7. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám