45 minut

5. ledna 2014

Část: Headlines

Obsah dílu

Headlines — Den před podpisem koaliční smlouvy — Den před podpisem koaliční smlouvy — Boje o Falludžu — Bezpečnost v Soči — Spor o délku vazby — Nález zbraní na palestinské ambasádě — Tříkrálová sbírka — Tříkrálový projev Schwarzenberga — Romové ve slovenských osadách — Papež na návštěvu Blízkého východu — Nové seriály v ČT — Konec dálničních známek? — Rekordní mrazy v USA — Další loď pomáhá v Antarktidě — Složitější podmínky pro získání českého občanství — Rekordní teplo na Moravě — Boj s nadbytečnými kily — Odebírání technických průkazů — Odebírání technických průkazů — Peníze pro školáky, jak je rozdělit? — Cizinci se vážně zranili — Přemnožené nutrie — Vylidněné Porto — Nouzové přistání na dálnici — Zámek, ze kterého zloději ukradli obrazy Emila Filly, je na prodej

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Den před podpisem koaliční smlouvy
      Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka očekává, že ho prezident brzy jmenuje premiérem. Už v pondělí sociální demokraté, hnutí ANO a lidovci podepíšou koaliční smlouvu a zakončí tak vyjednávání o nové vládě.
      04:57
      Den před podpisem koaliční smlouvy
        Hostem Událostí je 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.
        08:13
        Boje o Falludžu
          Irácká armáda tvrdě bojuje o město Fallúdža. Snaží se ho dobít zpět poté, co bylo obsazeno radikály z Al-Káidy a vyhlásili v něm islámský emirát. Právě u Fallúdži se před deseti lety odehrála jedna z nekrvavějších bitev za dobu americké okupace.
          10:13
          Bezpečnost v Soči
            Ruském Soči posiluje bezpečnost před olympiádou. Oproti letním hrám v Londýně jsou opatření dvojnásobná. Zapojí se mimo jiné 100 tisíc policistů a vojáků, bezpilotní letouny, hlídkové čluny a roboti.
            10:36
            Spor o délku vazby
              Obviněných, kteří skončí ve vazbě, už přes deset let ubývá. V Otázkách Václava Moravce to řekla prezidentka Unie státních zástupců Lenka Bradáčová.
              12:14
              Nález zbraní na palestinské ambasádě
                V sídle palestinského velvyslance bylo 12 zbraní včetně samopalů.
                12:32
                Tříkrálová sbírka
                  Živý vstup redaktorky Barbory Žítkové.
                  14:55
                  Tříkrálový projev Schwarzenberga
                    Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v tříkrálovém projevu vyzval k obraně svobody a větší odpovědnosti lidí. Neúspěšný prezidentský kandidát prohlásil, že je alarmující, když společnost nezajímají náznaky nedemokratického jednání.
                    15:39
                    Romové ve slovenských osadách
                      Na Slovensku žije 402 tisíc Romů. Do roku 2030 jich podle prognóz může být ještě o 200 tisíc víc. Mnozí bydlí v osadách bez pitné vody a elektřiny. Úřadům se příliš nedaří zajistit jim vyšší životní úroveň.
                      17:29
                      Papež na návštěvu Blízkého východu
                        Papež František pojede v květnu na Blízký východ. Navštíví svatá místa v Jordánsku, Izraeli a na palestinských územích. Cesta se uskuteční 50 let poté, co do oblasti zavítala první hlava římskokatolické církve.
                        17:47
                        Nové seriály v ČT
                          Pokračuje cyklus hořkých komedií Škoda lásky, který už se uvedl speciálním dílem. Zítra mají premiéru tři novinky: detektivní cyklus podle skutečných vražd, sitcom v režii Dejvického divadla a dokumentární rekonstrukce soudních kauz.
                          20:19
                          Konec dálničních známek?
                            Už letos se začne jednat o novém způsobu, jakým se budou poplatky vybírat. Studie, kterou si nechal stát zpracovat, doporučuje takzvaný videosystém. Řidiči zaplatí třeba přes internet a auta na dálnicích budou kontrolovat kamery.
                            22:19
                            Rekordní mrazy v USA
                              Po novoročních sněhových vánicích přicházejí v Kanadě a na severovýchodě USA nejtužší mrazy za posledních dvacet až třicet let. Rtuť v neděli a v příštích dnech spadne i pod minus dvacet stupňů.
                              24:13
                              Další loď pomáhá v Antarktidě
                                Na pomoc čínské a ruské lodi, které uvízly v Antarktidě, se vydal americký ledoborec Polárka. Cesta mu potrvá asi týden. Loď dlouhá asi 120 metrů je mnohem silnější než ty, které se na záchranné operaci dosud podílely.
                                24:30
                                Složitější podmínky pro získání českého občanství
                                  Cizinci mají od Nového roku složitější podmínky pro získání českého občanství. Místo pohovorů musí nově podstoupit písemné testy – nejenom z českého jazyka, ale taky ze znalosti historie, Ústavy a geografie.
                                  26:33
                                  Rekordní teplo na Moravě
                                    Rekordní teplo bylo dnes na Moravě, na několika měřicích stanicích dokonce padla denní maxima. Nejtepleji bylo ve Strážnici, kde naměřili 13 stupňů.
                                    26:48
                                    Boj s nadbytečnými kily
                                      Sportovní centra a posilovny očekávají rekordní tržby. Novoroční předsevzetí dělají tradičně ze začátku roku dobu, kdy fitness centra prodávají nejvíc permanentek.
                                      28:52
                                      Odebírání technických průkazů
                                        Policisté by už letos mohli odebírat malé technické průkazy přímo při kontrolách. Podmínky dokončuje Ministerstvo dopravy. Mělo by jít o případy, kdy auta mají viditelné technické závady nebo jsou po těžké nehodě.
                                        32:16
                                        Odebírání technických průkazů
                                          I příliš temné sklo na autě je technickou závadou. A měřit propustnost tónovaných skel od Nového roku by měli i technici SK.
                                          34:14
                                          Peníze pro školáky, jak je rozdělit?
                                            Zaplatit dětem výuku plavání nebo koupit nové učebnice? Otázka, kterou řeší leckterý ředitel základní školy. Obojí totiž platí ze stejného balíku peněz.
                                            36:23
                                            Cizinci se vážně zranili
                                              Nehodou s vážným zraněním skončila noční jízda cizinců na raftech po sjezdovce Pařezovka na Klínovci v Krušných horách. Gumový člun se skupinou opilých turistů z Moldávie vlétl ve vysoké rychlosti do lesa.
                                              36:44
                                              Přemnožené nutrie
                                                Stále častěji se k holubům a potkanům přidávají i exotičtější škůdci, jihoamerické nutrie říční. Třeba podél Labe ve východních Čechách už jsou jich stovky.
                                                38:30
                                                Vylidněné Porto
                                                  Dopady dluhové krize v Portugalsku na tamní společnost jsou ale pořád drtivé. Mezi nejvíc postižená města patří Porto. Některé části se vylidňují, mnoho lidí je bez práce.
                                                  41:08
                                                  Nouzové přistání na dálnici
                                                    Technické problémy donutily malé vyhlídkové letadlo k nouzovému přistání na rušné dálnici v newyorském Bronxu. Tři lidi na palubě vyvázli bez vážnějších zranění.
                                                    41:25
                                                    Zámek, ze kterého zloději ukradli obrazy Emila Filly, je na prodej
                                                      Poničený areál v Peruci je roky opuštěný. Ústecký kraj proto po krádeži čtyř obrazů kvůli špatné bezpečnosti galerii už znovu neotevřel. Proti tomu protestují dědicové kubistického malíře. S novým majitelem zámku by se ale situace mohla vyřešit.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž49 minut
                                                      Další díl
                                                      6. ledna 2014

                                                      Přehled dílů

                                                      8331 dostupných
                                                      Stopáž54 minut

                                                      24. července

                                                      Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost — Zvýšení platů ve veřejném sektoru — Jednání o zvýšení platů — Šéf ukrajinské diplomacie v Číně — Zpráva EK o stavu právního státu — Budoucnost huti Liberty — Stavba reaktorů v Dukovanech — Přibylo lidí se žloutenkou — Netanjahu promluví v americkém Kongresu — Oběti zneužívání na Novém Zélandu — Německo zakázalo Islámské centrum v Hamburku — Obchvat Českých Budějovic bez poplatku — Podzimní program České televize — Vláda o příštím eurokomisaři — V Yellowstonu vytryskl gejzír — Nová část městského okruhu přes Tomkovo náměstí — Výstava korunovačních klenotů — Nabídek brigád je méně — Průměrná hodinová odměna brigádníků — Zájem o brigádníky — Prezident na schůzi vlády — Novela zákona o léčivech — Český eurokomisař — LOH v Paříži provázejí bezpečnostní opatření — Výročí obnovy ikonického mostu v Mostaru — Noční zákaz vjezdu do ulic v centru Prahy — Omezení pyrotechniky — Prodej pyrotechniky v okolních státech — Bobří soutěska je uzavřená kvůli popadaným stromům — Kriminalita v online prostředí — Zemřela Kateřina Fričová — Starmer poprvé čelil interpelacím — Letní slavnosti staré hudby — Výročí 55 let od přistání na Měsíci

                                                      24. 7. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      24. července

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      24. 7. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž53 minut

                                                      23. července

                                                      Propouštění v huti Liberty — Liberty bude propouštět — Politické reakce na propouštění v huti Liberty — Výrobní zaměření Liberty Ostrava — Propouštění v huti Liberty — Podpora Kamaly Harrisové — Po atentátu na Trumpa rezignovala šéfka Tajné služby USA — Rozpočet pro školství — Vývoj rozpočtu MŠMT v roce 2024 — Odbory zvažují stávkovou pohotovost — Češi ve vedení výborů EP — Maďarsko přes Ukrajinu stále nedostává ropu od Lukoilu — Srpnové jednání ministrů zahraničí bude v Bruselu — Průměrná délka civilního řízení — Rekonstrukce Nové scény Národního divadla — Zpronevěry advokátních úschov — Krádeže sdílených kol — Koruna je nejslabší od dubna — Zpožděný let ze Španělska — Lety nad Evropou se zpožďují — Přípravy na olympiádu vrcholí — Program olympijského festivalu Most — Olympijské festivaly — Breaking na olympijských hrách — Klimatická žaloba na Německo — Slovensko modernizuje vzdušné síly — Požár domu v Jičíně — Omezení provozu na Pražském okruhu — Krácení důchodů komunistických funkcionářů — Ochrana Ždánického lesa — Požár pneumatik v Lovosicích — Kauza kolem novinářky Kurmaševové — Palestinské frakce podepsaly dohodu v Pekingu — Novela zákona o specifických zdravotních službách — Oprava zámku v Horním Maršově

                                                      23. 7. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž53 minut

                                                      23. července

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      23. 7. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž54 minut

                                                      22. července

                                                      Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko-palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                                      22. 7. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      22. července

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      22. 7. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž49 minut

                                                      21. července

                                                      Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                                      21. 7. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž49 minut

                                                      21. července

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      21. 7. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž49 minut

                                                      20. července

                                                      Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                                      20. 7. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž49 minut

                                                      20. července

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      20. 7. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám