48 minut

19. listopadu 2013

Část: Imigrační reforma v USA

Obsah dílu

Headlines — Sporné body stranických programů — Nový předseda poslaneckého klubu ČSSD — Cyklon na Sardinii — Výbuch u íránské ambasády v Bejrútu — Platy v Česku — Zavadil končí v čele odborů — Podmínka pro vyděrače — Pomáhají úřady obětem domácího násilí v Maďarsku? — Za pád letadla mohou piloti — Filmové novinky — Zvýšení bezpečnosti v problémových lokalitách — Výhled české ekonomiky — Porušují porodnice zákon? — Čtvrtý mobilní operátor nebude — Cukroví od profesionálů — Nadměrné pití alkoholu — Imigrační reforma v USA — Justiční omyl znovu u soudu — Vytápění dřevem — Speciální rehabilitace snižuje počet úmrtí kardiaků — Starosta Ford bez pravomocí

Části dílu

00:11
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:48
    Sporné body stranických programů
      ČSSD a ANO se přiblížily shodě ve sporných daňových otázkách.
      07:19
      Nový předseda poslaneckého klubu ČSSD
        Poslanci ČSSD zvolili novým předsedou svého klubu Romana Sklenáka. Ten nahradil Jeronýma Tejce, který rezignoval po aféře kolem tajné schůzky několika členů sociální demokracie s prezidentem Zemanem v Lánech.
        10:27
        Cyklon na Sardinii
          17 lidí zabil cyklon na Sardinii. Silná bouře způsobila také sesuvy půdy a bleskové záplavy. Několik vesnic stále nemá spojení se světem.
          12:13
          Výbuch u íránské ambasády v Bejrútu
            Nejmíň 23 lidí včetně íránského kulturního atašé zemřelo při dvou explozích u íránské ambasády v Bejrútu. Na místě se odpálili dva sebevražední atentátníci napojení na al-Káidu.
            12:29
            Platy v Česku
              Přidávat se příští rok příliš nebude - mzdy budou stagnovat nebo porostou jen mírně. I když některé obory podle personalistů už znovu nabraly dech, zaměstnavatelé zůstávají opatrní.
              14:27
              Zavadil končí v čele odborů
                Jaroslav Zavadil končí v čele odborů - oznámil to na dnešním sněmu konfederace. Věnovat se bude už jen práci v Poslanecké sněmovně, kam se dostal jako pražský lídr sociálních demokratů.
                16:47
                Podmínka pro vyděrače
                  Za výhrůžné e-maily Miroslavu Kalouskovi dostal jejich autor Zbyněk Průša dvouletou podmínku. Tehdejšímu ministrovi financí loni napsal, že odpálí výbušniny na jednání vlády.
                  17:03
                  Pomáhají úřady obětem domácího násilí v Maďarsku?
                    Oběti domácího násilí v Maďarsku obviňují policii i úřady, že jim v těžké životní situaci nepomáhají. Upozornila na to organizace Human Rights Watch.
                    19:05
                    Za pád letadla mohou piloti
                      Za nedělní pád letadla v ruské Kazani mohli podle vyšetřovatelů piloti. Když při druhém pokusu o přistání stroj ztratil rychlost, snažili se ji znovu získat prudkým klesáním. To se ale změnilo ve střemhlavý pád.
                      19:15
                      Filmové novinky
                        Oldřich Kaiser a Jiří Lábus po letech spolu na filmovém plátně. Do kin přichází snímek Klauni. Scénář napsal Petr Jarchovský podle námětu Borise Hybnera.
                        21:18
                        Zvýšení bezpečnosti v problémových lokalitách
                          Víc policistů a sociálních pracovníků v ulicích, víc peněz na prevenci a větší spolupráce mezi policií a městy. Nový plán Ministerstva vnitra na zvýšení bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách.
                          23:31
                          Výhled české ekonomiky
                            OECD zhoršila výhled české ekonomiky. Podle její předpovědi by tuzemský hrubý domácí produkt měl letos klesnout o jedno a půl procenta.
                            23:52
                            Porušují porodnice zákon?
                              ÚOHS prověří, zda české porodnice neporušují zákon. Uchovávají totiž tzv. screeningové karty všech novorozenců, na nichž jsou i kapky krve. Vzniká rozsáhlá databáze s informacemi o DNA všech narozených dětí.
                              26:06
                              Čtvrtý mobilní operátor nebude
                                Čtvrtý mobilní operátor v Česku nebude. Frekvence, které by mohl využívat totiž v dnešní aukci vydražili stávající účastníci trhu: Telefónica, T-Mobile a Vodafone. Celkem za ně zaplatí 8,5 miliardy korun.
                                26:24
                                Cukroví od profesionálů
                                  Pro cukráře začala hlavní sezona. Už teď přijímají objednávky na vánoční pečivo. Přestože suroviny od loňska zdražily, ceny hotových sladkostí se většinou zvedat nebudou.
                                  34:30
                                  Nadměrné pití alkoholu
                                    Výroční zpráva Národního střediska pro drogy a drogové závislosti ukazuje na nový trend: přibývá Čechů, kteří mají problém s pitím alkoholu. Nadměrně mu holduje každý dvanáctý dospělý.
                                    36:40
                                    Imigrační reforma v USA
                                      Miliony ilegálních přistěhovalců ve Spojených státech čekají na imigrační reformu, která by jim umožnila získat výhledově americké občanství. Dlouho slibované změny ale Kongres letos nejspíš projednat nestihne.
                                      39:09
                                      Justiční omyl znovu u soudu
                                        Znojemský soud porušil zákon, když loni neumožnil znovu otevřít případ Jaroslava Schindlera, kterého soud v roce 2005 odsoudil za přepadení pošťačky. Později se ukázalo, že čin spáchal někdo jiný. Případ se teď vrací ke znojemskému soudu.
                                        40:55
                                        Vytápění dřevem
                                          Mezi lidmi roste zájem o palivové dřevo. Ne ale o to tradiční nařezané a naštípané, ale o takzvané stojaté, tedy takové, kdy si zájemce stromy sám pokácí a odveze. Ušetřit se dá víc než polovina nákladů.
                                          42:38
                                          Speciální rehabilitace snižuje počet úmrtí kardiaků
                                            V Česku umírá na srdeční choroby až třicet tisíc lidí ročně. Nový program teď přebírá od švýcarských kolegů Všeobecná fakultní nemocnice. Speciální rehabilitace mají ročně snížit počet úmrtí na srdeční choroby až o 5 tisíc.
                                            44:55
                                            Starosta Ford bez pravomocí
                                              Starosta kanadského Toronta Rob Ford si proti sobě poštval celé město. Po řadě skandálů včetně užívání drog, vyhrožování nebo řízení v opilosti mu městská rada osekala většinu pravomocí i rozpočtu.
                                              Přehrát celé video
                                              Stopáž49 minut
                                              Další díl
                                              20. listopadu 2013

                                              Přehled dílů

                                              8327 dostupných
                                              Stopáž54 minut

                                              22. července

                                              Headlines — Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                              22. 7. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              22. července

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              22. 7. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              21. července

                                              Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                              21. 7. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              21. července

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              21. 7. 2024 na ČT24
                                              Stopáž49 minut

                                              20. července

                                              Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                              20. 7. 2024 na ČT1
                                              Stopáž49 minut

                                              20. července

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              20. 7. 2024 na ČT24
                                              Stopáž54 minut

                                              19. července

                                              Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                              19. 7. 2024 na ČT1
                                              Stopáž54 minut

                                              19. července

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              19. 7. 2024 na ČT24
                                              Stopáž55 minut

                                              18. července

                                              Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                              18. 7. 2024 na ČT1
                                              Stopáž55 minut

                                              18. července

                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                              18. 7. 2024 na ČT24

                                              Události na sociálních sítích

                                              Napište nám