44 minut

2. listopadu 2013

Část: Lokomotiva Bardotka končí na železnici

Obsah dílu

Headlines — Rozkol v ČSSD — Shody a rozdíly v programech potenciální koalice — Obvinění Víta Bárty a Jana Petržílka — Šéf pákistánského Talibanu byl zabit — Kolik dostanou strany za volby — Cvičení NATO — Osud ostravského Přednádraží — Natalia Gorbaněvská — Další skandál britské veřejnoprávní BBC — Dluhy kvůli souběhu důchodů — Specialisté na hledání v sutinách — Náhradní babičky — Jízda po dálnici načerno — Stardance: když hvězdy tančí — Protesty cyklistů v Polsku — Praxe vysokoškoláků — Lokomotiva Bardotka končí na železnici

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:43
    Rozkol v ČSSD
      Za Bohuslava Sobotku se v sociální demokracii postavily další dva kraje. Mimořádné jednání v tom Plzeňském svolal místopředseda a hejtman Milan Chovanec. Právě on byl jedním z pětice účastníků utajované povolební schůzky.
      03:05
      Shody a rozdíly v programech potenciální koalice
        Církevní restituce, daně nebo zrušení důchodové reformy. Zatím nejspornější body, které musí při vyjednávání o budoucí vládě řešit lídři ČSSD, hnutí ANO a lidovců.
        06:01
        Obvinění Víta Bárty a Jana Petržílka
          Předseda strany Věci veřejné a šéf analytického odboru protikorupční policie byli obvinění. O důvodech se pouze spekuluje. Pražské městské státní zastupitelství totiž k případu stále nechce nic říct. Nejspíš jde o úniky policejních odposlechů.
          08:48
          Šéf pákistánského Talibanu byl zabit
            Pákistánská odnož Talibanu má nového vůdce. Radikální hnutí teď řídí Chán Saíd - strůjce mnoha teroristických útoků. Nahradil Hakimuláha Mahsúda, kterého včera zabil americký bezpilotní letoun. Ozborjenci hrozí odvetou.
            10:32
            Kolik dostanou strany za volby
              Stát zaplatí stranám skoro půl miliardy jako úhradu volebních nákladů: Na příspěvek za každý získaný hlas mají nárok všechny strany, které dostaly víc než 1,5 procenta.
              13:03
              Cvičení NATO
                Steadfast Jazz - největší cvičení NATO za posledních sedm let. V Polsku se ho účastní jednotky z dvaceti členských zemí včetně Česka.
                15:13
                Osud ostravského Přednádraží
                  Lokalita s lehkým průmyslem nebo oblast pro sociální bydlení. O budoucnosti bývalého ghetta – ostravského Přednádraží - rozhoduje insolvenčí správce právě v těchto dnech.
                  16:48
                  Natalia Gorbaněvská
                    Spekulovalo se o ní jako o jedé z laureátek státního vyznamenání, nakonec disidentka a básnířka Natalia Gorbaněvská odletěla bez něj.
                    19:14
                    Další skandál britské veřejnoprávní BBC
                      Známého rozhlasového moderátora Paula Gambacciniho zatkli kvůli podezření ze sexuálního zneužívání.
                      21:08
                      Dluhy kvůli souběhu důchodů
                        O otce přišla, ještě než se narodila, ve čtrnácti letech ji rakovina připravila o nohu. Sedmnáctiletá Věra Závorková se teď dostala do finančních problémů. Kvůli tomu, že dva roky pobírala invalidní i sirotčí důchod, jí stát spočítal dluh 82 tisíc korun.
                        23:11
                        Specialisté na hledání v sutinách
                          Český tým hasičů pro vyhledávání lidí v sutinách domů, takzvaný USAR tým se připravuje na další přezkoušení od OSN. Důvodem je zajistit profesionální tým pro hledání v oblastech postižených katastrofou.
                          25:35
                          Náhradní babičky
                            Pro rodiny náhradní babička, pro seniorky náplň volného času. Už rok v Brně funguje projekt adoptivních babiček.
                            27:24
                            Jízda po dálnici načerno
                              Více než 100 aut denně bez dálniční známky. To jsou výsledky kontrol celníků a policistů za prvních devět měsíců roku.
                              29:30
                              Stardance: když hvězdy tančí
                                Startuje šestá řada soutěžního pořadu StarDance, když hvězdy tančí. Za celou historii pořadu se na obrazovce vystřídalo už 80 tanečníků. První dvojce se na parketu předvedla v roce 2006.
                                35:53
                                Protesty cyklistů v Polsku
                                  Polští cyklisté i vězeňští experti tvrdě protestují proti zvláštní praxi tamní policie. Zákon z roku 2000 jí totiž umožňuje trestat opilé cyklisty nejen pokutami, ale taky vězením.
                                  37:45
                                  Praxe vysokoškoláků
                                    Unikátní možnost nahlédnout do praxe nabízí svým studentům České vysoké učení technické. Přímo ve firmách nebo na stavbách mohou během studia sledovat, jak pracují jejich mentoři.
                                    39:56
                                    Lokomotiva Bardotka končí na železnici
                                      Legendární lokomotivy řady 749, přezdívané Bardotka, končí. Naposledy vyjedou v polovině prosince. České dráhy už pro ně nemají uplatnění a většinu z nich čeká sešrotování.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž44 minut
                                      Další díl
                                      3. listopadu 2013

                                      Přehled dílů

                                      8321 dostupných
                                      Stopáž54 minut

                                      19. července

                                      Headlines — Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                      19. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      19. července

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      19. 7. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      18. července

                                      Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                      18. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      18. července

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      18. 7. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      17. července

                                      Dostavba jaderných bloků v Česku — Tendr na dostavbu jaderných bloků — Jaderné elektrárny v Česku — Reakce opozice na průběh a výsledek tendru — Model financování dostavby Dukovan — Okolnosti tendru na dostavbu Dukovan — Firmy o výsledku tendru — Nikki Haleyová na sjezdu republikánů — Pokles cen u zemědělců — Sporný německý rozpočet — Starostka Paříže plavala v Seině — Výstava děl Jana Zrzavého v Humpolci — První zasedání nového britského parlamentu — Fronty na doklady na poslední chvíli — Předčasný konec tábora kvůli nákaze — Hasiči a vrtulníky do Bulharska — Letní omezení provozu nemocnic — Omezený provoz nemocnic — Záchranáři jako pacienti — Sklizeň a cena okurek — Požár na českém velvyslanectví v Paříži — Rezoluce o trvalé podpoře Ukrajině — Munice pro vrtulníky — Češi jako první na vrcholu Muchu Chhisch — Vyšetřování úmrtí Vientnamců v Bangkoku — Film o pokořitelce La Manche — 10 let od sestřelení letu MH17 — Oprava menších silnic — Ochrana ohroženého tetřeva hlušce — Zpvačka zkazila hymnu — Záplavy v Torontu — První den Colours of Ostrava — Prezidentův dík za rozvoj regionů

                                      17. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      17. července

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      17. 7. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      16. července

                                      Společné jednání vlád Česka a Ukrajiny — Podpora napadené země — Memoranda o spolupráci ČR s Ukrajinou — Vývoz z Česka na Ukrajinu — Nominační sjezd Republikánů v Milwaukee — Trumpův výběr viceprezidenta — Kdo je J. D. Vance — Zájem o fotovoltaiku — Stávková pohotovost pracovníků letiště — Konec tištěných Lidových novin — Ustavující schůze Evropského parlamentu — Vrtulníky do Bulharska — Debata o růstu platů ve veřejné sféře — Závěry jednání tripartity — Střelba na Sokolovsku — Výdej léků na předpis v zahraničí — Výročí přistání na Měsíci — Čím se letí k Měsíci — Přistávací moduly — Detaily mise Apollo 11 — Vzpomínky astronauta Charlieho Duka — Mýty kolem přistání na Měsíci — Návrat na Měsíc — Demise francouzské vlády — Zpoždění na železnici — Soudní rehabilitace zastřeleného rybáře — Odsouzený senátor — Nedostupnost domácí péče — Letní slavnosti staré hudby — Konec lhůty pro kandidátní listiny do krajských voleb — Nebezpečné jezy — Rudí skřítci na nebi — Kroužkování ptáků — Nový seriál ČT — Kolekce oblečení pro české olympioniky — Aktualita ze Štrasburku

                                      16. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      16. července

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      16. 7. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      15. července

                                      Útok na Donalda Trumpa — Vyšetřování útoku — Na místě útoku sobotního atentátu — Šance na znovuzvolení Donalda Trumpa — Nominační sjezd — Sjezd republikánské strany — Vyšetřování atentátu na Donalda Trumpa — Chyby tajné služby — Státní podpora na penzijní spoření — Možnosti penzijního spoření — Vzdání se mandátu — ÚS vyhověl stížnosti disidenta Wonky — Trestní novela na Slovensku — Videohry jako umělecká forma — Návrh na zavedení tzv. klouzavého mandátu — NKÚ o zrušení EET — Počasí zpomalilo žně — Případ vraždy ve Slopném — Škody po bouřkách — Jak nahlásit škodu — Štěnovice po deštích — Škody po bouřkách v lesích — Dražba aut i jízdních kol — Náhradní mzda pro pracovníky Liberty — Čínská ekonomika — Kaja Kallasová podala demisi — Padla překážka při dostavbě D11 — Trest za vraždu na nádraží v Hradci Králové — Československá stopa v Projektu Manhattan — Evakuační šestikolky pro Ukrajinu — Oprava mostů v Týně nad Vltavou — Olympijský oheň v Paříži — Olympijský festival v Mostě — Dotace na likvidaci černých skládek

                                      15. 7. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      15. července

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      15. 7. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám