49 minut

21. srpna 2013

Část: Kancléřka Merkelová v Dachau

Obsah dílu

Headlines — Termín předčasných voleb — Volební kampaň začíná — Poslanci budou hledat práci — Vzpomínky na srpen 1968 — Hrůzy syrské války — Senát o soudci Sváčkovi — Hypotéky se zvyšují — Trest pro vojína Manninga — Návrat turistů z Egypta — Pořadatel předváděcích akcí končí — Ohrožené zákony — Kancléřka Merkelová v Dachau — Hasiči a unikátní nástroj na otvírání oken — Premiéra filmu Líbánky — Potrubí pod Labem zastavilo lodní dopravu — Nevidomí na Velehradě

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Termín předčasných voleb
      K rozpuštění sněmovny chybí už jen podpis Miloše Zemana. Datum, ke kterému dolní komora ukončí svou činnost, má oznámit v pátek odpoledne.
      02:47
      Volební kampaň začíná
        I když prezident zatím termín voleb nepotvrdil, kandidátky začaly některé parlamentní strany chystat ještě před rozpuštěním sněmovny.
        06:20
        Poslanci budou hledat práci
          Dnešní poslanci stojí po letech před úplně obyčejným problémem: čím se budou živit.
          08:57
          Vzpomínky na srpen 1968
            Moderuje Jakub Železný
            18:29
            Hrůzy syrské války
              Syrská opozice obviňuje režim prezidenta Asada z masivního chemického útoku proti civilistům.
              20:59
              Senát o soudci Sváčkovi
                Předseda pražského městského soudu Jan Sváček se novým ústavním soudcem nestane.
                24:07
                Hypotéky se zvyšují
                  Průměrná sazba u hypoték se od ledna poprvé zvýšila. Vyplývá to z Hypoindexu společnosti Fincentrum
                  25:39
                  Trest pro vojína Manninga
                    Vojenský soud rozhodl v případu největšího úniku informací v historii Spojených států. Bredlyho Manninga poslal do vězení na 35 let.
                    27:28
                    Návrat turistů z Egypta
                      Z Egypta se každý den vracejí stovky klientů cestovních kanceláří.
                      29:40
                      Pořadatel předváděcích akcí končí
                        Největší pořadatel předváděcích akcí v tuzemsku končí. Po snímku Šmejdi se totiž proti takovým firmám zvedl u veřejnosti odpor.
                        37:00
                        Ohrožené zákony
                          První zákon schválený sněmovnou dnes definitivně skončil. Senát, který je ode dneška jedinou funkční komorou Parlamentu, odmítl novelu o zvýšení některých místních poplatků.
                          40:02
                          Kancléřka Merkelová v Dachau
                            První úřadující německý kancléř v Dachau. Angela Merkelová si za přelomovou návštěvu jednoho z největších a nejstarších koncentračních táborů vysloužila chválu, ale taky kritiku.
                            41:49
                            Hasiči a unikátní nástroj na otvírání oken
                              Hasiči v Sokolově vyvinuli unikátní nářadí. Díky němu při záchranných akcích už nemusejí rozbíjet okna a dveře. S jeho pomocí dokážou otevřít skoro všechna, aniž by je poškodili.
                              43:22
                              Premiéra filmu Líbánky
                                Živý rozhovor Jiřího Svobody s režisérem Janem Hřebejkem.
                                44:49
                                Potrubí pod Labem zastavilo lodní dopravu
                                  Lodní dopravu na Labi u Děčína zastavilo pokládání vysokotlakého plynovodu na dno řeky. Potrubí, které dosud vedlo pod železniční lávkou, už totiž pod mostem nesmí být.
                                  46:18
                                  Nevidomí na Velehradě
                                    Nevidomí si dnes poprvé prošli památky Velehradu. A čekalo je mimořádné překvapení. Mohli si ohmatat předměty, které obvykle bývají v trezoru a jsou návštěvníkům nepřístupné.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž48 minut
                                    Další díl
                                    22. srpna 2013

                                    Přehled dílů

                                    8327 dostupných
                                    Stopáž54 minut

                                    22. července

                                    Headlines — Joe Biden se vzdal kandidatury — Biden odstoupil z voleb — Reakce na Bidenovo odstoupení — Boj o Bílý dům — Biden odstoupil z voleb — Podpora Kamaly Harrisové — Atentát na Donalda Trumpa — Průběh letošní sklizně — Slovensko modernizuje armádu — Smetanovské árie v podání Pavla Černocha — Situace na východní frontě — Útoky na kritickou infrastrukturu na Ukrajině — Sněmovna schválila zákon o podpoře bydlení — Hasiči na Jablonecku zachránili vzácného papouška — Úhyn ryb na Dobříšsku — Dva roky od ničivého požáru v Českém Švýcarsku — Vojenské cvičení pro studenty — Dobrovolné vojenské cvičení pro středoškoláky — Armádě chybějí lidé — Návrat armády na letiště v Bochoři — Ceny odtahů v Praze — Kandidátky pro krajské volby — Omezení dodávek plynu z Německa — Izraelsko palestinský konflikt — Kauza dozorců z Rýnovic — Obvinění za znásilnění Češek v Německu — Jednání o novém kabinetu ve Francii — Ruský soud uznal Kurmaševovou vinnou — Hromadné žaloby — Oprava mostu přes Rudný potok — Ukrajinské knihkupectví v Praze — Záchranné centrum pro šelmy v Táboře — Hemofilik chce pokořit Mont Blanc

                                    22. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    22. července

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    22. 7. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    21. července

                                    Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                                    21. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    21. července

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    21. 7. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    20. července

                                    Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                                    20. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    20. července

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    20. 7. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    19. července

                                    Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                                    19. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    19. července

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    19. 7. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    18. července

                                    Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                                    18. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    18. července

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    18. 7. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám