49 minut

16. srpna 2013

Část: Marný boj s padělky

Obsah dílu

Headlines — Uzavřený Egypt — Rušení zájezdů — Rozpouštění sněmovny — Konec výpovědi Davida Ratha — Oblast 51 — Další zákonná opatření — ND bez Richarda Krajča — Obvinění z nehody v Lopeníku — Rozmarné počasí — Zmenšování obchodů — Čínské padělky — Marný boj s padělky — Tresty v kauze metanol — Ďáblův advokát po smrti — Duhová Praha — Objev na Šumavě — Belgické pero, německý meč — Dárek k maturitě rozhodl o životní profesi

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:35
    Uzavřený Egypt
      Ministerstvo zahraničí doporučuje českým občanům, aby nejezdili do Egypta - ani do resortů u Rudého moře. Turisté, kteří tam už jsou, nemají opouštět hotelové areály. V Egyptě je v současnosti asi 5 000 českých turistů. Cestovní kanceláře ruší zájezdy.
      05:27
      Rušení zájezdů
        V souvislosti s varováním Ministerstva zahraničí ruší české cestovky zájezdy do Egypta. Dva tisíce lidí, kteří měli odletět tento víkend, tak buď stráví dovolenou jinde, nebo - pokud se situace uklidní - odletí v jiném termínu.
        08:19
        Rozpouštění sněmovny
          Předčasné volby by se mohly konat 25. a 26. října - termín oznámil prezident Zeman. Stávající poslanci dnes schválili poslední dva zákony.
          14:16
          Konec výpovědi Davida Ratha
            První část procesu s Davidem Rathem skončila. Završila ho poslancova výpověď, která s přestávkami trvala téměř deset hodin. Sám Rath veškerá obvinění odmítl a označil se za oběť.
            18:26
            Oblast 51
              Svět se dozvídá více o jednom z nejtajnějších míst na zeměkouli. Americká vláda přiznala existenci takzvané Oblasti 51, kde se podle konspiračních teorií ukrývaly mimozemské létající talíře a kde se pohřbívali ufoni.
              21:40
              Další zákonná opatření
                Ministři Ruskonovy vlády sepsali své hlavní priority, které chtějí poprvé v historii prosadit po rozpuštění sněmovny bez poslanců - pomocí zákonných opatření Senátu.
                24:03
                ND bez Richarda Krajča
                  Sezona v Národním divadle začne podle plánu. Šéfovi činohry se podařilo přesvědčit většinu herců, aby stáhli výpověď, kterou podali kvůli přechodnému odvolání ředitele první scény Jana Buriana.
                  25:53
                  Obvinění z nehody v Lopeníku
                    Za loňskou tragickou nehodu při rallye v Lopeníku na Slovácku, kdy zemřely čtyři mladé dívky, kriminalisté obvinili traťového komisaře.
                    26:09
                    Rozmarné počasí
                      Nadcházející víkend bude podle meteorologů opět tropický - teploty překonají třicítku. Ochlazuje se naopak v noci - na Šumavě bylo ráno dokonce pod nulou.
                      27:52
                      Zmenšování obchodů
                        Nachodit tisíce kroků a projít obrovskou prodejnou o rozloze několika tisíc metrů čtverečních - nakupování, které je pro české zákazníky stále méně atraktivní. Obchodníci proto sáhli k novému trendu - ke zmenšování prodejen.
                        29:47
                        Čínské padělky
                          O miliardy korun přicházejí čeští podnikatelé kvůli čínským padělkům. Ať už jde o oblečení, elektroniku nebo třeba motorky. Původ v Číně má podle celníků 70 % všech nelegálních kopií.
                          33:13
                          Marný boj s padělky
                            Ochranné známky jsou podle celníků tou nejlepší možnou obranou. Minimálně kvůli vyjednávací pozici. Optikou podnikatelů – dobrý základ, v reálu ale nestačí.
                            35:33
                            Tresty v kauze metanol
                              První tresty vězení v kauze metanol. Ostravský krajský soud poslal na osm let za mříže dva distributory otrávené vodky z Karvinska. Mají na svědomí smrt jednoho člověka a zdravotní komplikace u dalších lidí.
                              37:29
                              Ďáblův advokát po smrti
                                V 88 letech zemřel francouzský právník Jacques Verges, přezdívaný ďáblův advokát. Proslavil se jako obhájce tyranů a teroristů, před soudem zastupoval bývalé nacisty, diktátory, ale taky prostitutky nebo chudé děti ulice.
                                39:43
                                Duhová Praha
                                  V Praze zítra karnevalovým průvodem vyvrcholí týden Prague Pride věnovaný sexuálním menšinám. Do české metropole se kvůli němu sjelo až 50 tisíc lidí. A protože část z nich je ze zahraničí, radost mají především hoteliéři a provozovatelé barů.
                                  42:02
                                  Objev na Šumavě
                                    V oblasti šumavské Modravy našli archeologové zbytky pravěkých nástrojů. Potvrdili tak, že Šumavou procházeli lidé už ve střední době kamenné. V nadmořské výšce přes tisíc metrů jde o nejvýše položené osídlení, staré deset tisíc let.
                                    43:29
                                    Belgické pero, německý meč
                                      Letos je to 70 let, co si Bruselané udělali legraci z nacistických okupantů. Belgičtí odbojáři rozšířili falešné vydání novin, které jinak podléhaly německé cenzuře. V něm parodovali Třetí říši.
                                      45:43
                                      Dárek k maturitě rozhodl o životní profesi
                                        Zdena Nováková dostala za maturitu to, co chtěla. Krávu. Dnes jich má na farmě v Markvarticích na Děčínsku spolu s býky a telaty čtyři sta.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž44 minut
                                        Další díl
                                        17. srpna 2013

                                        Přehled dílů

                                        8287 dostupných
                                        Stopáž54 minut

                                        2. července

                                        Spor o změny v rozpočtovém určení daní — Pře o miliardy z daní pro samosprávy — Hospodaření samospráv v 1. čtvrtletí 2024 — Koaliční lídři o vládních prioritách — Viktor Orbán na Ukrajině — Odminování Mykolajivské oblasti — Smrtící tlačenice v Indii — Šíření žloutenky typu A — Nezaměstnanost v květnu 2024 — Francie před 2. kolem voleb — Nová nizozemská vláda — Pátý den filmového festivalu v Karlových Varech — Vlny režiséra Jiřího Mádla — Vlny režiséra Jiřího Mádla — Světýlka o rodinném dramatu — Kontrola zpravodajských služeb — Vývoj cen komodit — Předání velení v Lešti — Teplý červen v Praze i celém Česku — Komplikace na pražském letišti — Nálety komárů v Česku — Index aktivity komárů — Nemoci přenášené komáry — Kauza galeristy Jana Třeštíka — Stahování IDF z Chán Júnisu — Odvody ultraortodoxních Židů — Škody po bouřkách — Nová velvyslanci u prezidenta — Drony pro Ukrajinu — Obvinění za pád rozhledny v Markvarticích — Nález vzácné houby — Krádeže během všesokolského sletu — Setkání premiérů Česka a Saska — Hurikán Beryl — Nový přírůstek ohroženého luskouna

                                        2. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž54 minut

                                        2. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        2. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        1. července

                                        České priority před summitem NATO — Schůzka nejvyšších ústavních činitelů před summitem NATO — Průzkum o válce na Ukrajině a konfliktu v Pásmu Gazy — Francie po volbách — Strategie před 2. kolem voleb ve Francii — Nová stavební pravidla — RTVS se mění na STVR — Soud o imunitě Donalda Trumpa — Úroda ovoce v ČR — Zvýšení příspěvku na péči o děti a dospělé — Premiéra dokumentu o Ivě Janžurové — Ceny Filmové nadace — Rozpočet v půlce roku — Střelba u D35 — Rok od zavření tří set pošt — Nová výše státního příspěvku na penzijní spoření — Cvičný zásah IZS ve sněmovně — Bleskové povodně na východě republiky — Velká voda na Moravě — Stoletá voda ve Fryštáku — Obec vyplavená dvakrát v jednom týdnu — E-občanka platí na dalších stovkách míst — Nouzové přistání v Brazílii — Strategické investice v Česku — Španělské velení mnohonárodního bojového uskupení NATO — Maďarské předsednictví EU — Dění na Ukrajině — Pomoc českých firem napadené Ukrajině — Výpadek webů finanční správy — Sklizeň česneku — Nová pravidla pro dárcovství krve — Steve Bannon do vězení — Honkong 27 let pod čínskou správou — Robot s úsměvem — Prsteny Petra Voka a Kateřiny z Ludanic — Měsíc autorského čtení

                                        1. 7. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        1. července

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        1. 7. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        30. června

                                        Nový stavební zákon — Žádosti o stavební povolení — Poplatky za stavební povolení — Digitalizace stavebního řízení — Předčasné volby ve Francii — Francouzi volí nový parlament — Prezident bude jednat s Jurečkou o revizi sociálních dávek — Energetická chudoba v Česku — Železniční úseky s povinným ETCS od 1. 8. — Karlovarský festival přivítal režiséra Stevena Soderbergha — Uvedení filmu Mr. Kneff — Nová frakce europarlamentu — Volební model — Zelené autobusy na Šumavě — Hasiči posilují protipožární hlídky — Česko zasáhly bouřky — Bouřky na Přerovsku — Nedostatek řemeslníků v Česku — Všesokolský slet — Začal všesokolský slet — Program sletového týdne — Sokol v proměnách času — Nebezpečné železniční přejezdy — Pieta v Kobyliské střelnici — Přísnější zdanění pro prodej investičních bytů a domů — Ruský útok na Ukrajinu — Česká mise v Sýrii — Sdílení elektřiny se posouvá — Konec medvědů na hradech a zámcích — Omezení vjezdu ve Varšavě — Začala Šrámkova Sobotka — Opravy katedrály svatého Víta v Praze

                                        30. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        30. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        30. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        29. června

                                        Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hořící fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                        29. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        29. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        29. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        28. června

                                        Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                        28. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        28. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        28. 6. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám