45 minut

5. května 2013

Část: Proces s německou neonacistkou

Obsah dílu

Headlines — Důkazy o autorství novoroční amnestie — 68. výročí od Pražského povstání — Budoucnost odstupujícího šéfa protikorupční policie — Výbuch v syrském Damašku — Nevyhovující podmínky v karvinské ubytovně — Sexuální skandál ve Velké Británii — Nové české památky na seznamu UNESCO? — Revoluce v elektronice z rukou českých vědců — Spory o povinnostech NKÚ — Poslední klapka seriálu Vyprávěj — Hodnocení českých hotelů — Revoluční plány plastického chirurga Bohdana Pomahače — Znovuobjevené Slovensko — Do Středomoří s all inclusive — Jeden z největších českých projektů na revitalizaci sídlišť může mít problémy — Proces s německou neonacistkou — Záchrana památkově chráněné restaurace v Pustevnách — Film o robotickém dědečkovi

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Důkazy o autorství novoroční amnestie
      Bývalý hradní poradce Pavel Hasenkopf předal kanceláři prezidenta Miloše Zemana důkazy o autorství amnestie. Pokud hlava státu tvůrce nezveřejní, je Hasenkopf odhodlán jeho jméno veřejně oznámit.
      08:05
      68. výročí od Pražského povstání
        Před 68 lety 5. 5. 1945 začalo v Praze povstání proti nacistům. Vyvrcholil tak celonárodní odpor, který začal už 1. května povstáním v moravském Přerově.
        09:45
        Budoucnost odstupujícího šéfa protikorupční policie
          Policejní prezident Martin Červíček chce, aby odstupující šéf protikorupční policie Tomáš Martinec v budoucnu působil na Policejním prezidiu ČR.
          12:15
          Výbuch v syrském Damašku
            V syrském Damašku došlo v noci na dnešek k silnému výbuchu. Podle státní televize zaútočily izraelské stíhačky na vojenský výzkumný komplex na předměstí. Ani opozice nemá jasno.
            14:24
            Nevyhovující podmínky v karvinské ubytovně
              Na Českou televizi se obrátila žena, která se už přes dva měsíce nemá přístup do koupelny a spolu s desítkami dalších lidí se myje a pere v dřezu. Kontrola hygieniky závažné nedostatky v ubytovně potvrdila.
              16:25
              Sexuální skandál ve Velké Británii
                Policie zadržela a zatím propustila na kauci místopředsedu dolní komory britského parlamentu. Nigel Evans čelí obvinění ze znásilnění. Je to za poslední měsíc další v řadě sexuálních skandálů známých britských osobností.
                18:13
                Nové české památky na seznamu UNESCO?
                  Česko má po deseti letech neúspěchů podle odborníků reálnou šanci dostat na seznam světového dědictví UNESCO nové památky. Konkrétně jde o historické doly v Krušných horách.
                  19:46
                  Revoluce v elektronice z rukou českých vědců
                    Objev, který slibuje revoluci v elektronice, udělala skupina českých fyziků. Prvenství ve výzkumu uznal i prestižní vědecký časopis Nature. Popsaný princip směřuje k razantnímu zrychlení veškeré elektroniky.
                    21:56
                    Spory o povinnostech NKÚ
                      Poslední návrh vicepremiérky Karolíny Peake a poslance Stanislava Polčáka sice pravomoci NKÚ rozšiřuje, v případě obcí ale jen omezeně. Podle prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu by ale takové prověřování bylo bezzubé.
                      24:22
                      Poslední klapka seriálu Vyprávěj
                        Jeden z nejoblíbenějších televizních příběhů současnosti po čtyřech letech končí - tento týden se natáčejí poslední epizody seriálu Vyprávěj.
                        26:07
                        Hodnocení českých hotelů
                          Vybraná ubytovací zařízení v příštím roce navštíví tajní inspektoři – a na základě jejich informací vznikne nový systém hodnocení. Za projekt chce stát utratit 150 milionů korun z veřejných prostředků.
                          28:11
                          Revoluční plány plastického chirurga Bohdana Pomahače
                            Nově se chce Bohdan Pomahač pokusit nahradit protézu skutečnou nohou - opět od mrtvých dárců.
                            31:08
                            Znovuobjevené Slovensko
                              Češi znovu začínají objevovat Slovensko, a to jak pro zimní, tak i letní dovolenou. Zájem o něj po letech rychle stoupá.
                              34:09
                              Do Středomoří s all inclusive
                                Zatímco na Slovensko Češi jezdí hlavně na kola, do hor a termálních lázní, ve Středomoří je přitahuje oproti tomu pláž a neomezené množství předem zaplaceného jídla.
                                36:31
                                Jeden z největších českých projektů na revitalizaci sídlišť může mít problémy
                                  V Českých Budějovicích žádají někteří místní zastavení prací. Nelíbí se jim, že největší sídliště Máj se nemění v obří park, jak radnice slibovala, ale naopak z něj mizí stromy. Některá místa jsou navíc pro chodce nebezpečná.
                                  38:07
                                  Proces s německou neonacistkou
                                    V německých očích proces století začne už za několik hodin v Mnichově. Před soud předstoupí neonacistka Beate Zchäpeová. Spolu se dvěma komplici měla z rasových důvodů chladnokrevně zavraždit deset lidí.
                                    40:34
                                    Záchrana památkově chráněné restaurace v Pustevnách
                                      Památkově chráněnou restauraci Libušín na beskydských Pustevnách se podařilo na poslední chvíli zachránit. Po letošní zimě hrozilo vzácné stavbě zřícení.
                                      42:22
                                      Film o robotickém dědečkovi
                                        Student Jakub Kouřil si vymyslel bizarní příběh osamělé babičky, která si pro zpestření svých dnů objedná poštou mechanického dědečka. Stačí ho jen složit, otočit klíčkem a má doma partnera. A nejen partnera. Robot dokonce funguje i jako uklízečka.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž49 minut
                                        Další díl
                                        6. května 2013

                                        Přehled dílů

                                        8283 dostupných
                                        Stopáž50 minut

                                        30. června

                                        Headlines — Nový stavební zákon — Žádosti o stavební povolení — Poplatky za stavební povolení — Digitalizace stavebního řízení — Předčasné volby ve Francii — Francouzi volí nový parlament — Prezident bude jednat s Jurečkou o revizi sociálních dávek — Energetická chudoba v Česku — Železniční úseky s povinným ETCS od 1. 8. — Karlovarský festival přivítal režiséra Stevena Soderbergha — Uvedení filmu Mr. Kneff — Nová frakce europarlamentu — Volební model — Zelené autobusy na Šumavě — Hasiči posilují protipožární hlídky — Česko zasáhly bouřky — Bouřky na Přerovsku — Nedostatek řemeslníků v Česku — Všesokolský slet — Začal všesokolský slet — Program sletového týdne — Sokol v proměnách času — Nebezpečné železniční přejezdy — Pieta v Kobyliské střelnici — Přísnější zdanění pro prodej investičních bytů a domů — Ruský útok na Ukrajinu — Česká mise v Sýrii — Sdílení elektřiny se posouvá — Konec medvědů na hradech a zámcích — Omezení vjezdu ve Varšavě — Začala Šrámkova Sobotka — Opravy katedrály svatého Víta v Praze

                                        30. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        30. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        30. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž50 minut

                                        29. června

                                        Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hořící fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                        29. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž50 minut

                                        29. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        29. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        28. června

                                        Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                        28. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        28. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        28. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        27. června

                                        ČNB snížila sazbu na 4,75 % — Nižší úrokové sazby — Guvernér ČNB k současným sazbám — České automobilky a dodavatelé v r. 2023 — Unijní summit v Bruselu — Summit EU — V počernické škole se zřítil strop — Náhradní mzdy pro zaměstnance Liberty — Debata Bidena s Trumpem — Areál Vincentinum opět patří státu — Karlovy Vary ožívají — Policie prohledává pražský byt Bystroně z AfD — Ostrava bude mít nejvyšší mrakodrap — Následky bouřek na Olomoucku — Předpověď počasí — Prázdninový provoz na D1 — Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou — Policejní kontroly autobusů — Návrhy na státní vyznamenání — Vycházení domácností s příjmem — Český rychlík narazil na Slovensku do autobusu — Hrozba války mezi Izraelem a Hizballáhem — Den památky obětí komunistického režimu — Stavební úřady jsou zavalené žádostmi — Předvolební kampaň v Británii — ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu — Pokus o převrat v Bolívii — Ve Strážnici začíná Mezinárodní folklorní festival — Zařízení pro návrat a zničení ISS — Turistická sezona v Českém Krumlově — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                                        27. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        27. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        27. 6. 2024 na ČT24
                                        Stopáž55 minut

                                        26. června

                                        Nový slovenský prezident v ČR — Pellegrini jednal s Pavlem i Fialou — Návštěva slovenského prezidenta v ČR — Vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické fakultě — Výměna zajatců mezi Ukrajinou a Ruskem — Rozhodující zápas české reprezentace na EURO — Sledovanost fotbalových zápasů — Výměna v čele NATO — Návrh na další vzdělávání soudců — Začínají Shakespearovské slavnosti — Návrh na omezní vlivu laických soudců — Pieta na Ďáblickém hřbitově — Investice Volkswagenu do společnosti Rivian — Příprava horských středisek na turistickou sezonu — Do vedení fakulty VŠE se možná vrátí Miroslav Ševčík — Oprava záchytného plotu nad Hřenskem — Regulace prodeje pyrotechniky — Regulace v evropských zemích — Místa ve školách — Přihlášky na střední školy — Nový místopředseda sněmovny — Předvolební debata ve Francii — Julian Assange je na svobodě — Ochrana lidí s mentálním hendikepem nebo autismem — Žně letos začaly dříve — Obnova přírodní krajiny — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Americký novinář vězněný v Rusku — Protesty proti vyšším daním v Keni — Monitoring rostlin v rybníku pomocí dronu — NSS řeší stížnost na evropské volby — Koncert České filharmonie

                                        26. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž55 minut

                                        26. června

                                        Znakový jazyk a skryté titulky

                                        26. 6. 2024 na ČT24

                                        Události na sociálních sítích

                                        Napište nám