46 minut

27. dubna 2013

Část: ODS a spor o velvyslance

Obsah dílu

Headlines — Hrad oznámil autory lednové amnestie — ODS a spor o velvyslance — Google vs. Čína — Nový typ leteckého radaru v Česku — Krize slovenské pravice — ČSTV jako Česká unie sportu — Lipan se vrací do Vltavy — Češi a biopotraviny — Brigády: moc zájemců, málo míst — Parníky kulturní památkou? — Ženy a typicky mužská povolání — Poslední nedokončený úsek dálnice D8 mezi Ústí nad Labem a Lovosicemi se na pár hodin otevřel – lidé si ho mohli projít pěšky. — Tři roky od ropné katastrofy — Replika legionářského vlaku — Cimrmanův nový objev: výtah

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv
    00:37
    Hrad oznámil autory lednové amnestie
      Novoroční amnestii Václava Klause prý napsali tři jeho spolupracovníci - tehdejší šéf politického odboru Pražského hradu Ladislav Jakl, vicekancléř Petr Hájek a právník Pavel Hasenkopf.
      07:36
      ODS a spor o velvyslance
        Občanští demokraté se ve sporu o nové velvyslance postavili za ministra zahraničí Karla Schwarzenberga a varovali před poloprezidentským systémem.
        10:10
        Google vs. Čína
          Peking se ostře ohradil proti nové knize zakladatele internetového vyhledávače Google Erica Schmidta. Ten v ní Čínu označuje za největší světovou počítačovou hrozbu, která nerespektuje pravidla a tím získává náskok před ostatními.
          14:48
          Nový typ leteckého radaru v Česku
            Po Věře a Tamaře má Česko další, nový typ leteckého radaru. Všechny pocházejí z Pardubic - ten poslední odhalí letadla jen díky odraženým vlnám obyčejného rozhlasového vysílání.
            16:30
            Krize slovenské pravice
              Pravice na Slovensku zůstává rozhádaná. Sociální demokracie sestavila jednobarevnou vládu a pravice plánovala spolupráci a tvrdou opoziční politiku. Spory ale nezmizely a premiér Fico jako by o opozici ani nevěděl.
              20:15
              ČSTV jako Česká unie sportu
                Největší sportovní organizace - Český svaz tělesné výchovy - změnila logo i název.
                24:16
                Lipan se vrací do Vltavy
                  Sto tisíc mladých lipanů postupně vysadí jihočeští rybáři do pstruhových revírů. Rybu v minulosti zdecimovala populace kormorána, teď už ale proti němu mohou rybáři zasahovat.
                  25:58
                  Češi a biopotraviny
                    Jeden kilogram kuřete - v obchodě může stát 50 korun, ale taky 200 - když se jedná o bio. Právě vysoká cena biovýrobků často od nákupu odrazuje.
                    28:07
                    Brigády: moc zájemců, málo míst
                      Začít hledat brigádu v dubnu je nejvyšší čas. To platilo podle agentur dřív. Teď mají ale objednávky z firem jen na pár dní dopředu. Podle personalistů se už nestačí spoléhat jen na agentury
                      33:25
                      Parníky kulturní památkou?
                        Jediné dva funkční parníky v Česku - Vltava a Vyšehrad - by se mohly stát kulturními památkami. Jejich stav začala zkoumat komise Ministerstva kultury.
                        35:03
                        Ženy a typicky mužská povolání
                          Ženy jako automechaničky nebo traktoristky - to není slogan z dob socialismu. V Německu se ho do života snaží uvést tzv. Den dívek.
                          37:31
                          Poslední nedokončený úsek dálnice D8 mezi Ústí nad Labem a Lovosicemi se na pár hodin otevřel – lidé si ho mohli projít pěšky.
                            D8 patří k nejsledovanějším stavbám v zemi. Kvůli sporům s ekology se její dostavba opakovaně zastavila.
                            39:14
                            Tři roky od ropné katastrofy
                              Před třemi lety postihla Mexický záliv jedna z největších ropných katastrof v historii. Vytékající ropu se dlouho nedařilo zastavit. Skvrna na hladině dosáhla rozměrů několikrát větších, než je rozloha Česka.
                              40:26
                              Replika legionářského vlaku
                                Na kolejích se objeví unikátní kopie vlaku, který za první světové války používali českoslovenští legionáři v Rusku.
                                42:10
                                Cimrmanův nový objev: výtah
                                  Objevy fiktivního geniálního českého vynálezce Járy Cimrmana pokračují. Na nové výstavě v pražském paláci YMCA představili cimrmanologové jeho další vynález - funkční model výtahu.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž45 minut
                                  Další díl
                                  28. dubna 2013

                                  Přehled dílů

                                  8281 dostupných
                                  Stopáž50 minut

                                  29. června

                                  Headlines — Bezpečnostním sborům chybí peníze — Věznicím docházejí peníze — Jak získat a udržet zaměstnance Vězeňské služby — Ruský útok na Dnipro — Volby ve Francii — Hoří fotovoltaika — Odpůrci Alternativy pro Německo v Essenu — Zvrat v kauze Panama Papers — Den pozemního vojska Bahna — Viggo Mortensen na karlovarském festivalu — Stíny horkého léta se vrátily do Varů — Změna jednacího řádu ve sněmovně — Zastávky pouze na znamení — Folklórní festival ve Strážnici — Všesokolský slet — Následky bleskových povodní — Turistická sezóna je v plném proudu — V Českém Švýcarsku začala turistická sezona — Zpožděné lety — Letní hudební festivaly — Sbírka žáků na výzkum genetické choroby — Írán volí nového prezidenta — Výročí bitvy u Hradce Králové — Vrcholí festival Leoše Janáčka — Cla na čínské elektromobily — Lhůta pro přezkoumání vazby — Začala přeměna horní části Václaváku — Hudební festival Mighty Sounds

                                  29. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  29. června

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  29. 6. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  28. června

                                  Headlines — Růst minimální mzdy — Poslanci zrušili zaručené mzdy v soukromém sektoru — Zaručená mzda — Výsledky summitu v Bruselu — Bezpečnostní dohoda s Ukrajinou — Počet obyvatel Česka — Obžaloba v kauze Dozimetr — Biden a Trump se střetli v první předvolební debatě — Televizní debata Biden versus Trump — Den ozbrojených sil na pražském Vítkově — Oběti po nehodě vlaku s autobusem — Prezidentské volby v Íránu — Audiokniha Elity — Výstavba LNG terminálu Stade — Kampaň ve Francii vrcholí — Růst HDP — Žadatelé o doklady stojí na úřadech fronty — Jourová končí v ANO — Přívalové povodně na Přerovsku — Škody po povodních — Začíná karlovarský filmový festival — Zahraniční hvězdy na KVIFF — Unikátní expozice fotografií významných hostů — Rozhovor s Viggem Mortensenem — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Žáci a studenti dostali vysvědčení — Zřícení stropu v Horních Počernicích — Voda zatopí další hnědouhelný lom — Na Ukrajině klesá kvůli válce porodnost — Pronájem zemědělské půdy podraží — Ševčík bude proděkanem pro ekonomiku — Rohlik Group získal čtyři miliardy Kč — Začala stavba posledního úseku jihočeské D3 — Výstava o koních a jezdectví ve Versailles

                                  28. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  28. června

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  28. 6. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  27. června

                                  ČNB snížila sazbu na 4,75 % — Nižší úrokové sazby — Guvernér ČNB k současným sazbám — České automobilky a dodavatelé v r. 2023 — Unijní summit v Bruselu — Summit EU — V počernické škole se zřítil strop — Náhradní mzdy pro zaměstnance Liberty — Debata Bidena s Trumpem — Areál Vincentinum opět patří státu — Karlovy Vary ožívají — Policie prohledává pražský byt Bystroně z AfD — Ostrava bude mít nejvyšší mrakodrap — Následky bouřek na Olomoucku — Předpověď počasí — Prázdninový provoz na D1 — Nejoblíbenější destinace pro letní dovolenou — Policejní kontroly autobusů — Návrhy na státní vyznamenání — Vycházení domácností s příjmem — Český rychlík narazil na Slovensku do autobusu — Hrozba války mezi Izraelem a Hizballáhem — Den památky obětí komunistického režimu — Stavební úřady jsou zavalené žádostmi — Předvolební kampaň v Británii — ANO zakládá novou frakci v Evropském parlamentu — Pokus o převrat v Bolívii — Ve Strážnici začíná Mezinárodní folklorní festival — Zařízení pro návrat a zničení ISS — Turistická sezona v Českém Krumlově — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                                  27. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  27. června

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  27. 6. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  26. června

                                  Nový slovenský prezident v ČR — Pellegrini jednal s Pavlem i Fialou — Návštěva slovenského prezidenta v ČR — Vyšetřovací komise ke střelbě na Filozofické fakultě — Výměna zajatců mezi Ukrajinou a Ruskem — Rozhodující zápas české reprezentace na EURO — Sledovanost fotbalových zápasů — Výměna v čele NATO — Návrh na další vzdělávání soudců — Začínají Shakespearovské slavnosti — Návrh na omezní vlivu laických soudců — Pieta na Ďáblickém hřbitově — Investice Volkswagenu do společnosti Rivian — Příprava horských středisek na turistickou sezonu — Do vedení fakulty VŠE se možná vrátí Miroslav Ševčík — Oprava záchytného plotu nad Hřenskem — Regulace prodeje pyrotechniky — Regulace v evropských zemích — Místa ve školách — Přihlášky na střední školy — Nový místopředseda sněmovny — Předvolební debata ve Francii — Julian Assange je na svobodě — Ochrana lidí s mentálním hendikepem nebo autismem — Žně letos začaly dříve — Obnova přírodní krajiny — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Americký novinář vězněný v Rusku — Protesty proti vyšším daním v Keni — Monitoring rostlin v rybníku pomocí dronu — NSS řeší stížnost na evropské volby — Koncert České filharmonie

                                  26. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  26. června

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  26. 6. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  25. června

                                  Jednání tripartity o platech — Požadavky odborů a zaměstnavatelů — Julian Asange míří ke svobodě — Kauza kolem dokumentů WikiLeaks — Jednání prezidenta s Fialou a Babišem — Trasa vysokorychlostní tratě přes Ústecký kraj — Boje v Pásmu Gazy — Vojenská služba ortodoxních židů — Spuštění systému elektronických vězeňských náramků — Představení Jiřího Kyliána v Národním divadle — Dodávky munice Ukrajině — Přístupové rozhovory Ukrajiny s EU — Rusko omezí přístup k médiím z EU — Mezinárodní zatykač na ruské prominenty — Jednání poslanecké sněmovny — Náročná operace těžce zraněného muže — Úspěch českých potápěčů — Výbuch domu na Náchodsku — Nejužší ulička v Praze — Změny v penzijním spoření — Jak si lidé spoří na penzi — Vedení nové Evropské komise — Kompletní Ústavní soud — Zákaz vstupu do lesů na Blanensku — Nepokoje v Nairobi — Předvolební kampaň ve Francii — Požár v jihokorejské továrně — Modernizace vodárenské infrastruktury — Pokus o loupež v klenotnictví — Spory o kasino v Chřáštaněch — Kemp Radava na Písecku — Ministr Lipavský v Turecku — Vzorky z odvrácené strany Měsíce — Dobrovolnici v ČR

                                  25. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  25. června

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  25. 6. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám