46 minut

10. března 2013

Část: Skončil cestovatelský veletrh

Obsah dílu

Spolupracovníci nového prezidenta — Mimopražská sídla prezidenta a jeho kancléře — Nové sídlo prezidenta — Referendum o Falklandy — Smrt Luboše Měkoty — ČSSD odmítá vznik národní rozpočtové rady — Čína odmítá, že by stála za útoky hackerů — Spor o cenu potravin v ČR — Předražené telefonování z věznic — Odklad nástupu do školy se rodičům prodražuje. — Co čeká novou první dámu — Pohled na naše první dámy — Skončil cestovatelský veletrh — On-line přenosy z jednání zastupitelstev — 70 let od bitvy u Sokolova — Komiksová výstava o svatém Václavu

Části dílu

00:39
Spolupracovníci nového prezidenta
    Miloš Zeman oznámil, kdo budou jeho nejbližší spolupracovníci. Nový prezident odkryl plány a oznámil svá první rozhodnutí.
    03:51
    Mimopražská sídla prezidenta a jeho kancléře
      Prezident a jeho kancléř se teď do svých oblíbených míst budou vracet jen o dovolených a některých víkendech. Jak vypadají jejich venkovská sídla?
      05:32
      Nové sídlo prezidenta
        Miloš Zeman bude stejně jako jeho předchůdce Václav Klaus bydlet s rodinou v Lumbeho vile u Jeleního příkopu poblíž Pražského hradu.
        07:40
        Referendum o Falklandy
          Obyvatelé Falklandských ostrovů v referendu rozhodují, jestli zůstanou britským zámořským územím. Očekává se drtivé ano. Otázkou je účast a to, jestli hlasování oslabí vliv Argentiny, která si na souostroví dělá dlouhodobé nároky.
          10:00
          Smrt Luboše Měkoty
            Zemřel Luboš Měkota - jedna z hlavních postav kauzy Mostecké uhelné společnosti. Pětapadesátiletému manažerovi selhalo srdce při golfu.
            12:45
            ČSSD odmítá vznik národní rozpočtové rady
              ČSSD odmítá vznik Národní rozpočtové rady. Ta má kontrolovat, jak stát šetří. Podle koalice tak ČSSD brání přijetí chystané finanční ústavy.
              15:26
              Čína odmítá, že by stála za útoky hackerů
                Čína odmítla, že její armáda stojí za nedávnými rozsáhlými útoky hackerů na počítače ve Spojených státech. Za strůjce ji označila firma sledující bezpečí v kyberprostoru.
                18:05
                Spor o cenu potravin v ČR
                  Zatímco majitel zemědělsko-chemického impéria Agrofert Andrej Babiš považuje tuzemské výdaje za jedny z nejnižších v Evropě - předseda Věcí veřejných Vít Bárta tvrdí opak.
                  23:26
                  Předražené telefonování z věznic
                    Telefonování stojí vězně třikrát víc než lidi na svobodě. Spornou exkluzivní smlouvu obstarává Telefónica O2.Pilotní provoz systému, který může být levnější, ale Vězeňská služba ČR zmrazila.
                    27:22
                    Odklad nástupu do školy se rodičům prodražuje.
                      Poslat dítě do školy o rok později se rodičům prodraží. Od ledna totiž musí za tento rok navíc ve školce platit školné a to se pohybuje ve stovkách korun měsíčně. Ministerstvo školství si od toho slibuje, že se sníží počet zbytečných odkladů.
                      29:05
                      Co čeká novou první dámu
                        Ivana Zemanová se po boku nového prezidenta proměnila v Češku číslo jedna. Status první dámy nevymezuje žádné jasné povinnosti; v Česku záleží jen na manželce, jakých aktivit se ujme.
                        31:27
                        Pohled na naše první dámy
                          Fenomén první dámy. Některé skrze své muže zasahovaly do chodu země - jiné zůstaly spíš v pozadí. Lidé vždy bedlivě sledovali, jak se chovají a co mají na sobě.
                          36:14
                          Skončil cestovatelský veletrh
                            Celý svět na půl kilometru čtverečním - v Berlíně právě skončil vůbec největší cestovatelský veletrh. O pozornost turistů se letos ucházelo 187 zemí.
                            38:13
                            On-line přenosy z jednání zastupitelstev
                              Z internetu postupně mizí přenosy z jednání zastupitelstev. Radnice argumentují malým zájmem diváků a vysokými náklady. Nově s vysíláním skončilo například Uherské Hradiště.
                              40:29
                              70 let od bitvy u Sokolova
                                Česká armáda si připomene 70. výročí bitvy u Sokolova. Šlo o první nasazení samostatné československé bojové jednotky na východní frontě.
                                42:42
                                Komiksová výstava o svatém Václavu
                                  Národní knihovna oživuje legendu o svatém Václavu výstavou, která vznikla zvětšením převážně knižních iluminací. Příběh tak zpracováním připomíná komiks.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž49 minut
                                  Další díl
                                  11. března 2013

                                  Přehled dílů

                                  8313 dostupných
                                  Stopáž54 minut

                                  15. července

                                  Headlines — Útok na Donalda Trumpa — Vyšetřování útoku — Na místě útoku sobotního atentátu — Šance na znovuzvolení Donalda Trumpa — Nominační sjezd — Sjezd republikánské strany — Vyšetřování atentátu na Donalda Trumpa — Chyby tajné služby — Státní podpora na penzijní spoření — Možnosti penzijního spoření — Vzdání se mandátu — ÚS vyhověl stížnosti disidenta Wonky — Trestní novela na Slovensku — Videohry jako umělecká forma — Návrh na zavedení tzv. klouzavého mandátu — NKÚ o zrušení EET — Počasí zpomalilo žně — Případ vraždy ve Slopném — Škody po bouřkách — Jak nahlásit škodu — Štěnovice po deštích — Škody po bouřkách v lesích — Dražba aut i jízdních kol — Náhradní mzda pro pracovníky Liberty — Čínská ekonomika — Kaja Kallasová podala demisi — Padla překážka při dostavbě D11 — Trest za vraždu na nádraží v Hradci Králové — Československá stopa v Projektu Manhattan — Evakuační šestikolky pro Ukrajinu — Oprava mostů v Týně nad Vltavou — Olympijský oheň v Paříži — Olympijský festival v Mostě — Dotace na likvidaci černých skládek

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  15. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž50 minut

                                  14. července

                                  Atentát na Donalda Trumpa — Trump je lehce zraněn, útočník mrtvý — Americký prezident Biden odsoudil politické násilí — Střelba na předvolební mítinku Trumpa v Pensylvánii — Vyšetřování střelby a rekce amerických politiků — Otázky kolem postupu ochranné služby — Kroky prezidenta Bidena a reakce světových politiků — Policie identifikovala střelce — Atentáty na americké prezidenty a osobnosti — Reakce českých politiků — Vliv atentátu na prezidentskou kampaň — Fotografie z mítinku — Přípravy státního rozpočtu na příští rok — Spory v koalici kvůli snižování schodku — Jednání o příměří v Gaze — Problémy se ztracenými a zapomenutými kufry — Následky lijáků — Platy ve veřejné sféře — Agresor v zahrádkářské kolonii v Přerově — Objasněnost trestných činů — Problémy s viděním na dálku — Krátkozrakost — Vražda v Německu — Končí fotbalové EURO — Projekt létající vnučka — Nový zdroj energie ve Vraňanech u Mělníka — Vory na Šumavě — Zemřela herečka Shannen Doherty — Přípravy olympijských her v Paříži — Plíseň na plodinách — Sledovanost ženského finále Wimbledonu — Příběh herečky Judy Garlandové ve Studiu Dva

                                  14. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  14. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž51 minut

                                  13. července

                                  Přesčasy v nemocnicích — Platy lékařů — Odměňování lékařů — Boje v Gaze a jednání o příměří — Úklid po bouřkách — Zranění na festivalu Pohoda na Slovensku — Předpověď počasí na další dny — Kandidatura Joe Bidena na prezidenta — Energetická strategie ČR — Značení potravin — Zemřel americký veterán Thompson — Vila Karla Čapka — Pomoc lidem zvažujícím sebevraždu — Závada na raketě Falcon 9 — Státní ČEPRO rozšiřuje zásobníky na paliva — Cizinci studující češtinu — Osvobození herce Baldwina — Pád dítětě z okna a požár v Darmstadtu — Lepší využití dřeva z českých lesů — Finále ženské dvouhry ve Wimbledonu — Výhra Barbory Krejčíkové — Úpěchy českých žen ve Wimbledonu — Česko stopy na nejslavnějším tenisovém turnaji — Úspěchy českých tenistek na Wimbledonu — Tenisové začátky — Prezident Pavel ve vesmírném středisku NASA — Slučování obcí — Vyšetřování vražd v Británii — Povolební jednání ve Francii — Půjčování lodí — Obnovené kříže na Šumavě — Důchodci z Ukrajiny v ČR — Festival Hrady CZ

                                  13. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž51 minut

                                  13. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  13. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  12. července

                                  Trh s hypotékami — Průměrná sazba hypoték — Ceny bydlení v Evropě — Výsledky summitu NATO — Otázky kolem kandidatury Joe Bidena — Budoucnost kandidatury Bidena na prezidenta — Jednání premiéra s europoslanci — Sesuv půdy v Tatrách — Spor o obchvat Českých Budějovic — Zpoplatněné úseky dálnic — Převzetí rourovny zadlužené Liberty — Hudebni festival v Českém Krumlově — Sociální síť X a pravidla EU — Dohody o vině a trestu — Komise ke střelbě na FF UK — Návštěvnost památek — Dopadení zloděje při činu — Vyšší pokuty za špatné parkování — Škody po bouřkách — Odklízení škod po bouřkách — Aktuální situace — Předpověď počasí — Odpočívky pro kamiony — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Ruský plan vraždy šéfa Rheinmetallu — Znečištěná řeka Bílina — Protesty v Albánii — Stárnoucí populace Japonska — Krušnohoří pět let na seznamu UNESCO — Spolupráce českých a ukrajinských firem — Důvěra v charitativní organizace na Ukrajině — Stavba tramvajové trati na Václavském náměstí — Archeologický průzkum Václavského náměstí

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  12. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  12. 7. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  11. července

                                  Summit NATO — Závěry summitu NATO ve Washingtonu — Jednání NATO s Ukrajinou — Očekávání Ukrajiny od summitu NATO — Jedání o situaci v huti Liberty — Zdražování pohonných hmot — Izraleská ofenziva v Pásmu Gazy — Výbuch v polském dole — Snižování důchodů komunistickým prominentům — Festival Za dveřmi — Využívání datových schránek — Soud s Alecem Baldwinem — Požár katedrály v Rouenu — Řidič ohrožoval bržděním policejní vůz — Následky bouřek — Vytopený letní tábor — Předpověď na další dny — Kontroly vagonů po nehodě v Pardubicích — Úmrtí na železnici — Případ učitelky popírající válečné zločiny na Ukrajině — Financování záchytných stanic — Předvolební kampaň v USA — Legalizace konopí v Německu — Jednání o zvýšení koncesionářských poplatků — Ruský soud zamít odvolání Orlova — Bezpečnost potravin v Číně — Nákup nákladních aut Tatra pro armádu — SPD zahajuje kampaň — Dotované obědy ve školkách — Finanční pomoc pěstitelům ovoce — Bourání chladicích věží v Litvínově — Opomíjená nemoc myasthenia gravis — Masters of Rock

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  11. července

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  11. 7. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám