49 minut

17. ledna 2013

Část: Kde končí léky

Obsah dílu

Headlines — Nejasný osud vlády kvůli amnestii — Reakce politiků k hlasování o nedůvěře vládě — Věznění Češi jsou zpět — Napětí v Alžírsku — Sníh v Česku komplikuje dopravu — 5 let vězení pro Petra Kušnierze — Restaurování lunet Mikoláše Alše — Zlato zpět do Německa — Rodinné problémy premiéra Nečase — Kulminace epidemie chřipky — Kde končí léky — Města řeší kriminalitu vyhoštěním — Pohled do minulosti prezidentských kandidátů — Příprava kampaní prezidentských kandidátů — Švarcsystém proti malým firmám — Dreamlinery: pozastavení provozu — Píseň pro padlé a raněné vojáky — Solidarita sousedů — Sakrální turistika v Česku

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Nejasný osud vlády kvůli amnestii
      Kabinet Petra Nečase už popáté čelí ve sněmovně hlasování o nedůvěře. Tentokrát je důvodem amnestie, hlavně její rozsah a skutečnost, že rozhodnutí prezidenta podepsal i premiér.
      02:35
      Reakce politiků k hlasování o nedůvěře vládě
        Už po páté se v poslanecké sněmovně hlasuje o nedůvěře vládě. A to hlavně kvůli amnestii. Tu totiž spolupodepsal premiér.
        05:58
        Věznění Češi jsou zpět
          Martin Pezlar a Ivan Buchta, kteří byli od září vězněni v Řecku kvůli obvinění ze špionáže, jsou zpátky doma. Jejich nejbližší je po čtyřech měsících odloučení emotivně přivítali na pražském letišti. Vyšetřování dál pokračuje.
          11:21
          Napětí v Alžírsku
            Alžírsko řeší jeden z největších případů mezinárodních únosů za poslední desetiletí. Armáda zaútočila na islamisty, kteří v závodě na zpracování plynu zadrželi na 200 rukojmích.
            14:32
            Sníh v Česku komplikuje dopravu
              Sněží, a tak se bourá. Scénář, který je stejný každý rok, mění se pouze jeho aktéři.
              16:25
              5 let vězení pro Petra Kušnierze
                V jednom z největších případů korupce při čerpání evropských dotací padl pravomocný verdikt. Bývalý šéf dotačního úřadu Severozápad půjde na pět let do vězení.
                18:44
                Restaurování lunet Mikoláše Alše
                  Národní divadlo restauruje lunety Mikoláše Alše z cyklu Má vlast díky finančnímu daru, který mu poskytla mecenáška Dadja Kohlová. Stav maleb je kritický a Národní divadlo shání peníze na jejich opravu už šest let.
                  21:06
                  Zlato zpět do Německa
                    Jeden z největších pokladů světa čeká stěhování. Německé spolková banka stahuje domů své zlaté rezervy.
                    23:06
                    Rodinné problémy premiéra Nečase
                      Premiér Petr Nečas přiznal, že několik měsíců nežije se svou ženou Radkou. Manželé to oznámili ve společném prohlášení, které poslal Úřad vlády. O rozvodu se ale nepíše.
                      24:58
                      Kulminace epidemie chřipky
                        Do šesti fakultních nemocnic uvolní Ministerstvo zdravotnictví 9 tisíc balení léku Tamiflu. Z nich se pak bude distribuovat do dalších zdravotnických zařízení.
                        25:19
                        Kde končí léky
                          Pilulky víc než za miliardu korun vrátili lidé v roce 2011 do lékáren a doktorům, do odpadu vyhodili léky za 400 milionů.
                          27:23
                          Města řeší kriminalitu vyhoštěním
                            Za opakované přestupky zákaz pobytu. Prostituci, krádeže nebo problémy s bezdomovci můžou města nově řešit vyhoštěním obyvatel až na tři měsíce. Umožňuje to novela zákona.
                            31:30
                            Pohled do minulosti prezidentských kandidátů
                              Příslušník šlechtického rodu žijící v Rakousku a pražský ekonom na konci 60. let koketující s reformním komunismem. Před listopadem 1989 se mohli jen těžko potkat, přesto je zjevné, že jejich názory na husákovské Československo příliš nelišily.
                              34:25
                              Příprava kampaní prezidentských kandidátů
                                Za dveřmi kandidátských kanceláří se rodí plány minutu po minutě. Pracují na nich desítky lidí. A další stovky neplacených pomocných sil.
                                37:52
                                Švarcsystém proti malým firmám
                                  Snaha postihovat takzvaný švarcsystém komplikuje fungování malých společností. Hospodářská komora kritizuje tvrdý postup inspektorů při posuzování případů, kdy v rodinné firmě pomáhá někdo z příbuzných.
                                  39:51
                                  Dreamlinery: pozastavení provozu
                                    Nový Boeing 787 Dreamliner nesmí vzlétnout, dokud neodstraní technologické vady. Rozhodly tak letecké úřady v Evropě, Asii a Spojených státech.
                                    42:01
                                    Píseň pro padlé a raněné vojáky
                                      Píseň padlých je název nového videoklipu, který je věnovaný památce zabitých českých vojáků v zahraničních misích. Nechala ho vyrobit nevládní nadace REGI Base.
                                      43:59
                                      Solidarita sousedů
                                        Rekordních 280 tisíc korun. Právě tolik mezi sebou vybrali obyvatelé obce Žilina na Novojičínsku. Peníze shromáždili pro své sousedy. Před třemi měsíci jim shořel dům.
                                        45:43
                                        Sakrální turistika v Česku
                                          V Brně začaly veletrhy cestovního ruchu. Několik stánků ale místo cestovních agentur obsadily církevní instituce.
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          18. ledna 2013

                                          Přehled dílů

                                          8379 dostupných
                                          Stopáž49 minut

                                          17. srpna

                                          Headlines — Zvyšování důchodového věku — Věk odchodu do důchodu — Změna výpočtu nových důchodů — Válka na Ukrajině — Ostřelování Pásma Gazy — Silné bouřky v Česku — Požár v Londýně — Moštování letošní úrody — Potyčka před barem na Smíchově — Plány Kamaly Harrisové — Reforma horní komory britského parlamentu — Sklizeň chmele — Proměny pražských prostranství — Výběr českého eurokomisaře — Požár v Zátaví na Písecku — Změny na Barrandovském mostě — Index aktivity komára — Nevhodné sexuální chování v MHD — Regulace elektronických cigaret — Regulace kouření v Česku — Složení elektronických cigaret — Chybí soudní znalci — Zemřela Eva Mudrová — Umlčování nepohodlných kandidátů v Rusku — Potyčka v tureckém parlamentu — Pokuty za černé skládky — Zaměstnanci s dohodou o provedení práce — Eurovision Young Musicians — Seznamka pro seniory — Den Brna

                                          17. 8. 2024 na ČT1
                                          Stopáž49 minut

                                          17. srpna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          17. 8. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          16. srpna

                                          Ceny průmyslových výrobců — Zlevňování potravin zpomaluje — Ceny zemědělských výrobců — Rozhovory o příměří na Blízkém východě — Povinná vojenská služba v Chorvatsku — Horko v rybnících — Tropické počasí vystřídají bouřky — Lovci bouřek — Případ zakázek v pražském IKEMu — Zásah nákupního centra — Omezený pohyb civilistů — Slyšení s českým turistou — Tragická nehoda na D5 — Hororové sci-fi Vetřelec: Romulus — Epidemie viru mpox — Náhradní výživné — Ukrajinské firmy na českém trhu — Celní správa varuje před podvodnými telefony a SMS — Ochrana míst před požáry — Nehody na elektrokoloběžkách — Dopravní nehody koloběžkářů a cyklistů — Příběh zraněného — Zavinění nehod cyklistů — Obliba elektrokol — Milosti pro 30 odsouzených — Silné bouřky nad Baleárskými ostrovy — Nejmladší premiérka v historii Thajska — Rekonstrukce dálnice D1 — Tlačítko pro nouzové zastavení vlaku — Desítky uhynulých ryb v Moravské Dyji poblíž Dačic — Obvinění kvůli smrti herce M. Perryho — Nový detailní výzkum Věstonické venuše — 53. ročník Barum Czech Rally — Peníze pro Státní úřad pro jadernou bezpečnost — Nepovolené vrty — Stipendia pro handicapované studenty — Akce Cihelna

                                          16. 8. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          16. srpna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          16. 8. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          15. srpna

                                          Platy státních zaměstnanců — Zvýšení platů vybraný profesím — Propad reálných platů — Rozhovory o Gaze — Obnovené hovory o příměří — Odlety z pražského letiště — Ukrajina a Rusko — Tropické počasí v Česku — Žádost Romana Janouška o odškodnění — Vyšetřování sabotáže ruského plynovodu — Trest v Rusku za vlastizradu — Snímek Vlny v českých kinech — Kauza privatizace MUS — Průměrné ceny pohonných hmot — Vakcíny proti virové nemoci mpox — Běžný den na tísňové lince 158 — S čím si Češi spojují hospodu? — Češi a alkohol — Podíl lidí, kteří pijí pivo — Alkohol v české kultuře — Problémové pití alkoholu — Soudní spor mezi hnutím STAN a společností Agrofert — Testování systému ETCS — Odhalení kapsáři — Protesty žen v Kalkatě — Vojenská přehlídka ve Varšavě — Podmíněný trest pro učitelku — Čeští hasiči v nejrizikovějších oblastech Řecka — Falešná náhradní matka — Obce bez poboček Pošty Partner — Trest za napadení fanouška — Německé soudy v Říši — Astronauti na ISS — Barvy pařížské olympiády

                                          15. 8. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          15. srpna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          15. 8. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          14. srpna

                                          Problémy systému stavebního řízení — Senát o stavebním řízení — Úpravy systému stavebního řízení — Ukrajinská ofenzíva v Rusku — Soud v kauze požáru Českého Švýcarska — Vliv sucha na úrodu brambor — Požár lesa na Vysočině — Dostavba Pražského okruhu — Předvečer jednání o příměří — Záplavy v Německu — Festival nového cirkusu a divadla Letní Letná — Představení na Letní Letné — Vyšetřování podezřelých z výbuchů plynovodu — Počet OSVČ v Česku — Požár haly v Ostravě — Očkování proti covidu a chřipce — Motivace dětí k pohybu — Kolapsy kvůli horku — Výstrahy na tropické teploty — Vliv vedra na objednané léky — Ekosystém pralesu Ščúrnica — Přísaha na závěr vojenského cvičení středoškoláků — Vojenský výcvik pro studenty — Hašení požáru u Atén — Odchod japonského premiéra — Odstávka druhého bloku Temelína — Revize klapky z ústeckého nábřeží — Polární záře z ISS — Unikátní operace srdce — Varování před nemocí mpox — Mobil za volantem — Výročí velkého požáru Veletržního paláce — Odstřel komínu Solo Sušice — Výstava klenotů odcizených při loupeži století

                                          14. 8. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          14. srpna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          14. 8. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          13. srpna

                                          Headlines — Červencové zdražení hypoték — Zájem o hypotéky — Vývoj základní úrokové sazby — Požáry v Řecku — Mapa požárů — Pomoc českých hasičů v Řecku — Raketový útok na Tel Aviv — ANO vyloučilo Marka Hrabáče — Prodej Balíkovny — Postup ukrajinských jednotek v Rusku — Dodávky bitevních vrtulníků — Cowboys and Dreamers od rappera Marpa — Lokality pro úložiště radioaktivního odpadu — Předčasné důchody — Zřícená sokolovna na Vyškovsku — Počasí v ČR — Ochlazování měst při velkých vedrech — Výjezdy záchranářů kvůli včelám a vosám — Počet zásahů kvůli hmyzu — Jak se chovat — Hnízdo invazní sršně asijské — Nový způsob plateb za zdravotní péči — Německé kontroly na hranicích — Protest proti slovenské ministryni kultury — Váhy pro kamiony na silnicích a dálnicích — Vydání Pavla Zítka — Rozhovor Trump-Musk — Na Marsu je pravděpodobně tekutá voda — Vybavení dětí do škol — Podvody od falešných advokátů — Pomoc Potravinové bance — Poklad s luxusním zbožím

                                          13. 8. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          13. srpna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          13. 8. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám