49 minut

3. září 2012

Část: Nový školní rok se změnami pro žáky, studenty i učitele

Obsah dílu

Headlines — David Rath znovu v Poslanecké sněmovně — Půlmiliardová škoda ve VZP? — Nový školní rok se změnami pro žáky, studenty i učitele — Smrt reverenda Moona — Do sporů o případnou těžbu břidlicového plynu vstoupilo Ministerstvo životního prostředí — Syrská válka hledáčkem kamery — Důstojný hrob pro Františka Kupku — Hrozí nedodržení letošního rozpočtového schodku — První ostrý den pro pražskou MHD po velkých změnách — Rozmach ekologických farem v ČR se výrazně zpomalil — Bio jako obchodní značka i módní zaklínadlo — Průlom v církevních restitucích — Polské hledání poválečných hrdinů

Části dílu

00:00
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    David Rath znovu v Poslanecké sněmovně
      Poslanci z mandátového a imunitního výboru jednohlasně doporučili Rathovo vydání k dalšímu trestnímu stíhání. Tentokrát jde o nákupy pro středočeské nemocnice nebo domov seniorů.
      08:16
      Půlmiliardová škoda ve VZP?
        Po kontrole hospodaření VZP podal ministr Heger trestní oznámení. A to kvůli projektu elektronických zdravotních knížek IZIP. Podle této společnosti jde o cílenou likvidaci.
        10:26
        Nový školní rok se změnami pro žáky, studenty i učitele
          Do škol přišlo na 104 tisíc prvňáků, maturanti nejspíš budou mít snadnější závěrečné zkoušky. Souhrn nejdůležitějších změn v tomto bloku.
          18:00
          Smrt reverenda Moona
            Zakladatel Církve sjednocení a úspěšný podnikatel stál v čele sekty s miliony následovníků po celém světě. Tu od začátku provází kontroverze, kritici ji obviňují z vymývání mozků stoupenců a z obchodních aktivit pod pláštíkem náboženství.
            20:21
            Do sporů o případnou těžbu břidlicového plynu vstoupilo Ministerstvo životního prostředí
              Podle jeho návrhu by se zastavily průzkumné vrty až do 30. 6. 2014. Do té doby chce připravit příslušné zákony. Víc v živém vstupu Iva Kubanková.
              24:03
              Syrská válka hledáčkem kamery
                O smrti řady Syřanů se svět dozvídá jen díky odvaze místních aktivistů, kteří vše dokumentují. I přes hrozbu krutých trestů v případě dopadení. Tady je příběh jednoho z nich.
                26:39
                Důstojný hrob pro Františka Kupku
                  Reportéři ČT natáčeli v Paříži, kde čeští dokumentaristé našli hroz nejoceňovanějšího tuzemského malíře ve světě. O místět jeho posledního odpočinku se přitom nevědělo 50 let.
                  29:58
                  Hrozí nedodržení letošního rozpočtového schodku
                    Kvůli špatnému čerpání peněz z EU se může schválený 105miliardový schodek prohloubit o dalších až 10 miliard.
                    32:13
                    První ostrý den pro pražskou MHD po velkých změnách
                      Navzdory obavám nepřinesl nový jízdní řád žádné zásadní komplikace. Denně jezdí pražskou MHD 2 miliony lidí a podobně velká změna přišla poprvé po 27 letech.
                      34:41
                      Rozmach ekologických farem v ČR se výrazně zpomalil
                        Ministerstvo zemědělství přestalo s dotacemi pro začínající zemědělce a letos tak vzniklo 20 nových biofarem oproti loňským 400.
                        38:06
                        Bio jako obchodní značka i módní zaklínadlo
                          Hlavní mýtus ohledně biopotravin zní: bio není dia.
                          39:32
                          Průlom v církevních restitucích
                            Ústavní soud vydal verdikt, podle kterého nemusí farnost a děkanství v Novém Bydžově čekat na vyrovnání státu s církvemi a o své někdejší pozemky se může soudit už te´d.
                            43:06
                            Polské hledání poválečných hrdinů
                              Na varšavském hřbitově hledají archologové hromadné hroby, v nichž by mohly být ostatky hrdinů polského protinacistického odboje, které po konci války popravili komunisti.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž49 minut
                              Další díl
                              4. září 2012

                              Přehled dílů

                              8353 dostupných
                              Stopáž47 minut

                              4. srpna

                              Headlines — Změny důchodové reformy — Změny v penzích — Hospodaření systému důchodového pojištění — Výzvy k opuštění Libanonu — Záchrana pasažérů z uvízlé lanovky — F-16 na Ukrajině — Nepokoje ve Velké Británii — Oprava systému stavebního řízení — Odstraňování laviček z veřejného prostoru — Kamala Harrisová vybírá viceprezidenta — Dokument o Češích v Chicagu — Ubývající členové politických stran — Nové spotřebitelské úvěry — Boj režimu proti petici Několik vět — Vzácné jevy na letní obloze — Dohašování požáru škol v Českém Těšíně — Vítání olympijských šampionů — Úrazy v zakázaných lomech — Zakázaná místa v ČR — Úrazy ve skalách — Náročné zásahy v těžko přístupném terénu — Nejčastější zranění u dětí — Rekonstrukce Harrachovského můstku — Početná jednání sněmovny — Přeplněné parkoviště na pražském letišti — Sporné výsledky voleb ve Venezuele — Pátrání po policistovi — Kde rostou houby — Etna soptí — 170 let staré nápoje na dně Baltu — Dolňácké slavnosti

                              4. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž47 minut

                              4. srpna

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              4. 8. 2024 na ČT24
                              Stopáž47 minut

                              3. srpna

                              Reforma trestní politiky — Alternativní tresty — Zanedbání povinné výživy — Obavy z brzkého útoku Íránu na Izrael — Dohoda o přiznání viny — Slabá česká koruna — Český Těšín po požáru — Výměna řidičských průkazů on-line — Osud ruských a běloruských disidentů — Změna profese díky rekvalifikaci — Potopení ponorky — Kniha o historii cestování — Pomalejší valorizace penzí — Vývoj cen komodit — Zájem návštěvníků o památky — Požár na Žižkově — Melecitózní, tzv. cementový med medem — Medaile z LOH — Medailové úspěchy českých sportovců — Program LOH — Čeští fanoušci v Paříži — Útok v Somálsku — Vojákem na zkoušku — Tragická sobota na českých silnicích — Středoevropské setkání skautů — Kapela Aerosmith končí s koncerty — Aprobační zkoušky lékařů ze zahraničí — 250 odtahových aut na vyškovském letišti — Ferraty a podpora cestovního ruchu — Benefiční akce na záchranu kostela

                              3. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž47 minut

                              3. srpna

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              3. 8. 2024 na ČT24
                              Stopáž53 minut

                              2. srpna

                              Výměna vězňů — Návrat do vlasti — Největší výměna zajatců — Reakce z USA i Ruska — Návrat vězňů do Ruska — Drahé bydlení v Česku — Zabití lídra Hamásu — Varování před silnými bouřkami — Mezinárodní den romského holokaustu — Když jsou děti samy doma — Omezení majetkových práv Liberty Ostrava — Krajské a senátní volby — Kampaně ke krajským a senátním volbám — Trest pro Alojze Poláka — Srážka linkového autobusu s dodávkou v Ústí nad Labem — Nová aplikace ukazuje skrytá místa Pražského hradu — Čeští sportovnci na LOH v Paříži — Čeští tenisté na LOH — Úspěšný tým kordistů — Čekání na medaile — České naděje — Minimální mzda — Návštěvnost hudebních festivalů — Nový úsek dálnice D3 — Podvodníci s brigádami — Napětí ve Venezuele — Taylor Swift a britská ekonomika — V rakouském jezeře Wolfgangsee utonul muž z Česka — Nominace Kamaly Harrisové — Přeprava zboží letadly — Bezpečnost na olympiádě v Paříži — Těšín po požáru — Fyzioterapie ve větrném tunelu

                              2. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž53 minut

                              2. srpna

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              2. 8. 2024 na ČT24
                              Stopáž52 minut

                              1. srpna

                              Velká výměna vězňů — Velká výměna vězňů — Možní propuštění z Ruska na Západ — Okolnosti výměny vězňů — Reakce českého prezidenta — ČNB o výhledu ekonomiky a sazbách — Rozhodnutí ČNB o úrocích — Vývoj základní úrokové sazby — Schodek rozpočtu: 192,3 mld. Kč — Nové ETCS zabezpečení tratí — Zadržení Čecha kvůli chystanému útoku — Íránská tryzna za Ismáíla Haníju — Varhanní festival v Praze — Nefunkční systém stavebního řízení — Pravidla pro sdílení elektřiny — Babišův spor s Piráty — Výsledky Škody Auto — Alergie na vosí bodnutí — Sucho ve vodních tocích — Bouřky a přívalové deště — Jak si představit přívalový déšť — Bouřky a přívalové deště — Odpojení druhého bloku Temelína — Požár škol v Českém Těšíně — Sesuvy v Indii — Doznání teroristů k útokům z 11. září — Netopýr nakažený vzteklinou — Propuštěný žhář — Humanitární dávka pro ukrajinské uprchlíky — Snímek komety nad Kunětickou horou — Hlasování demokratů o kandidatuře K. Harrisové — Policisté jako krevní dárci — Festival Let It Roll

                              1. 8. 2024 na ČT1
                              Stopáž52 minut

                              1. srpna

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              1. 8. 2024 na ČT24
                              Stopáž53 minut

                              31. července

                              Ismáíl Haníja je po smrti — Okolnosti úmrtí šéfa Hamásu — Útok v Teheránu — Útok v Libanonu — Reakce spojenců Íránu na zabité lídry — Tanky za miliardy — Armádní nákupy — Projekty dostupného bydlení — Násilnosti v anglickém Southportu — Prezidentská kampaň ve Spojených státech — Prezidentovy podpisy nových zákonů — AI dokončila skladbu Mekyho Žbirky — Dronový útok na Ukrajině — Celková výše dluhů — Pravidla pro estetickou medicínu — Teplotní rekordy a bouřky — Postihy za neposečený bolševník — Úprava znečištěné vody — Čištění pitné vody — Zdravotní stav prezidenta Pavla — Spory Polska a Maďarska — Venezuela po volbách — Odškodnění dětských obětí sexuálního násilí — Nehody se silničáři — Online pohotovost na jihu Čech — Po S3 v Polsku až k Baltu — Česká pomoc při hašení požárů v Severní Makedonii — 20 let od výbuchu v Praze — Zemřela Diana Sternbergová — Práce na zkrácený úvazek — Záchyt asijského keřového komára v Česku — Voda v Seině vhodná pro plavce — Závěr LFŠ v Uherském Hradišti

                              31. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž53 minut

                              31. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              31. 7. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám