32 minut

6. listopadu 2011

Část: Matiční ulice v Ústí nad Labem, která se před lety stala symbolem etnického napětí, zřejmě zmizí

Obsah dílu

Headlines — Legální výběr operujícího lékaře se odkládá — ČT exkluzivně ze Somálska — Jak se do země dostává humanitární pomoc a co se s ní pak děje — Šestý den sněmovních obstrukcí — Třetí registrační značka na auto — Budoucnost kmenových buněk — Obří letadlo přivezlo české vrtulníky z Afghánistánu — Konkrétní příklad pracovní diskriminace Romů — Matiční ulice v Ústí nad Labem, která se před lety stala symbolem etnického napětí, zřejmě zmizí — Nové ceny Českých drah — Utrpení afrických uprchlíků na Sinaji — Vídeňský plán: žádný hrací automat — Berlín nabízí unikátní výlet do historie

Části dílu

00:24
Headlines
    Přehled zpráv
    01:06
    Legální výběr operujícího lékaře se odkládá
      Odsunutí na neurčito požaduje Ministerstvo zdravotnictví. Podle něj by hrozilo, že by si nejlepší odborníky mohli zaplatit jen ti nejbohatší. Těm tak zůstává jen dosavadní praxe - úplatky.
      03:56
      ČT exkluzivně ze Somálska
        Štáb natáčel mezi humanitárními organizacemi. Mluvil také s českými lékaři z organizace Lékaři bez hranic.
        05:41
        Jak se do země dostává humanitární pomoc a co se s ní pak děje
          V živém vstupu Josef Pazderka.
          08:14
          Šestý den sněmovních obstrukcí
            Do dnešní půlnoci by měla skončit téměř nekonečná schůze sněmovny. Opozice po celou dobu oddalovala schválení reformních zákonů. Víc v živém vstupu Štěpánka Martanová.
            10:58
            Třetí registrační značka na auto
              Úřady teď vydávají jen dvě značky. Majitelé zadních nosičů kol jsou v pasti - i na tomto zařízení totiž značka být musí, nemají ji ale kde koupit.
              13:46
              Budoucnost kmenových buněk
                V Ústavu experimentální medicíny otevřeli novou laboratoř pro užívání kmenových buněk u zvířat. Pomůže nejen ve veterinární léčbě.
                15:37
                Obří letadlo přivezlo české vrtulníky z Afghánistánu
                  Jejich mise v zemi skončila. Teď půjdou do servisu.
                  17:43
                  Konkrétní příklad pracovní diskriminace Romů
                    ČT natočila případ, kdy se uchazečka o práci dozvěděla, že místo nezíská, protože je Romka.
                    20:25
                    Matiční ulice v Ústí nad Labem, která se před lety stala symbolem etnického napětí, zřejmě zmizí
                      Odstěhovali se odtamtud všichni obyvatelé a město chce prázdné domy zbourat. Místní politici ale varují, aby se stát nesnažil vyřešit současné problémy podobně jako tenkrát, kdy do Matiční ulice poslal peníze.
                      22:39
                      Nové ceny Českých drah
                        S novými jízdními řády přijdou České dráhy od 11. prosince i s novými cenami. Odkazují na plánované zvýšení DPH a mluví o zdražení asi o 5 %.
                        24:41
                        Utrpení afrických uprchlíků na Sinaji
                          CNN zaznamenala šokující případy obchodu s lidskými orgány. Uprchlíkům je odebírají překupníci, kteří na jejich životy nehledí.
                          26:46
                          Vídeňský plán: žádný hrací automat
                            V rakouské metropoli je čtyřikrát míň herních automatů oproti Praze, přesto Vídeň vybere trojnásobně víc. Nicméně plánuje, že se všech hracích automatů zbaví.
                            29:31
                            Berlín nabízí unikátní výlet do historie
                              Výstava Pergamon- pohled do antické metropole pracuje s reálnými obrazy i počítačovou grafikou. A nabízí obří panoramata starobylého města.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž34 minut
                              Další díl
                              7. listopadu 2011

                              Přehled dílů

                              8327 dostupných
                              Stopáž54 minut

                              22. července

                              22. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              22. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              22. 7. 2024 na ČT24
                              Stopáž49 minut

                              21. července

                              Poslední jednání vlády před prázdninami — Spor o reformu penzí — Harmonogram schůzí parlamentu a vlády — Donald Trump v Michiganu — Zlaté rezervy ČNB — Poplatek za předčasné splacení hypotéky — Dozvuky globálního výpadků systémů — Lékárny taky v provozu — Útok na Jemen — Branná povinnost pro charedim — Kdo bude český eurokomisař — Výstava děl Zdeňka Němečka — Požár haldy pneumatik a okolních budov — Tropické teploty v Česku — Přípravy ukrajinských olympioniků — Počet mýtných přestupků — Nákazy klíšťovou encefalitidou — Potravinová chudoba v Česku — Nejčastěji kupované potraviny s končící expirací — Jak uspořit a předcházet plýtvání — Bangladéšské kvóty pro zaměstnání — Nízká kapacita vlaků ve Středočeském kraji — Úklid po skončení festivalu Colours of Ostrava — Zákazníci závislí na dodávkách elektřiny — Přemnožení sumečka černého u Telče — Válečné hroby Čechů — Nocování v kasematech — Slabá úroda borůvek

                              21. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž49 minut

                              21. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              21. 7. 2024 na ČT24
                              Stopáž49 minut

                              20. července

                              Změny stavebního zákona — Spor o poplatek za novou studnu — Přihlášení do Portálu stavebníka — Administrativa kolem zahájení stavby — Dopady celosvětového výpadku systémů — Škody kvůli IT výpadku — Obnova systémů po globálním výpadku — Izraelská operace v Pásmu Gazy — Zpřísněné kontroly vlaků — Výstraha před bouřkami a horkem — Jak zvládnout horko v autě — Obavy z útoku na Duhovém Pridu v Bratislavě — Andrea Bocelli 30 let na scéně — Odklad jednání o české zelené dohodě — Systém eReceptů — Transport ostatků horolozce Milana Sedláčka — Pád mostu v Číně — Nižší zájem o dovolenou na jihu Čech — Vývoj cen energií — Změny dodavatele elektřiny — Výběr dodavatele energií — Sbírka pro Viléma na genovou terapii — Kampaň kandidátů na amerického prezidenta — Zelenina od studentů zahradnické školy — Násilnosti v Bangladéši — Závěr Colours of Ostrava — Gripeny na airshow ve Fairfordu — 80 let od atentátu na Htlera — Prohlídky skladu použitého jaderného paliva — České vrtulníky v Bulharsku — Proměny zeleně ve veřejném prostoru

                              20. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž49 minut

                              20. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              20. 7. 2024 na ČT24
                              Stopáž54 minut

                              19. července

                              Globální výpadek IT služeb — Problémy na letištích, v bankách i maloobchodech po celém světě — Výpadky IT systémů v ČR — Vadná aktualizace — Situace na pražském letišti — Oficiální kandidatura Donalda Trumpa — Od spolustraníků sklidil Trump bouřlivé ovace — Další fáze prezidentské kampaně — Stav prezidenta Bidena — Státní dluh — Nehoda mikrobusu — Nevystavené fotografie Josefa Sudka — Dostupnost léků — Zdanění tichého vína — Trest pro novináře deníku Wall Street Journal — Trest smrti pro Němce v Bělorusku — Exploze bezpilotního letounu — Týden do začátku olympijských her v Paříži — LOH Paříž — Nehody motorkářů — Nehody s účastí motocyklu — Úrazy na elektrických koloběžkách — Odboráři ostravské huti Liberty — Hygienická pravidla na trzích — Nebe nad Brnem jako astronomický snímek dne — Kvalita vody na koupalištích — Výzkum dřevěných ukrajinských kostelů — Stavba ostravského koncertního sálu — Odškodnění nezákonně sterilizovaných žen — Požár vzrostlého pole u Terezína na Hodonínsku — Colours of Ostrava všemi smysly — Stížnosti na obyvatele domu — Začaly Horňácké slavnosti — Z přírody mizí motýli

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              19. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              19. 7. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              18. července

                              Volba předsedkyně Evropské komise — Europoslanci zvolili Ursulu von der Leyenovou — Plány na další funkční období — Dostavba jaderné elektrárny Dukovany — Zapojení českých firem — Přípravy stavby jaderných bloků — Jednání o platech ve zdravotnictví — Finanční rezervy nemocnic — Nefunkční humanitární molo v Gaze — Animovaný film V hlavě 2 — Summit Evropského politického společenství — Obranná dohoda — Zadržení pašeráků drog do věznic — Ceny benzinu — Riziko vysokých teplot — Dlouhodobý výhled počasí — Trendy v dovolených — Platné zákazy pro turisty — Vývoz vzácných rostlin a živočichů — Transplantace pěti orgánů najednou — Sjezd čínské komunistické strany — Sjezd amerických republikánů — Dohoda Ministerstva obrany s Tatrou — Letiště v Mošnově — Regulace krátkodobých ubytování — Požár české ambasády v Paříži — Prodej kompletní kostry dinosaurra — Proukrajinští aktivisté podezřelí z vandalismu — Uschlé stromy na Šumavě — Zobrazení povrchové struktury chromozomu — Výroba osobních aut — Znečištěná hladina přehradní nádrže Seč — České šampionky z Wimbledonu u prezidenta

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              18. července

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              18. 7. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám