31 minut

13. února 2011

Část: Doplatky na léky stoupnou

Obsah dílu

Headlines — Policisté chtějí demisi Radka Johna, jinak chtějí podávat hromadné výpovědi po vzoru lékařů — Hasiči dostali první výplatní pásku za tento rok, tedy po plošném snížení mezd, které vyvolaly vládní škrty. — Uprchlíci zaplavují Itálii — Málo drsné silnice — Doplatky na léky stoupnou — Švýcarské referendum o zbraních — Berlinale ve znamení 3D — Dítě se utopilo při hře u rybníka — Změny soudních poplatků — Armádní dražby — Osudy korejských uprchlíků — České centrum v Košicích končí — Senioři se vrací do lavic — Nová fakta o hranicích

Části dílu

00:13
Headlines
    Přehled zpráv
    01:35
    Policisté chtějí demisi Radka Johna, jinak chtějí podávat hromadné výpovědi po vzoru lékařů
      Pokud petice za odvolání ministra vnitra neuspěje, hodlají někteří policisté děkovat a odcházet, jako doktoři. Nelíbí se jim nízké platy: mnozí mají na výplatnicích ještě míň, než po škrtech očekávali.
      03:11
      Hasiči dostali první výplatní pásku za tento rok, tedy po plošném snížení mezd, které vyvolaly vládní škrty.
        Na Liberecku ale dostali oproti avizovanému 10ti procentnímu propadu až o 18 % míň. Krajský ředitel přiznává, že právě v Libereckém kraji, tím, že je jedním z nejmenších, došlo k nejdrastičtějším škrtům.
        05:10
        Uprchlíci zaplavují Itálii
          Na Itálii se valí tsunami uprchlíků z Tuniska. Řím situaci sám nezvládá a žádá o pomoc Evropskou unii.
          07:21
          Málo drsné silnice
            Nízká drsnost povrchu většiny českých silnic může podle odhadů odborníků až za třetinu nehod. Přesto se problémem až dosud kromě vědců nikdo detailněji nezabýval. Teď to chce změnit Ministerstvo dopravy
            10:31
            Doplatky na léky stoupnou
              Pacienti budou za léky platit víc. Lidé trpící angínou, cukrovkou nebo vysokým cholesterolem zaplatí za své léky až o desítky korun víc.
              12:24
              Švýcarské referendum o zbraních
                Liberální zákon o držení střelných zbraní ve Švýcarsku nejspíš zůstane beze změny. Navrhované zpřísnění obyvatelé alpské země podle předběžných výsledků odmítli v referendu.
                14:05
                Berlinale ve znamení 3D
                  Třetí den Mezinárodního filmového festivalu v Berlíně patří třetímu rozměru. Na programu má Berlinale hned čtyři 3D premiéry. Tou zřejmě nejočekávanější je snímek německého režiséra Wima Wenderse - Pina.
                  16:07
                  Dítě se utopilo při hře u rybníka
                    K tragédii došlo krátce po poledni ve Vrbně pod Pradědem. V rybníku se topila pětiletá dívka. Přestože se ji matka snažila zachránit a vrtulník ji transportoval do ostravské fakultní nemocnice, holčička zemřela.
                    17:35
                    Změny soudních poplatků
                      Vláda schválila návrh ministra spravedlnosti zvýšit většinu soudních poplatků a zavést některé nové.
                      19:56
                      Armádní dražby
                        Polská armáda šetří. Na škrty reaguje třeba tím, že rozšiřuje výprodeje nepotřebného majetku.
                        22:46
                        Osudy korejských uprchlíků
                          Do Jižní Koreje utíká čím dál víc Severokorejců. Tamní demokratická vláda se jim snaží pomáhat, nové začátky uprchlíků ale nejsou jednoduché.
                          24:48
                          České centrum v Košicích končí
                            Protesty i petice krajanů na východním Slovensku byly marné. Vláda v rámci úspor centrum uzavře ke konci února.
                            26:45
                            Senioři se vrací do lavic
                              Čeští důchodci jsou učeníchtiví. Na patnáct tisíc jich navštěvuje univerzity třetího věku nebo Centra celoživotního vzdělávání.
                              28:21
                              Nová fakta o hranicích
                                Československá armáda chtěla těsně po 2. světové válce obsadit část území, která měla podle mezinárodních dohod připadnout Polsku. Dokazují to nová fakta. Postupně je objevil v českých a polských archivech historik Jiří Bílek.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž31 minut
                                Další díl
                                14. února 2011

                                Přehled dílů

                                8297 dostupných
                                Stopáž50 minut

                                7. července

                                7. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž50 minut

                                7. července

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                7. 7. 2024 na ČT24
                                Stopáž48 minut

                                6. července

                                Kurz koruny — Slabá česká koruna — Vývoj kurzu — Volby ve Francii — První jednání Starmerova kabinetu — Léky na předpis online — Památka mistra Jana Husa — Šance na zvolení Joea Bidena — Násilné útoky proti syrským uprchlíkům — Zneužívání podob známých lidí — Opravy Pražského okruhu — Sociálně vyloučené lokality — První Projev premiéra Fica po útoku — Jaká je životní úroveň vaší domácnosti? — Odbavování zavazadel — Varování před bouřkami — Závěr filmové festivalu v Karlových Varech — České filmy v Karlových Varech — Poslední červený koberec — Návrat filmové Ameriky — Jednání o propuštění izraelských rukojmí — Odpor mezi obyvateli Gazy — Silné bouřky — Írán má nového prezidenta — Jednodušší žádosti o příspěvek na péči — Požár zásobníku na asfalt — Bezpečnost během filmového festivalu — Do Třemešné dorazil Legiovlak — Ukrajinské děti na všesokolském sletu

                                6. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž48 minut

                                6. července

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                6. 7. 2024 na ČT24
                                Stopáž49 minut

                                5. července

                                Británie po volbách — Historický úspěch labouristů — Británie po volbách — Výsledky voleb — Nálada v Británii — Reakce na výsledky voleb — Zrušení takzvané windfall tax — Zisk bank v Česku — Spotřeba dat během prázdnin — Tvrdé střety v Gaze — Střelba na Západním břehu — Viktor Orbán v Rusku — Clive Owen v Karlových Varech — Celovečerní dokument o kapele Tata Bojs — Národní pouť ve Velehradu — Svátek věrozvěstů — Meteorologové varují před silnými bouřkami a vysokými teplotami — Přemnožení slimáci ohrožují úrodu — Vrchol Všesokolského sletu — Konec 17. Všesokolského sletu — Historie Sokola — Soklové z tzv. věrné grady — Francie před druhým kolem parlamentních voleb — Zdravotní stav ruského opozičního politika — Zájemci o sdílení elektřiny — Hlídky v Českém Švýcarsku — Pronásledování Ujgurů — Vodáci na řekách — Obnova památné zámecké aleje — Betas for love

                                5. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž50 minut

                                5. července

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                5. 7. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                4. července

                                Volby v Británii — Předvolební vzkazy — Britské volby - předvolební průzkum — Výsledky britských voleb — Útraty v obchodech dál posilují ekonomiku — Schůzka Martina Dvořáka s prezidentem — Lesní požáry v Řecku — Sklizeň obilovin — Bidenova kandidatura — Vyšetřování útoku na Roberta Fica — Mezinárodní festival v Karlových Varech — Ivan Trojan — Komedie o závisti i pomstě — Detaily ke státnímu rozpočtu — Posílení zahraničních misí armády — Průměrné ceny pohonných hmot — Zpožděná zavazadla — Podezření na vzpouru ve valdické věznici — Odjezdy na dovolené — Předpověď počasí — Prodloužený prázdninový víkend — Cla na čínské elektromobily — Útok na Izrael — 17. všesokolský slet — Stíhání uprchlíků v Německu — Kontrola hráze v povodí Ohře — Vyhlášení CHKO — Erupce sopky — Vojenské kurzy pro civilisty na Ukrajině — Cesta mezi Ústím na Labem a Libercem — Dny lidí dobré vůle ve Velehradu — Plastiky lidských rukou

                                4. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                4. července

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                4. 7. 2024 na ČT24
                                Stopáž55 minut

                                3. července

                                Změny v sociálních dávkách — Změny v sociálních dávkách — Dávky pro uprchlíky — Izraelský zábor půdy na Západním břehu — Slovenský ÚS o změnách v trestním právu — Zpožděné lety a čekání na zavazadla — Aktuální počty letů nad Evropou — Předvečer voleb ve Velké Británii — Francie před volbami — Hybridní hrozby v Česku — Útok na Dnipro — Kultura v ostřelovaném Chersonu — Zbraně z Česka pro Ukrajinu — Zahraniční hvězdy v Karlových Varech — Zahradníkův rok režiséra Jiřího Havelky — Geoffrey Rush v porotě festivalu — Soud s dobrovolníkem kvůli rabování na Ukrajině — Prodej dálničních známek — Obvinění ženy podezřelé z podvodů — Úrazy o prázdninách — Víčka lahví uchycená napevno — Omezování plastového odpadu — Snižování plastového odpadu — ÚS soud o výrocích Andreje Babiše vůči společnosti Imex — Poslední rozloučení se Zbyňkem Čeřovským — Zatýkání v Německu a Švédsku — Zkáza po hurikánu Beryl — Dostavba D6 — Závislost na nikotinu — Prace na zkrácený úvazek — Rekonstrukce Brány Gigantů — Nový spor v jihočínském moři — 170 let od narození skladatele Leoše Janáčka — Sokolové cvičí hromadné skladby — Večerní nácviky Sokolů

                                3. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž55 minut

                                3. července

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                3. 7. 2024 na ČT24

                                Události na sociálních sítích

                                Napište nám