22 minut

2. května 2005

Část: Odvolání nejvyšší státní zástupkyně

Obsah dílu

Headlines — Vláda: podpora stále nejistá — Vládní krize poškodily obraz ČR v EU — ODS: kritika za policejní zásah — Odvolání nejvyšší státní zástupkyně — USA: Lynndie Englandová před soudem — Itálie: vyšetřování případu "Calipari" — Výbuch ve skladu si vyžádal oběti — Šampionát: čeští fanoušci ve Vídni — Upoutávka na ČT 24 — KTP Quantum: soud zkoumá pohledávky — Razie List: 4 zatčení Číňani — Romové: radnice tají informace — Reklama na minerálku Korunní je neetická — Mobily ve věznicích: přísnější kontroly — Izraelskou vládu opustil další spojenec — Velká Británie: volby se blíží — ČT24: zpravodajský kanál už vysílá

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    00:49
    Vláda: podpora stále nejistá
      Ani po dnešku nemůže premiér Jiří Parobek počítat s hlasy všech 70-ti poslanců ČSSD. Povedlo se mu sice zlomit jednoho z váhajících - Petra Lachnita - další 4 se ale ještě nerozhodli.
      03:03
      Vládní krize poškodily obraz ČR v EU
        Vleklá vládní krize a způsob jejího řešení poškodily obraz České republiky v Evropské unii. Řekl to český velvyslanec při unii Jan Kohout.
        03:45
        ODS: kritika za policejní zásah
          Jediným slovem - nepřiměřený - hodnotí stínový ministr vnitra Ivan Langer z ODS prvomájový zákrok policistů proti antikomunistům na Letenské pláni.
          05:34
          Odvolání nejvyšší státní zástupkyně
            Místopředseda ústavně-právního výboru sněmovny Zdeněk Koudelka z ČSSD se chce zasadit, aby ve vládě neprošel případný návrh ministra spravedlnosti odvolat nejvyšší státní zástupkyni.
            05:59
            USA: Lynndie Englandová před soudem
              Před vojenským soudem na texaské základně Fort Hood stanula americká svobodnice Lynndie Englandová. Přiznala vinu v kauze mučení vězňů v iráckém Abú Grajbu.
              07:46
              Itálie: vyšetřování případu "Calipari"
                Itálie zveřejnila vlastní vyšetřovací verzi smrti agenta Nicoly Calipariho. Američtí vojáci ho zastřeli na kontrolním stanovišti v Bagdádu jen chvíli potom, co 4. března osvobodil vězněnou italskou novinářku Giulianu Sgrenovou.
                09:19
                Výbuch ve skladu si vyžádal oběti
                  Nejmíň 28 mrtvých - včetně žen a dětí - a 70 zraněných - tak skončil výbuch ve skladu vyřazené munice na severu Afghánistánu. Se zemí srovnal celé okolí - příčina se zjišťuje.
                  09:40
                  Šampionát: čeští fanoušci ve Vídni
                    Rakouská Vídeň žije hokejem - do města se sjíždějí tisíce fanoušků, aby podpořily své týmy v boji o světový titul. Reprezentace Česka bude hrát další zápas zítra.
                    11:07
                    Upoutávka na ČT 24
                      K šampionátu ještě dovětek - sportovní detaily najdete v Brankách, bodech, vteřinách a taky na zpravodajském kanálu ČT 24.
                      11:16
                      KTP Quantum: soud zkoumá pohledávky
                        Krajský soud v Hradci Králové přezkoumává pohledávky 24 tisíc věřitelů zkrachovalé firmy KTP Quantum z Náchoda.
                        12:57
                        Razie List: 4 zatčení Číňani
                          4 zatčení Čínani - to je výsledek razie s krycím názvem List. Podle policie vozili do Česka spotřební zboží - hlavně textil - tady ho prodávali a peníze posílali zpátky do Číny.
                          13:17
                          Romové: radnice tají informace
                            Starostka Kostelce nad Orlicí nechce říct, kolik radnice zaplatila majiteli ubytovny v Rokytnici v Orlických horách za to, že k němu přestěhuje šedesát kosteleckých Romů.
                            14:52
                            Reklama na minerálku Korunní je neetická
                              Reklama na minerálku Korunní, jejíž protagonista připomíná Bohumila Kulínského obviněného ze zneužívání sboristek, je neetická. Tak zní rozhodnutí arbitrážní komise Rady pro reklamu.
                              15:12
                              Mobily ve věznicích: přísnější kontroly
                                Nový šéf českého vězeňství Luděk Kula chce zpřísnit kontroly ve věznicích. Nelíbí se mu, že vězni mají přístup k drogám a k mobilním telefonům.
                                16:42
                                Izraelskou vládu opustil další spojenec
                                  Izraelskou vládu opustil další spojenec premiéra Šarona - odstoupil ministr pro vztahy s Židy mimo Izrael Natan Ščaranský. Nelíbí se mu odsun židovských osadníků z pásma Gazy, naplánovaný na léto.
                                  17:01
                                  Velká Británie: volby se blíží
                                    Předvolební kampaň ve Velké Británii běží naplno - a Tonyho Blaira znovu pronásleduje téma Irák. Vyšlo najevo, že před válkou zatajil parlamentu názor nejvyššího státního zástupce - že úder proti Saddámovi je nelegální.
                                    18:51
                                    ČT24: zpravodajský kanál už vysílá
                                      Už víc než šest hodin vysílá Česká televize na kanálu ČT 24 nepřetržité aktuální zpravodajství.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž23 minut
                                      Další díl
                                      3. května 2005

                                      Přehled dílů

                                      8377 dostupných
                                      Stopáž54 minut

                                      16. srpna

                                      Headlines — Ceny průmyslových výrobců — Zlevňování potravin zpomaluje — Ceny zemědělských výrobců — Rozhovory o příměří na Blízkém východě — Povinná vojenská služba v Chorvatsku — Horko v rybnících — Tropické počasí vystřídají bouřky — Lovci bouřek — Případ zakázek v pražském IKEMu — Zásah nákupního centra — Omezený pohyb civilistů — Slyšení s českým turistou — Hororové sci-fi Vetřelec: Romulus — Epidemie viru Mpox — Náhradní výživné — Ukrajinské firmy na českém trhu — Celní správa varuje před podvodnými telefony a SMS — Ochrana míst před požáry — Nehody na elektrokoloběžkách — Dopravní nehody koloběžkářů a cyklistů — Příběh zraněného — Milosti pro 30 odsouzených — Silné bouřky nad Baleárskými ostrovy — Nejmladší premiérka v historii Thajska — Rekonstrukce dálnice D1 — Tlačítko pro nouzové zastavení vlaku — Desítky uhynulých ryb v Moravské Dyji poblíž Dačic — Obvinění kvůli smrti herce M. Perryho — Nový detailní výzkum Věstonické venuše — 53. ročník Barum Czech Rally — Peníze pro Státní úřad pro jadernou bezpečnost — Nepovolené vrty — Stipendia pro handicapované studenty — Akce Cihelna

                                      16. 8. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      16. srpna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      16. 8. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      15. srpna

                                      Platy státních zaměstnanců — Zvýšení platů vybraný profesím — Propad reálných platů — Rozhovory o Gaze — Obnovené hovory o příměří — Odlety z pražského letiště — Ukrajina a Rusko — Tropické počasí v Česku — Žádost Romana Janouška o odškodnění — Vyšetřování sabotáže ruského plynovodu — Trest v Rusku za vlastizradu — Snímek Vlny v českých kinech — Kauza privatizace MUS — Průměrné ceny pohonných hmot — Vakcíny proti virové nemoci mpox — Běžný den na tísňové lince 158 — S čím si Češi spojují hospodu? — Češi a alkohol — Podíl lidí, kteří pijí pivo — Alkohol v české kultuře — Problémové pití alkoholu — Soudní spor mezi hnutím STAN a společností Agrofert — Testování systému ETCS — Odhalení kapsáři — Protesty žen v Kalkatě — Vojenská přehlídka ve Varšavě — Podmíněný trest pro učitelku — Čeští hasiči v nejrizikovějších oblastech Řecka — Falešná náhradní matka — Obce bez poboček Pošty Partner — Trest za napadení fanouška — Německé soudy v Říši — Astronauti na ISS — Barvy pařížské olympiády

                                      15. 8. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      15. srpna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      15. 8. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      14. srpna

                                      Problémy systému stavebního řízení — Senát o stavebním řízení — Úpravy systému stavebního řízení — Ukrajinská ofenzíva v Rusku — Soud v kauze požáru Českého Švýcarska — Vliv sucha na úrodu brambor — Požár lesa na Vysočině — Dostavba Pražského okruhu — Předvečer jednání o příměří — Záplavy v Německu — Festival nového cirkusu a divadla Letní Letná — Představení na Letní Letné — Vyšetřování podezřelých z výbuchů plynovodu — Počet OSVČ v Česku — Požár haly v Ostravě — Očkování proti covidu a chřipce — Motivace dětí k pohybu — Kolapsy kvůli horku — Výstrahy na tropické teploty — Vliv vedra na objednané léky — Ekosystém pralesu Ščúrnica — Přísaha na závěr vojenského cvičení středoškoláků — Vojenský výcvik pro studenty — Hašení požáru u Atén — Odchod japonského premiéra — Odstávka druhého bloku Temelína — Revize klapky z ústeckého nábřeží — Polární záře z ISS — Unikátní operace srdce — Varování před nemocí mpox — Mobil za volantem — Výročí velkého požáru Veletržního paláce — Odstřel komínu Solo Sušice — Výstava klenotů odcizených při loupeži století

                                      14. 8. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      14. srpna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      14. 8. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      13. srpna

                                      Headlines — Červencové zdražení hypoték — Zájem o hypotéky — Vývoj základní úrokové sazby — Požáry v Řecku — Mapa požárů — Pomoc českých hasičů v Řecku — Raketový útok na Tel Aviv — ANO vyloučilo Marka Hrabáče — Prodej Balíkovny — Postup ukrajinských jednotek v Rusku — Dodávky bitevních vrtulníků — Cowboys and Dreamers od rappera Marpa — Lokality pro úložiště radioaktivního odpadu — Předčasné důchody — Zřícená sokolovna na Vyškovsku — Počasí v ČR — Ochlazování měst při velkých vedrech — Výjezdy záchranářů kvůli včelám a vosám — Počet zásahů kvůli hmyzu — Jak se chovat — Hnízdo invazní sršně asijské — Nový způsob plateb za zdravotní péči — Německé kontroly na hranicích — Protest proti slovenské ministryni kultury — Váhy pro kamiony na silnicích a dálnicích — Vydání Pavla Zítka — Rozhovor Trump-Musk — Na Marsu je pravděpodobně tekutá voda — Vybavení dětí do škol — Podvody od falešných advokátů — Pomoc Potravinové bance — Poklad s luxusním zbožím

                                      13. 8. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      13. srpna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      13. 8. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      12. srpna

                                      Zdražování zboží a služeb zrychluje — Ceny bydlení a za energie — Vývoj inflace — Debaty o přijetí eura — Evakuace z ruského pohraničí — Útok v Londýně — Chomutovská kauza údajné korupce při zakázkách — Konec olympijských her v Paříži — Návrat medailistů z her — Dozvuky olympijských her — Srbské protesty kvůli lithiu — Sklizeň a kvalita obilovin — Návrat klientů zkrachovalé cestovní kanceláře — Druhá řada krimiseriálu Octopus — Obavy z íránského úderu na Izrael — Vývoj velkoobchodní ceny plynu — Vedra a bouřky v Česku — Zájem o klimatizace i ve druhé půli léta — Dopravní nehody kvůli horku — Statistika nehodovosti od 1. 7. do 11. 8. — Postup při dopravní nehodě — Kauza Dozimetr — Rozsáhlý požár u předměstí Atén — Češši pomůžou s hašením požárů v Řecku — Podání hromadných žalob — Požár a evakuace vlaku — Most z Výtoně do Modřan — Trumpův plán na deportace imigrantů — Demonstrace na Slovensku — Pozorování meteorického roje Perseid — Dodržování zákazu koupání — Zkoušky z češtiny pro cizince — Záplavy v Japonsku — Dohled nad kadovským viklanem

                                      12. 8. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      12. srpna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      12. 8. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám