Stopy minulosti

21. 11. 2021

Na závěr vyrazíme do Iráku. Nevynecháme dnešní život ani známé památky. Bude to cesta po zemi s nelehkou minulosti a nejistou budoucností.

videoStopy minulosti
...
video video

Stopy minulosti

Mapa

Přejít na obsah dílu


Češi v Iráku

24. 11. 2013

Objektiv vás vezme do Iráku. Ukážeme vám ho v úplně jiném světle, než jak ho vnímá většina z nás z televizního zpravodajství. Dokumentaristka Jarmila Štuková tam natáčela se skupinkou složenou ze tří Čechů a jednoho Slováka, kteří v Iráckém Kurdistánu staví vodní přehrady. Podělí se s vámi o to, co je na životě v Iráku nejvíc překvapilo. A těšit se můžete i na jeden hotel se zajímavým jménem. Budete možná příjemně překvapeni.

videoČeši v Iráku
...
video video

Češi v Iráku

Mapa

Přejít na obsah dílu


Sport na základnách

29. 8. 2010

Irák – jaro 2010, těsně před zahájením stahování klíčových amerických jednotek a náš reportér Jakub Szántó – na vojenských základnách uprostřed nehostinné a sluncem rozpálené země. Když jsme se dohodli, že bude pro Objektiv sledovat dost „neválečné“ téma – tedy sport, nebyli jsme si upřímně 100procentně jistí, jestli se dá vůbec natočit. Podařilo se a Jakubova reportáž odhaluje zcela neznámý a zvláštní fenomén za kulisami války alespoň tak, jak ji známe ze zpráv. Takže tedy je reportáž, která určitě stojí znovu zhlédnutí…

videoIrák: sport na základnách
...
video video

Irák: sport na základnách

Mapa

Přejít na obsah dílu


Základna Marez

13. 6. 2010

S reportérem Jakubem Szántó se teď podíváme na americkou vojenskou základnu Marez v Severním Iráku. Jak si takovou základnu představujete? Plnou tanků, děl a zbraní? Není to tak. Asi budete překvapeni. A překvapí vás možná i to, že klíčovou roli v životě vojáků hraje sport. I Jakub se podivoval nad tím, že v tamním fitnescentru vždycky někoho potkáte, ve dne, nebo v noci, na tom nezáleží, sportuje se tu zkrátka pořád. Vojáci sport milují. A jaký je mezi nimi ten nejpopulárnější? Co myslíte? Basketbal? Nebo fotbal? To už vám prozradí Jakub Szántó.

videoIrák: základna Marez
...
video video

Irák: základna Marez

Mapa

Přejít na obsah dílu


Základna USA

22. 3. 2009

Vezmeme vás na jedno z míst, kam se běžný člověk nedostane. Americká vojenská základna Warhorse v irácké provincii Dijala rozhodně k takovým patří. Její existence se navíc chýlí ke konci – k 31. 12. 2011 se mají Američané ze země stáhnout. Kamera České televize a s ní náš reportér Jakub Szántó si proto nemohli nechat ujít příležitost nahlédnout za kulisy války.

videoIrák: základna USA
...
video video

Irák: základna USA

Mapa

Přejít na obsah dílu