29 minut

29. prosince 2024

Obsah dílu

Belgie: Pečivo — Řecko: Hydra — Rumunsko: Transfagaraš

Části dílu

01:08
Pečivo
Pečivo
    Věříme, že u vás doma ještě voní vánoční pečivo. Trochou přispějeme i my. Petr Obrovský nás vezme do malé pekárny, kde ochutnáme sušenky, které nechybí asi ani v jedné cukrárně a kavárně. Ale zájem roste i o kynutou jakousi belgickou vánočku, která stále více získává na oblibě.
    06:58
    Hydra
    Hydra
      Trochu jinou tradici okusíme i v další reportáži. Vyrazíme na řecký ostrov, kde nesmí jezdit auta. Po strmých uličkách se domácí i návštěvníci mohou nechat odvézt koňmi či osly. Vyrazíme tam v době, kdy si místní připomínají boj o nezávislost, a tak život v jibak klidném městě rozvíří oslavy.
      16:34
      Transfagaraš
      Transfagaraš
        Naše výlety ukončíme na jedné z nejmalebnějších cest světa. Do Rumunska se jezdí často kvůli vysokým horám, ale i asfaltky, které je lemují a protínají, stojí za pozornost. Opatrnost je na místě nejen kvůli strmým úsekům, pozor je třeba dávat i na střetnutí s divokou přírodou. Ale ti, kteří hory z auta okusili, tvrdí, že západy a východy slunce na cestě stály za to.
        27:06
        Soutěž
        Soutěž
          Kdy se v Belgii začaly péct tradiční sušenky speculoos?
          A) 15. století
          B) 17. století
          C) 19. století
          Přehrát celé video
          Objektiv - 5. ledna
          Stopáž28 minut
          Další díl
          5. ledna

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám