28 minut

27. září 2015

Část: Jeskyně

Obsah dílu

Švédsko: Göteborg — Francie: Jeskyně — Argentina: Tabák

Části dílu

01:02
Göteborg
    První reportáž nás dnes vezme na sever Evropy, do švédského Göteborgu. Město leží na pobřeží, v průlivu Kattegat a to z něj činí strategický přístav – největší ve Skandinávii. Nejoblíbenějším dopravním prostředkem ve městě jsou jednoznačně tramvaje, které se vyznačují typicky modrou barvou. Při návštěvě města ale budete mít pocit, že spíše než tramvají tu každý jezdí na kole.
    09:04
    Jeskyně
      Kde se v lidech vzala touha tvořit? Co myslíte, co vedlo první umělce k tomu, aby začali svět kolem sebe sami znázorňovat? Asi nejblíže k odpovědi na tyto otázky se člověk dostane, když navštíví prehistorické jeskyně, kde první Michelangelové a Leopardové vytvořili první galerie. Ty nejbohatší se často nalézají ve Španělsku a ve Francii. A do dvou nejslavnějších nás teď zavede náš zpravodaj Petr Zavadil.
      17:16
      Tabák
        Sever Argentiny a město Salta. V této oblasti hraje prim jedna plodina a tou je tabák. A právě tabáku a jeho sklizni bude patřit další reportáž. Jakub Freiwald se vydal na jednu z mnoha farem v této oblasti. Věděli byste, jak vypadá tabák na poli, nebo jakou barvu má její květ? Jakým způsobem se sklízí a ve kterém ročním období? Tohle všechno a mnohem víc se dozvíte právě teď.
        26:13
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž29 minut
          Další díl
          4. října 2015

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám