33 minut

16. března 2014

Část: Myškin

Obsah dílu

Rusko: Myškin — Velká Británie: Londýnské doky — Francouzská Polynésie: Nuku Hiva — Nizozemsko: Tulipány

Části dílu

01:08
Myškin
Myškin
    V první reportáži se vydáme po široké hladině řeky Volhy v severovýchodním Rusku do města Myškin. Kromě myší, jak už sám název napovídá, se proslavilo svým tuhým odbojem proti sovětské moci po bolševické revoluci. Město to málem stálo existenci, takže pamětníci mají na co vzpomínat a jsou rádi, že teď už mohou ukázat něco ze své bohaté historie. V Myškinském okrese, jen pár kilometrů od Myškinu se také rozkládá země Kackarů – svébytné etnické skupiny.
    07:43
    Londýnské doky
    Londýnské doky
      Londýnský East End žádnými mimořádnými historickými skvosty neoplývá. Ostatně vždycky to byl spíše takový protipól elegantního a mnohem výstavnějšího West Endu. Jak ale říká autor následují reportáže Miroslav Čapek, stojí rozhodně za to se sem podívat.
      16:27
      Nuku Hiva
      Nuku Hiva
        Po čase se s Objektivem vydáme do Francouzské Polynésie. Všechna souostroví, která ji tvoří, mají jednu výraznou společnou vlastnost: jsou velmi odlehlá, ztracená ve vodách Jižního Pacifiku tisíce kilometrů od kontinentů. Jedno z nich je ale jednoznačně nejodlehlejší a nejopuštěnější – jsou to Markézy. A právě tam teď s Objektivem míříme.
        24:26
        Tulipány
        Tulipány
          Víte, kdy začíná v Nizozemsku hlavní tulipánová sezóna? Asi byste hádali, že zhruba tak asi teď. To už ale tři roky neplatí. V lednu roku 2012 mohli obyvatelé Amsterodamu poprvé vidět něco nemyslitelného. Desítky tisíc národem uctívaných a milovaných květin, zaplavily náměstí Dam, přímo v centru hlavního města – a začala tak tradice Národního dne tulipánů. A Objektiv letos zjistil, že malý květinový svátek stále nabývá na popularitě.
          31:06
          Soutěž
          Soutěž
            Přehrát celé video
            Objektiv - 23. března 2014
            Stopáž26 minut
            Další díl
            23. března 2014

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám