26 minut

12. dubna 2009

Část: Německo: masopust

Obsah dílu

Irsko: Dublin — Itálie: Asti — Německo: masopust

Části dílu

00:59
Irsko: Dublin
    Město u vody – tak přibližně to v překladu znamená Dublin. I když názory překladatelů se různí. To ale vůbec nevadí. Nás teď bude zajímat hlavně město samotné a jeho zvláštní kouzlo. Pokud ho jednou navštívíte, tak prý už ho v srdci máte napořád. Vy teď mimo jiné budete mít možnost třeba ochutnat pravou irskou snídani. Anebo se projít po dublinské botanické zahradě. Ale samozřejmě, že nepřijdete ani o ta klasická místa, která prostě musí každý turista navštívit.
    06:07
    Itálie: Asti
      Určitě jste už někdy slyšeli o slavných dostizích v italské Sieně. Konají se přímo v centru města, na náměstí Piazza del Compo, a vítěz získá takzvané pálio. Závod je tak slavný, že se dokonce objevil i v poslední bondovce. Ale nejstarší prý rozhodně není. V Itálii se totiž koná Palio, nebo chcete-li závod neosedlaných koní, i na jiném místě a prý už dokonce sedm století. A sice v severoitalském Asti nedaleko Turína. A právě tam se vydáme v následujících minutách.
      14:35
      Soutěž
        15:06
        Německo: masopust
          Opravdový masopust v Německu, tak jak ho zažila naše zpravodajka Hana Scharffová – taková bude v tomto vydání rubrika Objektiv osobně. Hana se vydala do Kolína nad Rýnem. Během karnevalu se tam baví všichni bez rozdílu věku a v jakémkoli kostýmu. Jak zjistila Hanka, tak výhodou je, když je kostým velký, protože na masopust bývá ještě zima, takže je dobré pod něj nasoukat několik vrstev teplého oblečení. A co byste si rozhodně měli s sebou vzít, pokud byste tam vyrazili? Papírový pytlík – to je nutnost, abyste měli kam dávat dobroty, které tam létají vzduchem. Ale více vám už poví už Hana Scharffová.
          Přehrát celé video
          Stopáž27 minut
          Další díl
          19. dubna 2009

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám