27 minut

12. srpna 2007

Část: Götheborg: námořnická romantika

Obsah dílu

Haiti: Port-au-Prince — Gotheborg: námorničká romantika — Kypr: Nikósie — Itálie: Verona

Části dílu

01:11
Haiti: Port-au-Prince
    První výlet nás vezme do Karibiku, konkrétně na Haiti. Nečekejte ale žádnou idylku – Haiti je totiž vůbec nejchudší zemí na západní polokouli. Až 80 % lidí tam žije pod hranicí chudoby. Většina z nich žije ve velkých městech nebo podél pobřeží. V Objektivu máte jedinečnou možnost nahlédnout do života obyvatel hlavního města Port-au-Prince. I přes svou svízelnou situaci tu lidé neztrácí naději a věří, že by se Haiti mohlo stát třeba turistickým rájem jako sousední Dominikánská republika. Nabídnout toho může hodně.
    04:45
    Götheborg: námořnická romantika
      Chtěli byste si někdy vyzkoušet, jaké to asi bylo plavit se po mořích v dávných dobách? Chtěli byste se třeba ocitnout v 18. století na palubě slavné švédské fregaty Gotheborg a zažít plavbu do daleké Číny? Tedy samozřejmě, pod podmínkou, že byste se ve zdraví vrátili domů. Pokud vás láká námořnická romantika, tak v Objektivu vás na jednu takovou plavbu vezmeme. Uskuteční se přímo na palubě už zmiňované slavné fregaty.
      13:23
      Kypr: Nikósie
        Když se řekne rozdělené město, tak co se vám vybaví jako první – s největší pravděpodobností Berlín. Ten ale o svou nechtěnou popularitu přišel s pádem železné opony. Na světě už existuje jediné rozdělené město, a tím je kyperská Nikósie. Město, které je stejně jako celá ostrovní země rozdělené na dvě části už od roku 1974. Jih města patří Kypru, sever Turecku. Dělící čára prochází přímo centrem města a v takzvaném nárazníkovém pásmu trpí hlavně památky.
        19:16
        Itálie: Verona
          Poslední reportáž nás zavede do italské Verony. Někdy se jí říká brána do Itálie a hned po slavných Benátkách je nejdůležitějším městem regionu Veneto. Projdeme se po náměstích, zastavíme se pod asi nejslavnějším balkónem na světě na který se šplhal zamilovaný Romeo za Julií a těšit se můžete i na místní architektonický poklad – veronskou Arenu.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          19. srpna 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám