26 minut

6. května 2007

Část: USA: golfový turnaj

Obsah dílu

Indie: království Ladakh — USA: golfový turnaj — Vietnam: Saigon — Slovensko: výlety po řece

Části dílu

01:13
Indie: království Ladakh
    V údolí horního toku řeky Indus pod štíty Himálaje leží království Ladakh – říká se mu také Malý Tibet. Uprostřed krásné velehorské přírody se po staletí utvářelo společenství s osobitou a neopakovatelnou kulturou, která díky své izolaci přetrvala dodnes. Tvrdé zimní počasí vždy uzavřelo Ladakh před okolním světem mezi ledové štíty a otevřelo jej zase až na jaře. Životní styl je tu tedy stejný jako před staletími, jsou ale věci, které se i v Ladakhu mění.
    07:38
    USA: golfový turnaj
      Z Ladakhu zamíříme na druhý konec světa. Geograficky i kulturně. Podíváme se do zákulisí jednoho z nejprestižnějších golfových turnajů na světě. Na US Masters v Georgii ve Spojených státech. Diváci tu za vstupenku na jediný den zaplatí až desetitisíce korun a těm nejlepším hráčům na světě se zdá o tom, že získají zdejší trofej – zelené sako. My teď v Objektivu nabízíme pohled za kulisy královského sportu.
      15:07
      Vietnam: Saigon
        Z oblačných výšek nejlukrativnějšího sportu na světě zamíříme zpátky na zem. A to k batůžkářům, cestovatelům, kteří jsou zvyklí putovat jen s opravdu skromným rozpočtem. Vydáme se spolu s nimi na pouť z vietnamského Saigonu deltou Mekongu do sousední Kambodže. Uvidíte sami, že několik dní na vlnách asijského veletoku opravdu stojí za to.
        20:01
        Slovensko: výlety po řece
          Za zajímavými řekami a výlety nemusíte putovat tisíce kilometrů. Někdy stačí vyrazit jen za humna. Až budete mít cestu do Bratislavy a zbude vám trocha času, zkuste naskočit na parník a vydat se proti proudu Dunaje na Devín. Příjemné odpoledne můžete zpestřit exkurzí do starověkých dějin Slovenska i celé Evropy.
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          13. května 2007

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám