27 minut

4. března 2007

Část: Belgie: masopust v Binche

Obsah dílu

Nepál: Káthmandú — Belgie: masopust v Binche — Kuba: automobilové veterány

Části dílu

01:05
Nepál: Káthmándú
    Údolí Káthmándú v Nepálu je hospodářsky nejvýznamnější a historicky nejdůležitější osou malého vysokohorského státu. Právě tady můžeme jít po stopách středověké historie, sledovat všechna klíčová duchovní hnutí v jejich chrámech, stejně jako zblízka poznávat tradiční nepálská řemesla. Řetěz dříve královských sídel je i dnes dobře zachovalou expozicí dějin a původního životního stylu.
    08:36
    Belgie: masopust v Binche
      Binche je po většinu roku celkem obyčejné městečko v průmyslové části Belgie. Turistům mnoho nenabízí. Ale přijeďte o masopustním úterku a stanete se svědky jednoho z nejbarvitějších karnevalů na světě. Nepleťte se. Není to přehlídka jako v Riu nebo v Amsterodamu. Nebude vás líbat travestita v oranžové paruce ani vnadná polonahá kráska. I když polibek možná dostanete. Od veselého chlapíka jménem Gille. A to znamená štěstí po celý rok.
      15:37
      Kuba: automobilové veterány
        Abychom vám dokázali, že dobré věci se prostě nemění, a když tak jen k lepšímu – stejně jako Objektiv po dvaceti letech, tak pro vás budeme mít reportáž z archivu, tentokrát z roku 1999. Odhalili jsme v ní neodolatelné kouzlo klasiky – automobilové veterány na Kubě. A tenhle výlet určitě stojí za to.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        11. března 2007

        Objektiv na sociálních sítích

        Napište nám